Tipuri de alarme pentru locuință și caracteristicile acestora
 

Tipuri de alarme pentru locuință și caracteristicile acestora

Plasarea unei alarme acasă este o modalitate de a vă simți în siguranță și de a vă îmbunătăți calitatea vieții. Fără îndoială, este o investiție care merită efortul!
Tipuri de alarme pentru locuință și caracteristicile acestora

Ultima actualizare: 27 mai, 2022

Investiția în securitate pentru a trăi mai liniștit acasă a devenit o prioritate pentru multe familii. În acest sens, există diferite tipuri de alarme pentru locuință care contribuie la o viață mai sigură.

Deși ne gândim doar la alarme împotriva intrușilor, există multe opțiuni în acest univers. Pentru a ușura alegerea unei alarme pentru casă, v-am pregătit o listă cu cele mai solicitate modele. La finalul articolului, sunt și 4 sfaturi care vă vor ajuta.

Tipuri de alarme pentru locuință

Alarme de incendiu, alarme seismice, alarme ce detectează intruși.. opțiunile sunt numeroase. Ideea este să folosiți aceste informații pentru a le alege pe cele care se potrivesc cel mai bine nevoilor voastre.

Alarme seismice

Acest tip de alarmă este utilizat pe scară largă în zonele geografice în care mișcările seismice de diferite magnitudini sunt foarte frecvente. Ele ne alertează cu privire la sosirea unui cutremur atunci când acesta este într-o fază incipientă. Obiectivul este de a avertiza locuitorii casei pentru a putea reacționa la timp.

Alarme de detectare a inundațiilor

Acestea anunță prezența apei în casă. Dacă ați avut deja probleme cu apa în locuință sau credeți că din cauza caracteristicilor proprietății este posibil să se întâmple, atunci aceasta este o opțiune bună.

Alarma de incendiu

Aceasta este una dintre cele mai utile alarme. De multe ori, nu este luată în considerare. Alarmele de incendiu au senzori care detectează prezența gazelor și a fumului pentru a preveni apariția unui incendiu în locuință.

Acești senzori sunt foarte sensibili la schimbările de temperatură și opresc automat gazul la cea mai mică modificare a condițiilor de mediu.

Priză care a luat foc
Incendiile sunt periculoase și pot duce la distrugerea întregii locuințe.

Alarme perimetrale

Dacă aveți o casă cu spații exterioare extinse, poate doriți să luați în considerare acest tip de alarmă pentru a vă proteja proprietatea. Împiedică intrușii să pătrundă în interior, având senzori cu infraroșu, microunde și subterani.

Alarme de intruziune

Funcția principală este de a detecta intrușii care au reușit să intre în casă. Pentru aceasta, au senzori care îndeplinesc mai multe funcții.

În cazul senzorilor cu infraroșu, aceștia calculează radiația electromagnetică și termică a corpului. Senzorii de deschidere detectează dacă ferestrele sau ușile au fost deschise.

Alarme cu camere de securitate

Aceste alarme servesc la monitorizarea casei și a întregii proprietăți. La instalarea acestora, puteți alege modelele cu fir sau fără fir.

4 sfaturi pentru a alege cele mai potrivite tipuri de alarme

Atunci când alegeți alarma care se potrivește cel mai bine locuinței și situației voastre, apar multe întrebări despre ce modele și ce caracteristici trebuie avute în vedere. Să trecem în revistă câteva aspecte de care să țineți cont!

1. Alarmă cu fir sau fără fir

Ambele opțiuni au avantajele și dezavantajele lor. În cazul celor fir, acestea pot fi mai practice în case mici, dar mai dificil de instalat. Wireless-ul câștigă din ce în ce mai mult teren. Aceste alarme pot fi monitorizate fără probleme, bateria funcționează permanent și rezistă între 2 și 5 ani. Totuși, sunt mai scumpe.

2. Senzori de mișcare

În mod ideal, ar trebui să plasăm senzori de mișcare în fiecare cameră din casă. De asemenea, este convenabil să instalați senzori de deschidere pe uși și ferestre. Nimic nu trebuie lăsat la voia întâmplării.

3. Tipuri de sirene

Sirena poate fi exterioară și interioară. Se recomandă amplasarea ambelor tipuri. Cele din casă au funcția de a deranja intrusul și de a genera dorința de a pleca.

Cele de exterior alertează vecinii pentru a chema personalul de securitate sau serviciile de urgență.

Tipuri de alarme pentru hoți

4. Sisteme de monitorizare

Alarma poate fi conectată la un centru de monitorizare sau la o aplicație instalată pe mobil și care vă permite să fiți la curent cu ce se întâmplă în casă în orice moment.

Toate tipurile de alarme pentru locuință reprezintă o investiție în securitate

Oferta de alarme pentru casă este foarte amplă. În plus, fiecare model are mai multe opțiuni pe care le puteți adăuga pentru a se potrivi mediului și circumstanțelor personale. Important este să trăiți în liniște.

Vă încurajăm să verificați ce alternative oferă companiile de securitate. Discutați cu profesioniștii despre variantele care se potrivesc cel mai bine nevoilor voastre.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Serna, A., Ros, F., & Rico, J. C. (2010). Guía práctica de sensores. Creaciones Copyright SL.
  • Rojas Monsalvo, K. (2013). Radiación electromagnetica.
  • de Desastre, I. D. R. Percepción y participación para reducir el peligro sísmico en la Ciudad de México. Caso Delegación Cuauhtémoc. Martín Nájera Rodríguez.
  • Zuluaga Arias, J. A. (2016). Integración de sistemas de intrusión y detección de incendio vía GSM.
  • PEREZ PEREZ, R. J. (2012). LA DETECCION DE PRECURSORES SISMICOS COMO UNA POSIBLE ALARMA SISMICA(Doctoral dissertation).
  • Placeres, J. M. (2018). Diseño de sistemas de detección y alarma de incendio.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.