9 tehnici pentru a decora casa ca un expert
Există două motive principale pentru care aspectul vizual al spațiilor de locuit este modificat. Pe de o parte, există mutarea într-un spațiu nou. Pe de altă parte, există dorința de a reînnoi estetica încăperilor. În ambele situații, există tehnici pentru a decora casa ca un expert și a găsi propriul stil fără prea multă bătaie de cap.
Decorarea casei necesită analizarea a numeroase detalii. Proiectarea unei camere implică atingerea unui echilibru între estetica vizuală, funcționalitate și gusturile personale asociate cu culorile, dimensiunile și modelele. Pentru o muncă organizată și satisfacție deplină, urmați sfaturile de mai jos pentru a decora casa ca un expert!
9 tehnici pentru a decora casa ca un expert
Urmând câteva sfaturi, renovarea casei poate deveni distractivă. Rezultatul final: o cameră sau o casă cu un aspect reîmprospătat.
1. Analizați spațiul în detaliu
Un prim pas pentru realizarea designului interior de vis este analizarea camerei. Aceasta implică mai multe aspecte: de exemplu, luați măsurătorile exacte. Având aceste date, alegerea și distribuția mobilierului devin mult mai ușoare. Nu este vorba doar despre o cameră plăcută din punct de vedere vizual, ci și despre funcționalitatea ei pentru acțiunile zilnice.
2. Analizați obstacolele
La efectuarea măsurătorilor, țineți cont de câteva criterii standard de distanță, cum ar fi lăsarea a aproximativ 50 centimetri între canapea și masă. De asemenea, tablourile trebuie puse la o medie de 1,5 metri de sol. Rezultatul va fi mai plăcut și mai funcțional.
În funcție de distribuția structurilor imobile, cum ar fi coloanele sau caloriferele, puteți ajusta designul la centimetru. Intrarea cablurilor și poziția caloriferelor sau a coșurilor de fum vor condiționa amplasarea mobilierului.
Descoperiți: Obiectele din lut în decorarea casei
3. Luați în calcul bugetul
Deși tehnicile de decorare a casei nu sugerează achiziționarea a numeroase obiecte scumpe, va trebui să investiți în mobilier sau elemente de decor. Prin urmare, întocmiți un buget înainte de a selecta mobilierul și accesoriile. Lăsați o marjă, deoarece poate apărea ceva neprevăzut.
Atât pentru mutări, cât și pentru renovări, faceți o listă cu obiectele păstrate. Scopul este de a optimiza bugetul și de a ține cont de ele la măsurarea spațiului.
4. Găsiți propriul stil
A decora casei ca un expert necesită cunoașterea preferințelor personale pentru a le adapta încăperii. Dacă aveți un stil bine definit, lucrurile se simplifică.
Pentru a vă inspira atunci când căutați modele, există portaluri precum Pinterest sau reviste de decor cu idei inovatoare. Țineți cont întotdeauna de nevoile personale.
5. Folosiți iluminat natural și artificial
Unul dintre cele mai importante aspecte în decor este cantitatea, intensitatea și distribuția luminii. Desigur, nimic nu este mai bun decât lumina naturală.
Este important să profitați de ferestre sau iluminatoare și să nu le acoperiți cu mobilier și perdele groase.
Noaptea, este bine să luați în considerare toate resursele de iluminat disponibile pentru a obține o atmosferă plăcută. Folosiți lămpi de masă sau de podea acolo unde este nevoie de mai multă lumină. Nu amplasați mai mult de trei resurse de lumină per cameră.
Lumina caldă este mai potrivită pentru zonele de relaxare (precum camera de zi), în timp ce lumina rece se potrivește mai bine în baie sau bucătărie.
6. Selectați culoarea pereților
Secretul designului reușit este utilizarea armonioasă a culorilor. Gama de tonuri aleasă trebuie să urmeze aceeași logică în întreaga casă. Asta nu înseamnă că totul trebuie să fie monoton.
