7 utilizări ale foliilor de aluminiu care te vor surprinde - Doza de Sănătate
 

7 utilizări ale foliilor de aluminiu care te vor surprinde

Vei fi surprins de cât de multe și variate sunt utilizările foliilor de aluminiu. Suntem siguri că, după ce termini de citit acest articol, o să începi să le folosești mai des. Citește în continuare pentru a descoperi 7 moduri interesante de a utiliza foliile de aluminiu.
7 utilizări ale foliilor de aluminiu care te vor surprinde

Ultima actualizare: 29 decembrie, 2022

Există numeroase utilizări ale foliilor de aluminiu în bucătărie. Le putem folosi atunci când gătim sau pentru a face mâncărurile să reziste mai mult.

Din acest motiv, foliile de aluminiu devin și mai populare pe zi ce trece. Acest produs este subțire și maleabil, putând fi folosit pentru a acoperi o multitudine de obiecte.

Printre diversele utilizări ale foliilor de aluminiu se numără prelungirea duratei de viață a alimentelor. Foliile de aluminiu constituie o barieră împotriva soarelui (care descompune grăsimile), mirosurilor neplăcute și bacteriilor. Practic, acestea împiedică alimentele să tragă umezeală sau să se deshidrateze. Putem apela la ele atunci când gătim legume, pește și nu numai.

Utilizări ale foliilor de aluminiu care sunt surprinzătoare

Cele mai interesante utilizări ale foliilor de aluminiu

Foliile de aluminiu nu sunt utile doar în bucătărie. Acestea au atât de multe proprietăți, încât le putem folosi în scopuri variate, de la ascuțirea foarfecelor la ameliorarea durerilor articulare.

Versatilitatea foliilor de aluminiu se datorează următoarelor trăsături:

 • Sunt termorezistente, putând suporta atât temperaturi ridicate, cât și scăzute
 • Aluminiul este un material conductor pentru căldură și electricitate
 • Sung igienice
 • Sunt rezistente la apă și umezează
 • Nu sunt toxice
 • Sunt rezistente la coroziune

Îți prezentăm câteva dintre cele mai puțin cunoscute utilizări ale foliilor de aluminiu.

1. Ameliorarea durerilor

Aluminiul are proprietăți antiinflamatoare de care putem profita pentru a ameliora diverse tipuri de durere. Foliile fabricate din acest material captează și conduc căldura corpului, ajutând regiunea vizată să rămână caldă mai mult timp.

Utilizări ale foliilor de aluminiu pentru a-ți îmbunătăți sănătatea

Oricât de greu de crezut ar părea, putem aplica folii de aluminiu pe orice regiune a corpului. Acest truc ne ajută să tratăm probleme ca durerile articulare și musculare sau cicatricile.

Nu trebuie decât să urmezi câțiva pași simpli:

 • Taie folia de aluminiu și acoperă regiunea afectată de durere.
 • Aplică un pansament deasupra.
 • Lasă folia să acționeze peste noapte.
 • Repetă acest truc timp de 12 zile.

2. Călcatul rufelor

Femeie profitând de câteva utilizări ale foliilor de aluminiu

Dacă vrei să reduci intervalul de timp pe care îl dedici călcatului rufelor, nu trebuie decât să pui o folie de aluminiu între haine și masa de călcat. Astfel, vei călca simultan atât fața, cât și spatele hainelor, folia de aluminiu reflectând căldura.

3. Înlăturarea energiei statice la spălarea rufelor

Utilizări ale foliilor de aluminiu în baie

Hainele se „pierd” adesea în timpul spălării. La baza problemei stă energia statică generată, care le face să se lipească unele de celelalte.

Dacă pui trei mingi din folii de aluminiu cu diametrul de cinci centimentri în mașina de spălat, vei obține două rezultate incredibile:

 • Energia statică va dispărea cu desăvârșire deoarece va fi absorbită de aluminiu.
 • Rufele se vor usca mai repede.

4. Repararea conexiunilor bateriilor

Deși ai schimbat bateriile, telecomenzile tale nu funcționează așa cum ar trebui. Problema este faptul că, în timp, arcurile care țin bateriile se slăbesc.

Soluția constă în a pune o bucățică de folie de aluminiu între baterie și arc. Deoarece aluminiul este un conductor de energie electrică, telecomanda va funcționa din nou în mod optim.

5. Ascuțirea foarfecelor

Totul depinde de cât de des le folosești, dar nu este niciun secret faptul că, odată cu trecerea timpului, foarfecele taie din ce în ce mai prost. Degradarea lor este accelerată dacă le folosești pentru a tăia materiale textile sau păr.

Iată cum poți să remediezi problema: ia o folie de aluminiu, împăturește-o de trei ori și tai-o cu foarfeca uzată. Pe măsură ce tai, vei observa că tăișul foarfecei va deveni mai ascuțit.

6. Confecționarea de forme pentru tarte

Dacă vrei să-ți exersezi creativitatea și să prepari tarte în formă de steluțe, inimi sau mingi de rugbi, nu este nevoie să cheltuiești bani pe niște forme pe care, probabil, le vei folosi o singură dată. O idee mult mai bună este să folosești folii de aluminiu.

Confecționează formele din folii împăturite, astfel încât să fie mai ferme. Aluminiul este un bun conductor de căldură, așadar tarta preparată va fi perfectă și va avea forma dorită.

7. Sigilarea pungilor

Poate vrei să conservi un aliment într-o pungă cu închidere etanș, dar nu ai la îndemână decât pungi obișnuite. Nu-ți face griji, pentru că, folosind folii de aluminiu, poți confecționa porpriile pungi cu închidere etanș.

Pur și simplu pune folia de aluminiu peste deschizătura pungii și calc-o cu fierul de călcat. În doar câteva secunde, vei obține o pungă cu închidere etanș „făcută în casă”.

Ce părere ai despre cele șapte utilizări ale foliilor de aluminiu prezentate în acest articol? Acest produs incredibil este de mare ajutor în gospodărie.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.