5 sfaturi pentru a scăpa de inflamația abdominală
 

5 sfaturi pentru a scăpa de inflamația abdominală

Există modalități naturale de a scăpa de burta umflată. Atenție însă la laxative, deoarece efectul lor poate fi contraproductiv pe termen mediu. Vă împărtășim cele mai bune sfaturi pentru a elimina inflamația abdominală!
5 sfaturi pentru a scăpa de inflamația abdominală
Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu

Scris și verificat de medicul Gilberto Adaulfo Sánchez Abreu.

Ultima actualizare: 20 aprilie, 2022

Problemele intestinale sunt destul de frecvente și apar din diverse motive. Cele mai frecvente sunt constipația și paraziții intestinali, care inflamează intestinele și provoacă un mare disconfort. În acest articol, vă împărtășim câteva sfaturi esențiale pentru a scăpa de inflamația abdominală cu remedii naturiste.

5 sfaturi pentru a scăpa de inflamația abdominală

Mai jos, vă vom arăta cum să vă dezumflați burta în mod natural acasă, dar trebuie să vă amintiți să mergeți la medic dacă aveți un disconfort, mai ales înainte de a folosi orice remediu.

Comprese cu argilă

Beneficiile argilei pentru sănătate și frumusețe au fost evidențiate de multe ori. Argila are proprietatea de a dezumfla burta, de a absorbi substanțele toxice și de a furniza minerale prin porii pielii.

Vom folosi compresa cu argilă timp de cel puțin o jumătate de oră și cel mult peste noapte, care este cel mai eficient mod de utilizare.

  1. Vom amesteca argila cu cantitatea necesară de apă și vom obține o textură densă, dar care poate fi întinsă.
  2. Nu vom folosi ustensile din plastic sau metal, ci le vom alege pe cele care sunt din sticlă, ceramică sau lemn.
  3. Vom pune cataplasma pe burtă. Aceasta va avea aproximativ o jumătate de centimetru grosime. O vom acoperi cu o cârpă și ne vom înveli cu o pătură pentru a facilita încălzirea.
  4. La final, vom îndepărta argila cu apă călduță.
Argilă pentru a scăpa de inflamația abdominală

 

Clismă cu mușețel

Clismele sunt un remediu tradițional care constă în aplicarea apei sau a unei infuzii medicinale direct în intestin, prin anus. În acest fel, vom promova expulzarea fecalelor.

În acest caz, am ales mușețelul pentru că este antiinflamator. Vom avea nevoie de un irigator din farmacie și de:

  • Un litru de ceai de mușețel
  • Sucul unei lămâi
  • O lingură mică de sare de mare (6 g)
  • Un litru de apă fiartă

Cum o facem?

  1. Trebuie sa introducem cei 2 litri de lichid cu ajutorul irigatorului în anusul uns cu puțin lubrifiant.
  2. O vom face încet și ne vom opri de fiecare dată când este nevoie.
  3. Trebuie să suportăm cât mai mult posibil, în ciuda faptului că avem nevoie de evacuare.
  4. Vom evacua conținutul dacă senzația este foarte enervantă sau dureroasă sau după 10 minute.
  5. Vom repeta procesul până vom folosi tot lichidul.

Masaj cu uleiuri

În unele cazuri, inflamația abdomenului este legată de probleme emoționale sau de situații de stres sau nervozitate. Atunci când dorim să tratăm partea fizică și partea emoțională, cele mai potrivite sunt masajele, care pot fi efectuate de alți oameni sau de noi înșine.

Cu ajutorul uleiului (măsline, migdale, nucă de cocos, etc.) vom masa ușor abdomenul, urmând direcția intestinelor. O putem face de două sau trei ori pe zi, evitând momentele de digestie.

Hidratare intensă

Deși ne poate surprinde, unul dintre cele mai simple, mai ieftine și mai eficiente remedii pentru a ne curăța organismul este să bem apă pe stomacul gol. Pentru a dezumfla intestinul trebuie să bem și între 1.5 și 2 litri de apă pe zi, pentru a elimina deșeurile.

Persoanele care au o dietă echilibrată ar trebui să urmeze și ele această recomandare, deoarece un exces de fibre în dietă poate inflama intestinul din cauza lipsei de apă.

Pahar cu apă

Stați departe de laxative

Persoanele care folosesc în mod regulat laxative ar trebui să știe că acestea provoacă o inflamație continuă a intestinelor care, pe termen lung, poate agrava problemele existente, precum constipația sau parazitoza.

Aceste laxative distrug flora intestinală, care este esențială pentru un echilibru intestinal bun.

Cele mai agresive laxative sunt cele de origine chimică, dar și cele naturale, precum cascara sagrada, frangula sau senna pot fi foarte iritante, așa că trebuie folosite doar ocazional.

În schimb, vă recomandăm să acordați prioritate acestor remedii naturiste, pe care le puteți folosi regulat, fără a experimenta efectele secundare menționate mai sus:

  • Semințe de in
  • Prune uscate
  • Apă de mare
  • Clorură de magneziu

În plus, după detoxificare, trebuie să luăm un supliment de Lactobacillus pentru a ne reface flora bacteriană și a scăpa definitiv de inflamația abdominală.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.