Puteți să folosiți culori diferite pentru a obține diverse senzații, precum albastru pentru un mediu mai activ sau bej pentru un mediu mai calm. Un truc bun este să evidențiați un singur perete cu o culoare diferită și contrastantă.
De asemenea, puteți folosi tapet, oglinzi sau tablouri originale. Totul depinde de gustul personal. Mulți preferă stilul clasic, în timp ce alții optează pentru cel nordic sau minimalist.
7. Alegeți textilele și tapițeria
Culorile pereților și lumina naturală trebuie să fie în ton cu mobilierul si materialele de fabricație ale acestuia. Totul în casă spune ceva. În living, tapițeria canapelei este un element central. Culorile deschise sunt ușor de combinat
Albul, griul sau bejul nu vor prezenta provocări majore. Culorile mai puternice, cum ar fi roșu, verde sau albastru, trebuie folosite cu grijă, deoarece pot afecta logica designului.
În ceea ce privește textilele, cele naturale, precum pielea, mătasea sau lâna, sunt mai durabile. Cu toate acestea, materialele sintetice, cum ar fi microfibra, poliesterul și vinilul, oferă o rezistență bună.
8. Folosiți plante de interior
Este dificil să ne gândim la un design interior fără plante. Acestea oferă o componentă naturală decorului, pe lângă oxigenarea spațiilor. Desigur, funcționează ca element decorativ în funcție de dimensiune și locație. Specii ideale sunt arborele de jad, iedera sau ficusul.
Descoperiți: Art nouveau în decorare: cum să implementați acest stil?
9. Aranjați decorațiunile în mod logic
Nu este necesar să supraîncărcați spațiile. Decorați fiecare piesă de mobilier cu cel puțin un obiect.
Lămpile de podea, vazele, tablourile, oglinzile, cărțile pe rafturi și suvenirurile sunt detaliile finale ale designului.
În unele zone ale camerei, puteți opta pentru aranjarea simetrică a mobilierului și a decorațiunilor. Aceasta înseamnă instalarea, de exemplu, a tablourilor de aceeași dimensiune pe ambele părți ale canapelei. Sau așezați aceeași lampă pe ambele noptiere și aceleași perne pe patul din dormitor
Alegeți un stil unitar
Există multe modele, culori, dimensiuni și materiale textile care pot fi combinate. Optați pentru unitate la nivelul întregii case pentru a nu greș în ceea ce privește designul. Acum puteți decora casa ca un expert!
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- del Olmo Barbero, J., (2006). El color como elemento comunicacional. Comunicar, (26),112-116.[fecha de Consulta 31 de Enero de 2023]. ISSN: 1134-3478. Recuperado de: https://www.redalyc.org/articulo.oa?id=15802617
- Lucero Jara, M. A. (2019). Articulaciones entre el Diseño de Interiores y la Arquitectura. Análisis crítico y teórico. [Trabajo de Titulación previo a la obtención del título de: Diseñador de Interiores]. Cuenca, Ecuador. Facultad de Diseño, Arquitectura y Arte. Universidad del Azuay. https://dspace.uazuay.edu.ec/bitstream/datos/9065/1/14710.pdf
- Matamoros Tuma, Mabel, & Gutiérrez Maidata, René. (2013). El diseño de interiores en la formación del arquitecto. Experiencias en el Plan de Estudios D. Arquitectura y Urbanismo, 34(1), 117-127. Recuperado de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1815-58982013000100011&lng=es&tlng=es
- Vázquez Rodríguez, Y., (2011). Los Espacios interiores de la Vivienda y el diseño de interiores en Hoteles para el turismo.. Revista de Arquitectura e Ingeniería, 5(1), .[fecha de Consulta 31 de Enero de 2023]. ISSN: Recuperado de: https://www.redalyc.org/articulo.oa?id=193921374005
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.