Sfaturi pentru curățarea gecilor de piele
Jachetele din piele sunt un element esențial în orice garderobă. Cu toate acestea, spre deosebire de alte articole de îmbrăcăminte, acestea necesită o îngrijire specială pentru a fi în formă perfectă. Îți vom prezenta cele mai bune sfaturi pentru curățarea gecilor de piele!
Jachetele din piele nu se demodează niciodată și oferă un aspect îndrăzneț oricărei ținute. În plus, sunt un element versatil pe care îl poți purta cu fuste, blugi, tocuri și rochii.
Jachetele din piele sunt cunoscute sub numele de jachete biker, jachete din piele, jachete bomber, etc. Au devenit populare în rândul forțelor aeriene în timpul celui de-al doilea război mondial, deoarece protejau soldații de frig. Cu toate acestea, pielea este unul dintre cele mai vechi materiale folosite de oameni.
Motocicliștii și rockerii au făcut din jachetele din piele un simbol al rebeliunii și al atitudinii puternice. Astăzi, există multe culori și stiluri și chiar imitații și materiale artificiale.
Citește mai departe pentru a descoperi cinci moduri de a curăța o jachetă de piele!
Sfaturi pentru curățarea gecilor de piele
Pielea este un material delicat și, prin urmare, necesită îngrijire specială. Primul lucru de care trebuie să ții cont este faptul că trebuie să știi exact din ce tip de material este confecționată jacheta. Este piele naturală sau PU?
În general, pielea naturală necesită mai multă îngrijire, dar rezistă mai mult în timp. Principala problemă a pielii sintetice este faptul că începe să se cojească după un timp.
Reține faptul că nu trebuie să speli acest tip de îmbrăcăminte în mașina de spălat împreună cu restul hainelor – indiferent dacă este sau nu din piele naturală.
Iată câteva sfaturi pentru a întreține jachetele din piele și a le menține curate!
1. Curățarea căptușelii interioare a jachetelor de piele
În general, jachetele din piele au o căptușeală interioară în contact direct cu corpul. Nu este recomandat să o speli după fiecare utilizare. Poți curăța căptușeala interioară cu o cârpă sau o perie moale, cum ar fi cele utilizate pentru părul bebelușilor. Fă acest lucru cu un amestec de săpun de rufe, oțet și bicarbonat de sodiu. Oțetul și bicarbonatul de sodiu sunt excelente pentru îndepărtarea mirosurilor și a bacteriilor, dar nu înmuia căptușeala.
Îți recomandăm:
2. Curățarea pielii cu apă și săpun
Amestecă apă și un pic de săpun delicat. Asigură-te că soluția are mai multă apă decât săpun, deoarece poate provoca decolorarea sau deteriorarea pielii. Umezește un burete în această soluție și șterge ușor jacheta, trecând peste cele mai murdare părți.
Apoi, șterge jacheta cu un prosop umezit cu apă pentru a îndepărta săpunul. Nu înmuia jacheta pentru a nu crea pete.
3. Uscarea corespunzătoare
Aceasta este o parte importantă a păstrării jachetelor de piele într-o stare optimă, deoarece acestea sunt destul de sensibile la lichide și pot dezvolta mucegai. Usucă suprafața cu un prosop după ce o ștergi cu cârpa umedă.
De asemenea, poți agăța geaca într-un loc răcoros pentru a o lăsa să se usuce complet. Nu o expune la soare pentru o lungă perioadă de timp, deoarece acest lucru ar putea afecta culoarea.
4. Hidratarea jachetelor de piele
Există mai multe produse pe piață concepute pentru hidratarea pielii, astfel încât aceasta să nu se crape și să nu-și piardă strălucirea. Poți folosi unt de shea, un produs natural cu multe aplicații.
După cum poți vedea, poți reda frumusețea unei geci de piele folosind substanțe hidratante. Ia o cantitate mică cu o cârpă moale și freacă produsul pe piele.
Îți recomandăm:
5. Folosirea produselor speciale pentru piele
Există produse specifice pentru protejarea și curățarea pielii. Poți cumpăra un produs de curățare pentru piele, care este excelent pentru pielea de înaltă calitate. Există, de asemenea, produse hidrofuge pentru a proteja pielea de apă.
Într-adevăr, aceste produse pot fi costisitoare, dar reprezintă o investiție excelentă pentru un articol vestimentar care va rezista mulți ani dacă îl îngrijești corespunzător. De asemenea, poți utiliza aceste produse pentru a-ți curăța pantofii din piele.
Respectă instrucțiunile de pe etichetă pentru curățarea gecilor de piele
Acum cunoști câteva modalități de a curăța o jachetă de piele. La fel de important este să citești instrucțiunile de îngrijire de pe eticheta hainelor. În cazul în care ai dubii, trimite articolul la o curățătorie chimică – de obicei, personalul are cunoștințe despre aceste tipuri de articole de îmbrăcăminte.
Cu toate acestea, curățarea chimică nu este potrivită pentru orice tip de articol. Un studiu realizat de Departamentul de Design Textil al Universității din Palermo indică faptul că jachetele din piele artificială pot fi distruse de unele dintre substanțele utilizate pentru acest tip de curățare. Pielea sintetică este fabricată adesea din materiale plastice care nu sunt rezistente la căldură.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Drake D. Antibacterial activity of baking soda. Compend Contin Educ Dent Suppl. 1997;18(21):S17-21;quiz S46. PMID: 12017929. Disponible en: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12017929/
- Goyeneche, S., 2018. Cuero Natural Vs Cuero Sintético. Universidad de Palermo.
- Vogue, 2018. Historia de la moda: la chaqueta biker. [online] Available at: <https://www.vogue.es/moda/galerias/chaqueta-biker-historia-imagenes-de-archivo-historia-de-la-cazadora-de-cuero/14551> [Accessed 27 January 2021].
- MORA, ISABELLA MANUELA CASTELLANOS, and STEPHANIE ALEJANDRA GOMEZ SAGANOME. “El cuero sintético, la alternativa que salva vidas.” Likan 2.2 (2020).
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.