5 utilizări alternative ale soluției pentru geamuri - Doza de Sănătate
 

5 utilizări alternative ale soluției pentru geamuri

Soluția de curățat geamuri are câteva utilizări alternative pe care cu siguranță nu le cunoșteai. În acest articol, vei descoperi cinci dintre cele mai interesante!
5 utilizări alternative ale soluției pentru geamuri

Ultima actualizare: 02 noiembrie, 2019

Uneori, produsele folosite în viața de zi cu zi pot fi utile în multe scopuri, cu totul altele decât cele specificate pe ambalaj. În acest articol, îți vom prezenta 5 utilizări alternative ale soluției pentru geamuri pe care cel mai probabil nu le cunoșteai.

Soluția pentru curățat geamurile a fost inventată în anii 30. De atunci, aceasta a permis oamenilor să curețe rapid și eficient ferestrele. Cu toate acestea, ai idee ce altceva poți face cu acest produs?

Soluția pentru curățat geamurile

Acest produs, care inițial era transparent și albastru, are acum multe parfumuri și proprietăți. Deși a fost inițial un produs extrem de inflamabil, ulterior a fost reformulat pe bază de agenți tensioactivi.

În zilele noastre, soluția de curățare a geamurilor este adesea comercializată într-o sticlă cu pulverizator pentru a facilita aplicarea sa. Cu toate acestea, deși este comercializată în acest scop, are și alte utilizări mai puțin cunoscute care te vor surprinde.

5 utilizări alternative ale soluției pentru geamuri

1. Un excelent repelent pentru insecte

Femeie care spală un geam

Dacă soluția pentru curățarea geamurilor conține amoniac, aceasta poate fi un excelent repelent pentru enervantele insecte. Aceasta este una dintre uimitoarele utilizări alternative ale soluției pentru geamuri. În acest sens, o poți folosi pentru a stropi direct insectele, evitând mirosul puternic al insecticidelor clasice.

În plus, dacă produsul de curățare conține amoniac, poate fi util și pentru ținerea la distanță a dăunătorilor. Mirosul soluțiilor pentru geamuri este foarte neplăcut pentru aceste vietăți, așa că le poți aplica pe ferestre și uși pentru a păstra insectele la distanță.

2. Perfectă pentru curățarea bijuteriilor

Știai că poți utiliza un produs de curățat geamurile pentru a face bijuteriile să arate ca noi? Asigură-te că bijuteriile tale sunt fabricate din materiale care nu pot fi deteriorate de amoniac sau alcool. De exemplu, acest produs este ideal pentru a face diamantele să strălucească.

Nu trebuie decât să ții cont de faptul că nu ar trebui să lași soluția de curățat geamurile pe bijuterii mai mult de două minute. Poți folosi o periuță de dinți pentru a o aplica. Clătește bine și usucă bijuteria cu o dischetă de bumbac sau un prosop.

3. Un degresant eficient în bucătărie

Datorită componentelor sale caustice, soluția de curățat geamurile te poate ajuta să îndepărtezi grăsimea de pe numeroase suprafețe. Deși există numeroase produse de degresare pe piață, poți utiliza, de asemenea, un produs de curățare a sticlei.

Grăsimea care se acumulează pe plite, vase, tigăi, hote de bucătărie sau în mașină va fi ușor de curățat cu acest produs. După ce ai terminat curățarea, nu uita să clătești bine cu apă suprafața vizată pentru a elimina toate urmele acestui produs.

4. Ideală pentru lustruit podele și faianță

Continuăm lista de utilizări alternative ale soluției pentru geamuri cu lustruirea podelelor din granit sau marmură. Tot ce trebuie să faci este să diluezi produsul în apă la fel cum ai face cu orice detergent. Cu toate acestea, utilizarea soluției pentru geamuri nu este recomandată pentru podelele din lemn de esență tare sau alte suprafețe care pot fi deteriorate de amoniac.

În mod similar, acest produs de curățare este ideal și pentru faianță, gresie sau obiectele sanitare din baie, precum vasul de toaletă sau cada . Pentru petele vechi sau greu de îndepărtat, lasă soluția pentru curățarea geamurilor să acționeze timp de câteva minute înainte de a o clăti.

5. Dușman al petelor încăpățânate

Femeie care albește rufele

Nu în ultimul rând, printre utilizările alternative ale soluției pentru geamuri se află și următoarele:

  • Detergent pentru haine (cu excepția hainelor din mătase sau lână). Este eficientă chiar și în cazul celor mai greu de eliminat petele, cum ar fi cele de roșii sau sânge. Este, de asemenea, excelentă pentru petele de pe covoare, atât timp cât acestea nu sunt confecționate din lână.
  • Jucăriile copiilor. Poți utiliza soluția pentru geamuri și pentru a ucide bacteriile de pe jucăriile copiilor tăi.
  • Tabla din sala de curs. Soluția pentru curățat geamuri este excelentă pentru acele pete care nu se șterg complet niciodată.
  • Întreținerea mobilierului de gradină.
  • Dezinfectarea tocătorului pentru alimente.

Acum știi diferitele și surprinzătoarele utilizări ale unui produs pe care aproape toată lumea îl are acasă. Poți simplifica numărul de produse de curățare pe care le utilizezi. În plus, poți adăuga în soluția de curățat geamurile și câteva picături din orice ulei esențial pentru a o face să miroasă uimitor.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.