Tartă cu lămâie și bezea (lemon meringue pie)
Tarta este un desert tradițional în bucătăria anglo-saxonă. De obicei, se prepară în două moduri: umplerea unui aluat gătit anterior cu o cremă pe bază de ou sau punerea umpluturii între două foi de aluat. Știi cum să faci o tartă cu bezea și lămâie (lemon meringue pie)?
În acest articol, îți vom explica cum să faci o tartă cu bezea și lămâie folosind prima metodă pe care am descris-o. În plus, vom face înlocuirile relevante, astfel încât desertul să fie potrivit pentru celiaci și persoanele cu intoleranță la lactoză.
Diferențe între tarta și plăcinta englezească
1. Tarta
- Aceasta se face cu blat de tartă ce conține făină, zahăr, unt și arome.
- Crusta servește ca suport pentru o umplutură cu mai multe straturi.
- Poți pregăti crusta și pune mai târziu umplutura.
2. Plăcinta
- Se folosește în mod normal un aluat mai simplu, cu mai puține ingrediente.
- Aluatul poate fi doar la bază sau și deasupra, acoperind umplutura.
- Crusta nu are zahăr, ci o cantitate mare de unt, deși poți schimba acest lucru pentru a pregăti versiuni mai ușoare.
Încearcă și:
Rețetă de tartă cu lămâie și bezea (lemon meringue pie)
Tarta tradițională cu bezea și lămâie conține de obicei smântână și făină de grâu. În acest caz, am schimbat rețeta pentru a fi fără gluten și fără lactate.
Ingrediente pentru crustă
- 2oo g de migdale măcinate
- 3 linguri de ulei de măsline extravirgin sau ulei de cocos
- 1 ou
- 1 lingură de miere sau zahăr
Ingrediente pentru umplutură
- 6 ouă
- 180 g (7 oz) de zahăr
- 200 ml suc de lămâie
- Coajă de lămâie
- 40 g (1,8 0z) de margarină vegetală
- 20 g (1 oz) făină de porumb sau amidon de porumb
Ingrediente pentru bezea
- 2 albușuri
- 100 g (4 oz) de zahăr pudră
Cum se pregătește tarta cu lămâie și bezea
Este mai bine să începi cu crema de lămâie, astfel încât aceasta să aibă timp să se răcească în timp ce faci crusta. În acest fel, în afară de economisirea timpului, umplutura va deveni mai cremoasă.
- Mai întâi, bate oul cu zahărul cu ajutorul unui tel.
- Apoi, spală și rade o jumătate de lămâie, având grijă să nu folosești și partea albă pentru a evita gustul amar al desertului. Într-un alt castron, stoarce lămâile și strecoară sucul rezultat.
- După aceea, în vasul cu ouăle și zahărul, adaugă coaja, sucul de lămâie și făina de porumb cernută.
- Dacă nu ai o sită, poți folosi o strecurătoare. Acest pas este extrem de important, astfel încât să nu rezulte cocoloașe și crema să aibă un aspect omogen.
- Apoi, pune toate ingredientele într-o cratiță și încălzește-le la foc mic până când amestecul se îngroașă.
- În cele din urmă, adaugă margarina vegetală după ce iei vasul pe foc și lasă crema să se răcească în frigider.
Încearcă și:
Pentru a pregăti crusta:
- Mai întâi, pune migdalele măcinate, oul, uleiul și mierea într-un castron mare. Cu ajutorul unui mixer, amestecă bine toate ingredientele până obții un aluat omogen.
- Dacă ai alergie la nuci, poți înlocui migdalele cu făină de orez, făina de ovăz sau chiar făină de porumb.
- Apoi, pune aluatul într-un vas pentru cuptor cu diametrul de 26 cm (10 inch), uns și tapetat cu făină.
- Apoi, pune crema de lămâie pe aluat cu o spatulă de silicon.
- După aceea, preîncălzește cuptorul la 200 °C (390 °F) și coace tarta timp de 30 de minute.
- Scoate vasul din cuptor și lasă tarta să se răcească aproximativ 20 de minute.
- În timp ce se răcește, începe să faci bezeaua care va acoperi tarta cu lămâie. Bate albușurile până devin spumă și adaugă zahărul puțin câte puțin.
- Apoi, când albușul are textura potrivită, pune amestecul într-o pungă de patiserie.
- Pentru a termina, decorează tarta cu bezea și rumenește-i suprafața cu o torță. Dacă nu ai o torță, poți pune tarta în cuptor la 200 °C cu căldură deasupra timp de 2 sau 3 minute.
Acum ai obținut tarta cu bezea și lămâie perfectă pentru celiaci și persoanele cu intoleranță la lactoză. Este o rețetă complexă, dar o poți face împreună cu copiii tăi. În plus, poți pune alături înghețată de fructe proaspete și tropicale sau o salată de fructe cu nucă de cocos și pepene galben.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.