Șase moduri de a simplifica dormitorul - Doza de Sănătate
 

Șase moduri de a simplifica dormitorul

S-ar putea să vrei să-ți simplifici dormitorul dacă este prea aglomerat și provoacă poluare vizuală și dureri de cap. Citește mai departe pentru a afla câteva sfaturi despre cum să faci acest lucru!
Șase moduri de a simplifica dormitorul

Ultima actualizare: 31 iulie, 2023

Principalul avantaj al urmării sfaturilor de astăzi este faptul că vei avea un spațiu îngrijit, deschis și minimalist. Descoperă șase moduri de a simplifica dormitorul!

În primul rând, dormitorul înseamnă confort și este unul dintre cele mai intime spații din casă, care reflectă identitatea proprietarului. Acesta este motivul pentru care este important să creăm armonie între estetică, funcționalitate și practică. Poți face acest lucru reducând la minim elementele esențiale.

Așadar, nu rata recomandările de mai jos, deoarece te vor ajuta foarte mult!

Șase moduri de a simplifica dormitorul

1. Texturi neconvenționale

O modalitate bună de a simplifica dormitorul este să folosești accesorii precum pernele, perdelele, covoarele și păturile cu modele neconvenționale. Elementele de diferite texturi te vor ajuta să creezi o ambianță confortabilă. O altă modalitate de a crea un spațiu cald este utilizarea materialelor precum lemnul sau pielea.

2. Mobilier geometric

Acest efect accentuează spațiile mici. Oamenii din zilele noastre fac mai multe activități în dormitor în plus față de somn – studiul, telemunca și chiar exercițiile fizice.

Culorile cel mai des folosite pentru vopsirea mobilierului sunt diferite tonuri de alb. Cu toate acestea, poți utiliza și negru și roșu pentru a picta unele obiecte, cum ar fi vazele, oglinzile, suporturile pentru lămpi, ramele și scaunele.

Mobilierul trebuie să fie bine realizat, cu forme geometrice autentice, în principal linii drepte. Aceste linii reunesc elementele din acest spațiu.

Moduri de a simplifica dormitorul
Minimalismul se bazează pe un design simplu și funcțional pe care îl poți aplica dormitoarelor.

3. Căldură cu diferite materiale

Adăugarea în dormitor a unor elemente aurii, precum fotografii, obiecte personale și lemn, poate crea un spațiu intim și confortabil care să reflecte personalitatea. În plus, vor adăuga o anumită căldură tonurilor de alb.

4. Predominanta albului

În general, profesioniștii sugerează adăugarea de obiecte albe pentru a simplifica dormitorul. Îți recomandăm să adaugi o culoare neutră, cum ar fi maro sau gri, deși numai în cazuri specifice.

Tonurile deschise sunt plăcute ochiului și inspiră pace și armonie, făcând locul să pară spațios.

5. Evitarea supraîncărcări și a acumulării de obiecte inutile

Există o tendință spre acumularea de lucruri pe care oamenii le folosesc rar. Cel mai bun lucru de făcut în acest sens este să lași în dormitor doar ceea ce este esențial pentru acesta. Ar trebui să scapi de orice altceva sau, cel puțin, să muți lucrurile inutile în altă parte.

6. Folosirea artei pentru a stabili tendința

Pentru o cameră care îți reflectă personalitatea, poți crea un punct focal izbitor care alungă monotonia, cel puțin parțial, pe lângă simplificarea dormitorului. Poți folosi o pictură vibrantă, de exemplu.

Femeie care descoperă moduri de a simplifica dormitorul
Tonurile de alb din dormitor simplifică și oferă eleganță acestui spațiu.

Feng shui, minimalism și tehnicile lui Marie Kondo pentru a simplifica dormitorul

De ceva timp, tehnicile femeii de afaceri japoneze Marie Kondo au devenit populare în decorarea casei. Cu toate acestea, ea nu propune cu adevărat ceva nou, deoarece tehnicile sale sunt folosite de ani de zile de către inginerii de producție de la Toyota, conform acestui articol.

Potrivit acestei teze, stilul minimalist a apărut pe continentul european grație stilului simplu al arhitectului Ludwing Mies Van Der Roche. Doctrina, adoptată de orașul New York în anii 1960, a devenit un succes. Deviza este „mai puțin este mai mult”.

În mod similar, Feng shui este o artă antică japoneză bazată pe teoria științifică despre îmbunătățirea circumstanțelor de mediu care echilibrează și promovează bunăstarea umană și conexiunea cu habitatul. Această disciplină oferă capacitatea de a descoperi portaluri către creativitate, meditație și imaginație, calități care extind valoarea pragmatică și culturală a designului.

Îți mulțumim pentru lectură!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Universidad Complutense de Madrid.  Yang, Hua. Fen Shui y espacio. España 2017.
  • Universidad Nacional de Loja. Pauta Freire, Carmen Graciela. Decoración de un espacio comercial para la venta de computadoras en la ciudad de Loja. Ecuador 2011.
  • Universidad Pontifica de Comillas.  The Conversation. Marie Kondo y los ingenieros de producción de Toyota. Estados Unidos 2020.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.