7 greșeli de renovare a locuinței - Doza de Sănătate
 

7 greșeli de renovare a locuinței

Renovarea integrală este esențială pentru îmbunătățirea calității locuinței, pentru includerea elementor la modă și pentru creșterea valorii proprietății. Cu toate acestea, ar trebui să eviți câteva greșeli atunci când îți renovezi casa.
7 greșeli de renovare a locuinței

Ultima actualizare: 04 iulie, 2021

Vei descoperi că majoritatea oamenilor fac anumite greșeli obișnuite de renovare a locuințelor.

Uneori, este posibil să trebuiască să renovăm, deoarece unele sectoare ale casei se pot uza în timp din cauza scurgerilor de apă, schimbărilor de temperatură sau ciclurilor de viață ale materialelor. Prin urmare, este important să fii conștient de starea structurilor din locuință.

De asemenea, este important ca locuința să păstreze condițiile de bunăstare, să aibă stiluri moderne și să-și sporească valoarea. Renovările sunt esențiale, deoarece permit încorporarea de noi elemente și repară defecțiunile care antrenează diverse riscuri.

Băile și bucătăria sunt zonele care suferă cel mai mult din cauza expunerii zilnice la umiditate, căldură și grăsimi. Astfel, în primă instanță, renovările parțiale ale locuințelor pot avea loc numai în aceste zone. Cu toate acestea, poți face și renovări integrale.

În acest articol, vom vorbi despre greșelile pe care ar trebui să le eviți atunci când îți renovezi casa!

Cât de des ar trebui să-ți renovezi casa?

Structura generală și aspectul pereților și al podelelor poate începe să se deterioreze după câțiva ani de utilizare. Principalele proprietăți ale materialelor sunt slăbite de utilizarea frecventă, de lumina directă a soarelui și de condițiile meteorologice nefavorabile.

Ai nevoie de o renovare completă pentru a asigura calitatea clădirii și bunăstarea familiei. În plus, este ocazia perfectă de a actualiza casa cu obiecte la modă, de a oferi un confort sporit și de a te bucura de funcții mai sofisticate.

Procesul necesită o investiție destul de mare, deoarece schimbă aspecte ale întregii case. Din această cauză și ținând cont de durata maximă de viață a materialelor, experții recomandă ca acest tip de renovare să aibă loc la fiecare 10-15 ani.

7 greșeli de renovare a locuinței

Renovarea unei case este un proces complex care necesită foarte multă atenție, astfel încât procedurile să fie finalizate cu succes și să se obțină rezultatele scontate. Greșelile pot genera consecințe grave pe termen scurt și lung. Din acest motiv, îți prezentăm cele mai comune 7 greșeli de renovare a locuinței!

Bărbat care a făcut greșeli de renovare
Renovarea integrală a casei este o sarcină aproape titanică. De aceea, trebuie planificată și bazată pe un buget.

1. Nu planifici

Planificarea este necesară pentru a putea stabili aspectele pe care trebuie să le schimbi, pentru a defini tot ce trebuie să încorporezi și pentru a stabili o distribuție corectă a spațiului.

Este esențial să-ți clarifici ideile, să construiești o schiță a ceea ce vrei să realizezi și să comunici aceste concepte firmei de renovare pentru a evita neînțelegerile.

Improvizația poate duce la achiziționarea de elemente inutile, la neremedierea daunelor esențiale sau la demolări incorecte, care pot cauza mai multe probleme decât soluții.

2. Nu stabilești un buget

În momentul renovării, oamenii pot dori să cumpere mai multe produse la modă și inovatoare. Cu toate acestea, este esențial să evaluezi cu exactitate suma de bani disponibilă,definești prioritățile și să stabilești care sunt materialele ce trebuie cumpărate.

Nedefinirea unui buget poate însemna să cheltuiești prea mulți bani sau să nu poți cumpăra tot ce ți-ai propus. Prin urmare, este esențial să faci o listă a cheltuielilor totale, să ții o evidență a investiției și să faci cotații cu cifre exacte.

