6 sfaturi pentru antrenamentul la sală vara
 

6 sfaturi pentru antrenamentul la sală vara

Antrenează-te în sala de sport vara aceasta. Descoperă cele mai bune sfaturi pentru a te simți în siguranță atunci când faci mișcare în acest sezon fierbinte!
6 sfaturi pentru antrenamentul la sală vara
Leidy Mora Molina

Verificat și aprobat de asistenta Leidy Mora Molina.

Ultima actualizare: 22 decembrie, 2022

Dacă printre planurile tale se numără antrenamentul la sală vara, în cel mai cald sezon al anului, cel mai bine este să ții cont de sfaturile de mai jos!

Antrenamentul la sală vara poate fi însoțit de anumite limitări care îți pot afecta sănătatea și care necesită un plan solid. Mulți oameni decid să ia pauză de la sală vara. Deși nu este rău să întrerupi antrenamentul pentru maxim 30 de zile, cel mai bine este să nu depășești acest interval timp și să-ți reiei în siguranță planul de exerciții fizice.

Este esențial să-ți protejezi mai întâi integritatea fizică împotriva riscurilor pe care le implică exercițiile în sală în timpul verii. Este posibil să le faci dacă respecți câteva recomandări care să-ți echilibreze forța musculară și să-ți protejeze corpul de orice tip de accidentare. Descoperă sfaturile care îți vor oferi siguranța necesară pentru a te antrena vara!

Siguranță pentru a reveni la antrenamente în sala de sport în această vară

Bărbat care face antrenamentul la sală vara

Când mergi la sală, trebuie să ții cont de mai multe aspecte pentru a-ți proteja sănătatea. Deși este normal ca numărul de oameni să scadă deoarece vara coincide cu sezonul vacanțelor, vor exista persoane cu care va trebui să interacționezi. Pandemia de Covid-19 pare să fi trecut. Cu toate acestea, ia în considerare următoarele sugestii pentru a minimiza riscurile.

Exerciții solo

Cel mai sigur este să te antrenezi pe cont propriu pentru a scădea șansele de contaminare. Evită pe cât posibil antrenamentele în grup care implică niveluri ridicate de intensitate. Dacă alegi grupuri mici în zone cu ventilație ridicată, vei fi mult mai în siguranță.

Utilizarea unei măști

Deși nu mai sunt obligatorii, măștile reprezintă o măsură de protecție. S-ar putea să te afli în sală cu mulți oameni. Unul dintre aspectele pe care ni le-a arătat pandemia este importanța de a avea grijă de fiecare detaliu al sănătății în spațiile comune.

Planificare

Ideal este să poți planifica zilele în care vei merge la sală. Alege acele momente și ore cu mai puțini oameni, astfel încât să te simți mai în siguranță. Protocoalele de biosecuritate din fiecare incintă sunt importante pentru a te antrena cu încredere.

Reducerea duratei antrenamentului

Scopul este să te antrenezi calm, fără să te simți presat. Poți stabili intervale maxime pe care să nu le prelungești inutil. Singurul lucru important este să ai grijă de sănătatea ta.

6 sfaturi pentru antrenamentul la sală vara

Vara este o perioada a anului caracterizată de temperaturi ridicate care afectează corpul. În multe țări, este sinonimă cu vacantele și timpul liber. Unii decid să călătorească să vadă locuri, iar pentru alții este ideal să înceapă un antrenament fizic pentru a-și modela corpul. De aceea, te sfătuim să respecți următoarele instrucțiuni pentru a te antrena în sală având grijă de sănătatea ta vara!

Femeie care șterge salteaua de yoga
Punerea unui prosop peste aparate poate fi o modalitate bună de a te proteja împotriva infecțiilor în sala de sport vara.

1. Evită orele cu temperaturi ridicate

Evită să faci exerciții în momentele în care sunt atinse vârfurile maxime de căldură. Trebuie să fii flexibil, astfel încât să poți modifica orice antrenament dacă este necesar. Valurile de căldură te pot afecta. Dacă sala de sport are un microclimat rece, te vei simți în siguranță la antrenament.

2. Hainele sunt importante

Obiectivul este ca hainele să nu devină un obstacol, ci să fie confortabile. Alege articole de îmbrăcăminte care au proprietăți suplimentare pentru exerciții, cum ar fi rezistența la căldură, rezistența la bacterii și izolarea termică. Există magazine care vând acest tip de îmbrăcăminte. Vei îmbunătăți funcționalitatea corpului și nu-ți vei mai face griji pentru factorii externi.

3. Prosopul este un mare aliat

Dacă începe să faci mișcare vara, vei transpira mult. Ai nevoie de un prosop. De asemenea, evită contactul direct cu aparatele și mobilierul folosite în comun.

4. Hidratează-te controlat

Misiunea ta este să bei apă și să te hidratezi în mod regulat. Corpul este alcătuit din 70% apa, de aici importanța hidratării timp ce faci sport. Pe lângă apă, există și alte băuturi specifice utile în funcție de tipul de rutină abordat.

Dacă transpiri puțin, cele mai recomandate sunt băuturile hipertonice care au ingrediente precum apa, electroliții și carbohidrații simpli sau complecși.

În cazul exercițiilor fizice în medii calde în care nivelul de transpirație este ridicat, trebuie să bei lichide izotonice cu săruri de rehidratare și zaharuri. Acest lucru te ajută să-ți refaci nivelul de lichide și energie, întârziind oboseala și prevenind atacurile de cord și crampele. Nu uita să consultați un specialist.

5. Controlează intensitatea

Trebuie să stabilești intensitatea rutinei. Dacă nu ai nicio limită, poți începe să-ți forțezi corpul. Amintește-ți că vara implică mai mult calm decât de obicei, pentru a putea rezista căldurii și senzațiilor termice. Dacă obosești prea devreme, nu vei obține beneficiile urmărite.

6. Odihnește-te suficient

Având în vedere caracteristicile verii, este indicat să acorzi mușchilor suficient timp pentru a-și reveni. Dacă faci exerciții tot timpul anului, crește pauzele între seturile de exerciții. Combinând antrenamentul cu exerciții de respirație, îți vei spori capacitatea de a-ți reîncărca bateriile în cel mai scurt timp posibil.

Recomandări nutriționale pentru antrenamentul la sală vara

Ai grijă de alimentația ta și de mediul în care trăiești. În primul rând, îți poți crește aportul de lichide oriunde mergi, deoarece corpul tău pierde multă apă în condiții de căldură. De asemenea, este mai convenabil să ai cinci mese uşoare pe zi decât să mănânci în exces de trei ori.

Consumă întotdeauna fructe și legume, deoarece acestea conțin vitamine, minerale, multă apă și fibre și sunt ușor de digerat. Dacă le mănânci crude, profiți de toți nutrienții lor. Consumă mai puține alimente cu exces de grăsime, precum cârnații, deoarece acestea sunt indicate iarna.

Obiectivul acestor recomandări este ca tu să înțelegi ca cel mai important lucru în acest moment este să facilitezi digestia tuturor alimentelor pe care le consumi în timp ce te antrenezi în sală vară.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Abellán O. Influencia de la temperatura y la humedad relativa sobre la variabilidad de la frecuencia cardiaca en deportistas de fondo aficionados. Universidad Católica de Murcia. España; 2019.
  • López J. La recuperación psicofísica y entrenamiento deportivo en condiciones de alta temperatura. Revista electrónica actividad física y ciencias. 2018; 10 (1): 15-30.
  • Bartolomé I. Estrés térmico y fuerza muscular. Universidad de Extremadura. España; 2021.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.