Descoperă dieta cu măr verde pentru detoxifiere

26 martie 2019
Planurile de detoxifiere trebuie stabilite întotdeauna după consultarea prealabilă a unui nutriționist sau medic, pentru a nu-ți pune în pericol sănătatea.

Dieta cu măr verde este unul dintre planurile depurative a căror popularitate a crescut datorită faptului că pot contribui la detoxifierea organismului și la pierderea în greutate.

Cu toate că nu reprezintă un model de nutriție care să fie urmat pe termen lung, este o alternativă excelentă pentru a elimina toxinele într-un timp scurt. Dieta este constituită din meniuri ușoare și sărace în calorii și îmbină ingrediente ușor de digerat.

De asemenea, având mărul verde ca ingredient principal, dieta cu măr verde combate excesul de greutate, precum și diverse afecțiuni, cum ar fi constipația sau colesterolul ridicat.

Cu toate acestea, dieta trebuie urmată doar 3-5 zile, deoarece nu este un plan de alimentație care să ofere toate substanțele nutritive de care are nevoie organismul. Așadar, după acest interval, trebuie să revii la o alimentație completă și echilibrată. Astfel, vei dispune de energia necesară pentru un stil de viață sănătos.

În ce constă dieta cu măr verde?

Dieta cu măr verde și cereale integrale

Prin dieta cu măr verde poți profita de proprietățile acestui fruct cu scopul de a detoxifia organismul în scurt timp. Planul implică o combinație de ingrediente depurative și detoxifiante, alături de porții de măr la fiecare masă principală.

Asemenea altor diete de detoxifiere, trebuie să eviți anumite alimente care pot afecta acest proces. Din acest motiv, în zilele în care o urmezi, nu consuma grăsimi saturate, lactate integrale, făină rafinată sau zaharuri.

Pentru a nu devia de la o alimentație sănătoasă, meniurile trebuie să fie echilibrate, conținând legume proaspete, carne slabă și cereale integrale. Deși sunt meniuri hipocalorice, acestea te ajută să-ți duci dieta la bun sfârșit fără să îți pui în pericol sănătatea.

De asemenea, cel mai bun adjuvant în orice dietă este consumul de lichide în cantități suficiente. Combinând fructul cu apa, vei obține beneficii pentru organe, a căror funcție este afectată din cauza excesului de toxine și grăsimi.

Citește și:

Cură de detoxifiere a organismului de trei zile

Dieta cu măr verde: beneficii

Mărul este un fruct plin de vitamine, minerale, fibre alimentare și alte substanțe nutritive esențiale. Datorită acestora, dieta cu măr verde aduce și alte beneficii, pe lângă pierderea în greutate. Chiar dacă este urmată timp de cinci zile, dieta favorizează procesul de digestie și funcția hepatică. Astfel, se va observa o îmbunătățire a stării generale de sănătate.

Dieta este ideală pentru pierderea în greutate. De exemplu, contribuie la reducerea inflamației care se produce frecvent din cauza anumitor alimente. În esență, principalele beneficii ale acesteia sunt următoarele:

  • Îmbunătățește digestia
  • Previne constipația
  • Hidratează celulele și țesuturile
  • Îmbunătățește funcția hepatică și renală
  • Întărește sistemul imunitar
  • Elimină toxinele și excesul de grăsime
  • Reglează excesul de zahăr și colesterol din sânge

Te-ar putea interesa și:

5 supe delicioase pentru detoxifierea corpului

Dieta cu măr verde: dezavantaje

Dieta cu măr verde pentru slăbit

Pentru a urma dieta cu măr verde, este important să-ți verifici starea de sănătate. Dieta poate cauza efecte nedorite și nu poate fi urmată de persoanele cu hipertensiune, diabet sau boli tiroidiene. Atunci când avem o problemă de sănătate, este important să ne adaptăm alimentația, ținând cont de necesitățile organismului. De asemenea, înainte de a începe dieta, este esențial să îi cunoști dezavantajele:

  • Dieta nu acoperă toate necesitățile nutriționale ale organismului. Astfel, trebuie urmată doar în intervalul recomandat de 3-5 zile.
  • Pierderea în greutate poate fi inversată cu ușurință dacă obiceiurile alimentare de după dietă nu se schimbă.
  • Nu toate persoanele pierd în greutate, există șanse să apară doar o detoxifiere.
  • În zilele de dietă, anxietatea poate crește.
  • Poate provoca diaree.

Cum să urmezi dieta cu măr verde?

În dieta cu măr verde, vei consuma cele trei feluri principale ale zilei. Dacă îți este foame între mese, poți consuma un măr.

Meniurile pot include și alte alimente ușoare și sărace în calorii. Important este ca într-o astfel de dietă să incluzi mai multe alimente.

Variante pentru micul dejun

  • Un măr verde, o felie de pâine integrală cu șuncă de curcan și o cană cu infuzie.
  • Un ou fiert, doi biscuiți integrali și un măr verde.
  • Omletă cu două ouă (fără sare, cu un pic de piper), măr verde și o ceașcă de cafea cu lapte degresat.
  • Felii de măr verde unse cu un pic de unt de arahide și un pahar cu lapte de ovăz.
  • Pâine integrală cu o felie de avocado, un măr verde și ceai de plante.

Variante pentru prânz

  • Salată de legume crude, o porție de carne de vițel sau de pui la grătar și un măr verde.
  • Legume fierte (fără cartofi), o porție de ton cu lămâie și un măr verde.
  • Salată de legume verzi condimentate cu oțet, lămâie și sare, o porție de pește alb la cuptor și un măr verde.
  • File de piept de pui, broccoli preparat la aburi cu orez integral și un măr verde.
  • Legume sote preparate în ulei de măsline, piept de pui prăjit și un măr verde.

Variante pentru cină

  • Salată de legume verzi cu somon și un măr verde.
  • Salată de morcovi și țelină și un suc de mere.
  • Orez cu lapte degresat și un măr verde.
  • Supă de legume și un măr verde.
  • Salată mixtă cu bucăți de mere.

De luat în considerare

În caz că vrei să pierzi în greutate, este recomandat să consulți un nutriționist. Consultă-l mai ales dacă vrei să pierzi mai mult de cinci kilograme.

Dacă vrei doar să-ți detoxifici organismul după ce ai mâncat în exces o perioadă de timp, poți să încerci această dietă cu măr verde. Reține însă că odată ce o încerci, nu poți relua dieta decât după cel puțin două luni.

  • Mueller, M., & Jungbauer, A. (2009). Culinary plants, herbs and spices – A rich source of PPARγ ligands. Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2009.04.063
  • Komthong, P., Igura, N., & Shimoda, M. (2007). Effect of ascorbic acid on the odours of cloudy apple juice. Food Chemistry. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2005.10.070
  • Tavera-Quiroz, M. J., Romano, N., Mobili, P., Pinotti, A., Gómez-Zavaglia, A., & Bertola, N. (2015). Green apple baked snacks functionalized with edible coatings of methylcellulose containing Lactobacillus plantarum. Journal of Functional Foods. https://doi.org/10.1016/j.jff.2015.04.024