Cremă naturală ce reduce ridurile din jurul gurii - Doza de Sănătate
 

Cremă naturală ce reduce ridurile din jurul gurii

Pentru a menține pielea din jurul gurii hidratată și lipsită de riduri, este necesar să aplici această cremă naturală în mod consecvent.
Cremă naturală ce reduce ridurile din jurul gurii
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Ridurile din jurul gurii apar destul de timpuriu pentru că pielea din această zonă este mult mai sensibilă decât în alte părți ale feței, drept pentru care semnele îmbătrânirii sunt vizibile mult mai rapid.

Fiind expusă permanent la razele solare, toxine și alți factori agresivi, pielea suferă o pierdere de colagen și de elastină care provoacă diverse neplăceri. Deși situația diferă în cazul fiecărei persoane în parte, este important să iei măsuri pentru a-ți îngriji mai bine tenul. 

Din fericire, există numeroase tratamente cosmetice care hrănesc pielea din jurul gurii și o mențin elastică și fără riduri. Totuși, unele produse de pe piață sunt foarte scumpe și nu pot fi achiziționate în mod regulat.

Tocmai de aceea astăzi îți prezentăm o cremă naturală ce reduce ridurile din jurul gurii, preparată din ingrediente care oferă aceleași efecte ca produsele din comerț, dar la un preț mai accesibil. Este vorba despre o cremă din ceară de albine, ulei de migdale și alți compuși benefici pentru piele. 

Încearc-o și tu!

Cremă naturală care estompează ridurile din jurul gurii

Această cremă antirid este un produs 100% natural. În compoziția sa se regăsesc mai multe ingrediente benefice pentru piele care îi oferă acesteia un plus de nutrienți și de substanțe protectoare.

Crema conține vitamina E, acizi grași esențiali și antioxidanți puternici care diminuează efectele negative ale radicalilor liberi. Astfel, ea previne deteriorarea celulelor din această zonă a feței.

În plus, această cremă este extrem de hidratantă, prevenind uscarea pielii și pierderea de colagen și de elastină. Totodată, este un bun remediu pentru pielea lăsată, una dintre cauzele principale ale apariției premature a semnelor îmbătrânirii.

Să vedem care sunt beneficiile acestor ingrediente și cum se prepară crema antirid.

Beneficiile cerii de albine

Miere pentru ridurile din jurul gurii

Ceara de albine este o substanță naturală produsă de albinele tinere care apără stupul de agenții externi din mediu. Aceasta este compusă, în principal, din hidrocarburi cu lanț lung, inclusiv parafină și olefine.

Ceara de albine este folosită de mulți ani ca ingredient în produsele cosmetice. Această substanță reglează pH-ul pielii, previne infecțiile și creează o barieră protectoare împotriva agenților care duc la îmbătrânire.

Aplicată pe piele, ceara diminuează impuritățile și celulele moarte. Astfel, ea contribuie la optimizarea procesului de oxigenare a celulelor.

Beneficiile uleiului de migdale

În primul rând, acizii grași din uleiul de migdale pătrund în porii pielii, oferindu-i acesteia un plus de hidratare și de suplețe.

Uleiul de migdale conține vitaminele A și E, care acționează ca antioxidanți și agenți antiinflamatori naturali. Aceste vitamine, precum și mineralele din uleiul de migdale, combat uscăciunea pielii, iritațiile și alte simptome cauzate de expunerea la toxine.

În plus, acest ulei îmbunătățește circulația sanguină și ajută la eliminarea celulelor moarte. După cum îți poți da seama, este ingredientul ideal pentru a preveni îmbătrânirea prematură.

Beneficiile uleiului esențial de trandafir

Apă de trandafiri pentru ridurile din jurul gurii

Uleiul de trandafiri este unul dintre cele mai recomandate produse naturale pentru îngrijirea tenului și a pielii delicate. În plus, acest produs se remarcă prin proprietățile sale hidratante și de întinerire, drept pentru care el diminuează petele, cicatricile, ridurile și alte semne ale îmbătrânirii.

Totodată, uleiul de trandafiri conține acizi grași esențiali omega 3, vitamina E și alți antioxidanți care hrănesc pielea și o mențin fermă și elastică.

Cum se prepară această cremă naturală pentru ridurile din jurul gurii

Cremă pentru ridurile din jurul gurii

Poți cumpăra ingredientele pentru această cremă de la plafar sau de la un magazin cu produse cosmetice. Ai grijă să cumperi ingrediente de calitate superioară pentru a te asigura că acestea îți oferă toate beneficiile posibile.

Ingrediente

 • 12 linguri de ceară de albine (120 g)
 • 1 cană de ulei de migdale (200 g)
 • 2 linguri de ulei esențial de trandafiri (30 g)
 • 1 și 1/2 lingură de apă de trandafiri (15 ml)

Mod de preparare

 • Pune ceara de albine într-un recipient termorezistent și topește-o la baie de aburi.
 • După ce s-a topit, adaugă uleiul de migdale și uleiul de trandafiri.
 • Amestecă toată compoziția cu o lingură de lemn.
 • Adaugă apa de trandafiri.
 • Înainte ca amestecul să se solidifice, toarnă-l într-un borcan de sticlă închis ermetic și depozitează-l într-un loc întunecat.

Mod de aplicare

 • Ia câtă cremă ai nevoie și aplic-o la marginile gurii cu un masaj delicat.
 • Las-o să se absoarbă în piele, fără să clătești.
 • Folosește crema în fiecare seară pentru a obține rezultatele dorite. 

Este foarte simplu, nu-i așa? Dacă urmezi instrucțiunile de mai sus, vei descoperi că poți prepara singură o cremă naturală economică și eficientă care estompează ridurile din jurul gurii.

Încearcă și tu acest remediu. Nu vei regreta!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • La Cera de Abeja un producto útil y valioso. Consultado el día 12 de enero  de
  2017. De la World Wide Web: http://www.fao.org/docrep/008/y5110s/y5110s07.htm
 • Morgan, J.Townley, S. y Smith, R. (01 April 2002). Measurement of physical and
  mechanical properties of beeswax.MaterialsScience and Technology, (18), 463.
 • Ahmad, Z. (2010). The uses and properties of almond oil. Complementary Therapies in Clinical Practice. https://doi.org/10.1016/j.ctcp.2009.06.015
 • Casetti, F., Wölfle, U., Gehring, W., & Schempp, C. M. (2011). Dermocosmetics for dry skin: A new role for botanical extracts. Skin Pharmacology and Physiology. https://doi.org/10.1159/000329214
 • Wei, A., & Shibamoto, T. (2007). Antioxidant activities and volatile constituents of various essential oils. Journal of Agricultural and Food Chemistry. https://doi.org/10.1021/jf062959x

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.