3. Nu aloci bani pentru evenimente neprevăzute

În toate procesele de construcție și renovare, pot apărea evenimente neprevăzute. Atunci când șlefuiești sau spargi pereții, poți detecta noi probleme care implică materiale și muncă suplimentare. De asemenea, este necesar să se țină seama de faptul că pe șantier pot exista instrumente sau materiale deteriorate. Astfel, ar trebui să ai un buget de rezervă pentru situațiile neplanificate.

4. Nu angajezi experți

O renovare completă este un proces care trebuie lăsat pe mâna specialiștilor. Ei sunt cei care au cunoștințele necesare pentru a interveni în casă în siguranță și pentru a analiza cele mai eficiente procese de execuție.

Dacă renovarea este atribuită unei persoane fără experiență, aceasta poate pune în pericol integritatea casei și a locuitorilor ei. Pereții și tavanele pot fi slab întărite și se pot prăbuși. În plus, pot apărea denivelări, fisuri, umiditate sau inundații.

5. Nu respecți procedurile legale

Lucrările integrale sunt procese mari care, la un moment dat, pot ocupa o parte din domeniul public și pot interfera cu spațiul vecinilor. În consecință, este nevoie de avize pentru a lucra în conformitate cu legile în vigoare.

Pentru ca avizele și autorizațiile să fie acordate, trebuie să depui documentația care să confirme toate lucrările ce vor fi efectuate. Această acțiune garantează că sunt îndeplinite cerințele pentru a face renovarea în condiții de siguranță și fără a afecta casele din jur.

Lipsa autorizației pentru realizarea renovării poate duce la procese legale și întreruperea acțiunii. În plus, este important să discuți din timp cu vecinii pentru a evita neplăcerile care pot duce la conflicte.

6. Te concentrezi pe estetică și uiți de funcționalitate

Casa ar trebui să aibă un decor excelent cu stiluri noi, elegante și confortabile. Cu toate acestea, nu te lăsa purtat de val pentru a nu uita de instalarea funcționalităților indispensabile, cum ar fi prizele și elementele de iluminat.

Planifică locuri pentru iluminat, energie și canalizare înainte de orice decorațiune. Evită ca unele decorațiuni să întrerupă punctele strategice sau ca instalațiile să afecteze estetica locuinței.

Greșeli de renovare în bucătărie
Robinetul, de exemplu, ar trebui să fie mai mult funcțional decât estetic. Dacă poți combina ambele aspecte, este și mai bine.

7. Nu semnezi contracte și nu ceri garanție

Trebuie să ai o formă scrisă de angajament. Este esențial să semnezi un contract cu firma de renovare, în care să fie stipulate valorile, termenele de livrare și garanțiile lucrărilor.

Trebuie să ai copii ale tuturor contractelor pe care le-ai semnat. Aceasta este modalitatea de a evita neînțelegerile care generează numeroase probleme.

Concluzie: greșeli de renovare a casei

Pentru a renova casa cu succes, trebuie să asculți sfaturile specialiștilor. Aceștia te vor ajuta să iei cele mai bune decizii, pe baza experienței lor. În plus, este foarte important să te documenzi înainte de a începe procesul.

Pentru o renovare reușită, trebuie să ceri oferte de preț în mai multe locuri și să utilizezi materiale de cea mai bună calitate. Aceste două acțiuni ajută la protejarea bugetului și la garantarea faptului că schimbările implementate vor avea o durată lungă de viață, fără a cauza probleme structurale sau funcționale.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Revelli D. De Rosso F. Remodela Tu Casa: Guía Técnico-Emocional De Obra Residencial [Internet]. Argentina: Ediciones Granica; 2019 [citado 23 de marzo de 2021]
  • Garay Agudelo, Diego, El sistema presupuestal del proyecto de construcción. Tecnura [Internet]. 2009; 12 (24): 76-85.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.