Tratamente cu rozmarin pentru păr sănătos
Dacă nu ai folosit niciodată tratamente cu rozmarin pentru păr sănătos, atunci ai ratat un remediu excelent pentru strălucirea podoabei capilare și vindecarea afecțiunilor scalpului. Însă nu este niciodată prea târziu! Încearcă aceste trei remedii grozave!
Beneficiile rozmarinului pentru păr
Folosirea rozmarinului pentru sănătatea părului este una dintre cele mai bune alegeri pe care le poți face, deoarece acesta are numeroase proprietăți benefice pentru podoaba capilară. După cum au demonstrat studiile științifice, rozmarinul stimulează creșterea părului.
De asemenea, rozmarinul are multe alte proprietăți care pot fi de ajutor atunci când stresul se manifestă prin pierderea firelor de păr și dermatită, de exemplu. Aceasta este, de fapt, una dintre cele mai frecvente probleme în rândul oamenilor. În plus, conform acelorași studii, această plantă are proprietăți antiseptice, vindecătoare și de stimulare pentru scalp. Astfel, rozmarinul ameliorează rănile și ajută la vindecare.
Citește mai mult:
Descoperă incredibilele utilizări și beneficii ale rozmarinului
Tratamente cu rozmarin pentru păr sănătos
Acum că știi faptul că rozmarinul îți poate îmbunătăți aspectul și sănătatea părului, îți vom arăta cum să prepari câteva remedii pentru a profita la maxim de proprietățile acestei plante.
1. Ulei de rozmarin pentru păr sănătos
Uleiul de rozmarin are multe utilizări. Cu toate acestea, cel mai simplu mod de a-l folosi este să-l masezi direct pe scalp, deoarece te va ajuta să previi căderea părului. Poți cumpăra acest produs sau îl poți prepara acasă.
Iată cum îl poți face acasă:
- Mai întâi, ia tulpinile și acele unei plante de rozmarin și pune-le într-un borcan.
- Apoi, umple borcanul cu ulei de măsline.
- Lasă-l să stea o lună întreagă într-un loc întunecat și uscat.
- La final, strecoară uleiul.
După cum poți vedea, este nevoie de timp pentru a putea utiliza acest ulei. Vestea bună este că poți pur și simplu să-l cumperi dacă nu vrei să aștepți. Trebuie doar să te asiguri că produsul este 100% natural.
2. Apă de rozmarin
Acest al doilea remediu este mult mai ușor de preparat și vei putea să-l pulverizezi pe păr după duș. Te va ajuta să-ți descurci ușor părul. De asemenea, va ajuta la prevenirea căderii părului, deoarece îl poți aplica direct pe scalp.
- Mai întâi, fă un ceai de rozmarin adăugând planta într-un vas cu apă și lăsând totul să fiarbă.
- Apoi, când apa fierbe, oprește focul și lasă la infuzat.
- Strecoară ceaiul când este rece și pune-l într-o sticlă cu pulverizator.
Citește mai mult:
3. Loțiune tonică de rozmarin
Știi deja cum să faci ulei și apă de rozmarin. În continuare, vei învăța cum să faci o loțiune tonică de rozmarin. Tot ce ai nevoie pentru aceasta este apă și ulei, care se reunesc într-un amestec foarte puternic pe care părul tău îl va adora cu siguranță.
- Fierbe două căni de apă.
- Apoi, adăugă 5 linguri de apă de rozmarin și 10 picături de ulei de rozmarin.
- Lasă să se răcească puțin, dar să nu fie complet rece.
- Aplică lichidul călduț pe scalp printr-un masaj blând.
Acest tonic îți va calma scalpul, mai ales dacă ai mâncărimi din cauza dermatitei. În plus, va stimula creșterea părului, va întări rădăcinile și va preveni căderea excesivă a podoabei capilare.
Nu uita că trebuie să aplici constant aceste tratamente cu rozmarin pentru păr sănătos
Deoarece remediile cu rozmarin reprezintă un mod natural de a trata părul și scalpul, trebuie să fii consecvent/ă pentru a vedea efectele acestuia. Când vine vorba de tratamente cu creme, măști și alte produse naturale, disciplina este cheia succesului.
De asemenea, te încurajăm să încerci fiecare dintre aceste preparate, astfel încât să-ți poți da seama care dintre ele îți place cel mai mult. În funcție de stilul tău de viață, apa de rozmarin ar putea fi o opțiune mai bună. Sau poate tonicul, care s-a dovedit a fi cel mai eficient în opinia multor persoane.
Ai folosit vreodată rozmarin pentru sănătatea părului? Dacă da, povestește-ne și nouă experiența ta! Poate că tocmai ai descoperit soluția pentru dermatită, pierderea părului sau cel mai bun mod de a-ți menține părul sănătos!
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Avila-Sosa R, Navarro A, et al. Romero: una revisión de sus usos no culinarios. Ciencia y Mar. 2011. XV (43): 23-36.
- Coy Barrera, Carlos Andrés, & Eunice Acosta, Gema. (2013). Actividad antibacteriana y determinación de la composición química de los aceites esenciales de romero (Rosmarinus officinalis), tomillo (Thymus vulgaris) y cúrcuma (Curcuma longa) de Colombia. Revista Cubana de Plantas Medicinales, 18(2), 237-246. Recuperado en 05 de junio de 2019, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1028-47962013000200007&lng=es&tlng=es.
- Dentone, Sandra, & Morales Cauti, Siever. (2017). Determinación in vitro de la actividad antimicótica del aceite de romero (Rosmarinus officinalis) sobre Microsporum canis. Revista de Investigaciones Veterinarias del Perú, 28(1), 56-61. https://dx.doi.org/10.15381/rivep.v28i1.12932.
- González Minero F. J, Bravo Díaz L. Estudio botánico y farmacéutico de productos con aplicación cosmética y cuidados de la piel. Ars Pharmaceutica. Octubre-diciembre 2017. 78 (4).
- Martinello, M.A., & Pramparo, M.. (2005). Poder Antioxidante de Extractos de Romero Concentrados por Destilación Molecular. Información tecnológica, 16(5), 17-20. https://dx.doi.org/10.4067/S0718-07642005000500004
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.