Serurile cu efect de melatonină: noua tendință de înfrumusețare
 

Serurile cu efect de melatonină: noua tendință de înfrumusețare

Știați că lipsa somnului poate compromite prospețimea pielii? Descoperiți cum să utilizați serurile cu efect de melatonină pentru a avea un chip revigorat în doar câteva minute!
Serurile cu efect de melatonină: noua tendință de înfrumusețare
Leonardo Biolatto

Scris și verificat de medicul Leonardo Biolatto.

Ultima actualizare: 04 octombrie, 2022

Trăim într-o lume în care obligațiile și stresul nu ne lasă să ne odihnim suficient. Cu toate acestea, somnul este o nevoie fiziologică, iar lipsa sa cronică accelerează îmbătrânirea prematură a pielii. Prin urmare, folosirea produselor care protejează pielea este foarte benefică. Astăzi vă prezentăm serurile cu efect de melatonină și vă explicăm cum să le includeți în rutina de înfrumusețare.

Specialiștii au descoperit componente active naturale care emulează proprietățile de recuperare pe care le are melatonina. Acest hormon joacă un rol fundamental în calitatea somnului și are beneficii pentru sănătatea pielii.

Bărbat care folosește o cremă pentru ten
Atât bărbații, cât și femeile pot beneficia de serurile cu efect de melatonină.

Serurile cu efect de melatonină și acțiunea lor antioxidantă

Diverse studii au confirmat că melatonina, pe lângă faptul că este hormonul somnului, are proprietăți antioxidante și protectoare excelente. Din acest motiv, este utilizată pe scară largă în produsele de uz topic, deoarece ajută la menținerea celulelor pielii în stare perfectă.

Serurile cu efect de melatonină permit pielii obosite să arate sănătos, deoarece generează mai multă luminozitate și elasticitate. Ingredientele lor de origine naturală reproduc beneficiile protectoare și antioxidante pe care le are hormonul pentru piele.

Este foarte important să citim lista de ingrediente. Unele dintre serurile faciale care emulează proprietățile melatoninei pentru piele au printre componente extractul de gardenie, care activează mecanismele biologice ale pielii.

Serurile cu efect de melatonină
Serurile cu extract de gardenie sunt folosite pentru efectele lor biologice asupra pielii.

Gardenia este o plantă folosită din cele mai vechi timpuri în medicina tradițională pentru a reduce anxietatea și pentru a promova somnul. Extractul folosit în serurile cu efect de melatonină este o moleculă asemănătoare acestui hormon. Acest lucru îi permite să se lege de receptorii de pe celulele epidermice, având proprietăți antioxidante și antiinflamatorii similare.

Efectul melatoninei asupra organismului

Pe lângă o alimentație bună și activitate fizică regulată, odihna zilnică este esențială pentru menținerea unui corp sănătos. În plus, cele opt ore de somn pe zi recomandate pentru adulți au un efect pozitiv asupra regenerării celulelor pielii. Acestea țin sub control îmbătrânirea.

Deși îmbătrânirea este un proces biologic natural, există mulți factori, atât fizici, cât și de mediu, care o pot accelera. O investigație condusă de profesioniști de la Spitalul Universitar Cleveland Medical Center a arătat că somnul insuficient este legate de apariția semnelor de îmbătrânire prematură, cum ar fi pielea ternă, petele și ridurile fine.

Melatonina este un hormon care influențează calitatea somnului. În plus, anumiți specialiști o consideră un „neutralizator al îmbătrânirii”. Acest lucru se datorează faptului că are abilități antioxidante, antiinflamatorii, imunomodulatoare și antitumorale, fiind benefică pentru sănătatea pielii.

Femeie care folosește un ser pentru ten
Rutinele de îngrijire a feței caută să reducă efectele vizibile ale îmbătrânirii asupra pielii.

Odihniți-vă din plin și respectați o rutină de îngrijire a pielii

Dacă observați că lipsa somnului sau oboseala generală v-a compromis sănătatea și frumusețea pielii, este timpul să luați atitudine. În timpul zilei, amintiți-vă să vă curățați, hidratați și protejați pielea împotriva radiației solare. Seara, îngrijiți-vă pielea cu produse specifice, precum serurile cu efect de melatonină.

Pentru ca aceste tratamente să aibă un efect mai bun, trebuie aplicate după curățarea temeinică a feței. Agitați sticla, puneți trei sau cinci picături în palmă și încălziți produsul. Profitați apoi de beneficiile aromoterapiei și simțiți aroma înainte de a aplica produsul pe toată pielea. La final, efectuați un masaj ușor și terminați cu o cremă hidratantă.

Amintiți-vă că, deși serurile au mari beneficii antioxidante pentru piele, ele nu sunt un substitut pentru un somn bun. Așa că adoptați o rutină de îngrijire facială și oferiți-i corpului odihna de care are nevoie pentru a se încărca cu energie.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Rusanova, Iryna, et al. “Protective effects of melatonin on the skin: Future perspectives.” International journal of molecular sciences 20.19 (2019): 4948.
  • Oyetakin‐White, P., et al. “Does poor sleep quality affect skin ageing?.” Clinical and experimental dermatology 40.1 (2015): 17-22.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.