Cum să mobilezi camera copilului - Doza de Sănătate
 

Cum să mobilezi camera copilului

Mobilarea camerei copilului tău este o problemă foarte importantă. Este locul în care acesta va petrece mult timp. Copilul trebuie să poată interacționa cât mai bine cu mediul din jurul său. Cum ar trebui să mobilezi camera copilului? Cât spațiu ar trebui să aibă? Există câteva recomandări importante de care trebuie să ții cont!
Cum să mobilezi camera copilului

Ultima actualizare: 09 august, 2022

Dormitorul copilului este probabil o mică junglă. Poate fi plin de creioane, jucării, încălțăminte și haine aruncate peste tot. Dacă dormitorul copilului este, de asemenea, o cameră mică, situația poate deveni cu adevărat haotică. Află în rândurile următoare cum să mobilezi camera copilului în mod corect și practic!

Nu-ți face griji. Camera copilului nu înseamnă neapărat dezordine. Îți vom împărtăși câteva trucuri pentru mobilarea dormitorului copilului și menținerea lucrurilor în ordine. Există multe opțiuni pentru mobilare și decorare, iar totul depinde în principal de preferințele tale, de vârsta copilului și de spațiul pe care îl ai la dispoziție.

Copiii se simt mai confortabil într-un dormitor practic ce reflectă personalitatea lor. Prin urmare, există multe lucruri practice pe care nu trebuie să le ignori. Citește mai departe pentru a afla recomandările specialistului.

Cum să mobilezi camera copilului: sfaturi practice

Un dormitor minimalist

Cum să mobilezi camera copilului în stil minimalist

Cu cât sunt mai puține elemente în camera unui copil, cu atât mai bine veți putea să îl mențineți ordonat și organizat. În plus, în acest fel, copilul va avea mai mult spațiu de joacă.

Mobilierul de dormitor trebuie să fie funcțional. În plus față de pat, trebuie să există o masă sau un birou. Copiii au nevoie de mobilă care să le permită să depoziteze o mulțime de lucruri.

Cu toate acestea, nu supraîncărca spațiul cu piese de mobilier sau obiecte inutile. Copiii au nevoie de mult spațiu liber pentru a se juca și a se deplasa.

În mod similar, o idee bună este să nu păstrezi prea multe jucării la vedere. Cel mai bine este să depozitezi fiecare jucărie într-un loc accesibil. Copilul va scoate câte o jucărie, se va juca, apoi o va pune la loc în același dulap. În acest fel, va avea acces doar la jucăriile preferate în timpul zilei.

Respectarea preferințelor copilului

Cel mai bun mod de a decide cu privire la decorul dormitorului copilului este să-i asculți doleanțele. Obiectele alese trebuie să fie în concordanță cu gusturile, interesele și culorile preferate ale celui mic.

Nu trebuie să uiți niciodată că aceasta este lumea lui, nu a ta. Copilul trebuie să se simtă confortabil și să fie în lumea lui în dormitor. Vopsește pereții în culori distractive.

Dacă un copil se simte confortabil în dormitorul său, va dori să îl păstreze ordonat. Ordinea trebuie să facă parte din joc, așadar trebuie să te asiguri că există un loc de depozitare pentru orice obiect. Așadar, când vine vorba de mobilarea dormitorului pentru copii, alege cu grijă spațiile de depozitare.

Spațiile de depozitare

Spații de depozitare în dormitorul copilului
Cel mai important este să achiziționezi mobilier spațios și bine compartimentat pentru a putea organiza și depozita toate bunurile copilului.

Nu ți-ar plăcea să eviți conflictele inutile și argumentele interminabile cu privire la menținerea unei camere curate? Ei bine, cel mai bun lucru pe care îl poți face în acest sens este să-l înveți pe copil să aibă grijă de jucăriile sale. Oferă-i ajutor prin cumpărarea de mobilier util în acest scop.

Containerele și cutiile cu roți sunt foarte utile. Îți recomandăm să le alegi în funcție de înălțimea copilului, astfel încât să fie la îndemâna sa în orice moment. De asemenea, poți adăuga etichete. Astfel, copilul va învăța cum să-și sorteze lucrurile pe categorii.

Există mult mai mult spațiu decât crezi într-un dormitor mic. Poți profita chiar și de spațiul de sub pat. De fapt, există numeroase modele pentru paturi. Toate au caracteristici diferite, cum ar fi sertarele. Acestea sunt ideale pentru stocarea multor lucruri. De asemenea, aceste sertare au avantajul de a fi la îndemâna copiilor.

Dacă patul copilului nu are sertare, atunci poți pune câteva cutii cu roți dedesubt. Vei reuși astfel să păstrezi ordinea în cameră. Important aici este să nu supraîncarci sertarele sau cutiile. De asemenea, nu pune în ele lucruri grele, întrucât copiii se pot răni atunci când încearcă să le miște.

Spațiile mici

Există multe modalități și trucuri pentru a optimiza un spațiu mic.

Pentru a mobila un dormitor mic, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să alegi cu atenție patul. Există multe modele de paturi pliabile, iar unele sunt opțiuni excelente pentru spații mici. Aceste tipuri de paturi permit obținerea unui spațiu suficient pe timpul zilei, astfel încât copilul să se poată deplasa liber. Noaptea, îl poți desface. Sistemul este ușor de folosit.

Patul ridicat pe perete este o altă opțiune excelentă pentru spațiile mici. În spațiul rămas liber poți pune pe timpul zilei un birou sau pur și simplu un covor pentru a crea un loc de joacă.

Dacă dormitorul pe care îl mobilezi este pentru mai mult de un copil, atunci paturile suprapuse sunt o soluție extrem de practică.

Pereții din dormitorul copilului

Dormitor mobilat pentru copii

Chiar dacă nu te gândeai să profiți de pereții dormitorului copilului, aceștia sunt foarte utili pentru a plasa tot felul de lucruri. Poți atârna rafturi și cuiere. De asemenea, există numeroase accesorii pe care le poți prinde pe ușă.

Oricum te gândești să mobilezi camera copilului, nu uita: este o cameră pentru copii. Proiectează mobila și accesoriile în consecință.


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.