Trucuri pentru a mătura casa mai eficient
 

Trucuri pentru a mătura casa mai eficient

Datul cu mătura fără a ridica praf sau a lăsa urme de murdărie este o sarcină ușoară dacă puneți în aplicare sfaturile de mai jos!
Trucuri pentru a mătura casa mai eficient

Ultima actualizare: 26 noiembrie, 2022

Ce trebuie să faceți pentru a mătura casa mai eficient? Cum să dați cu mătura fără a ridica praful? Puteți să desprindeți părul care rămâne pe podea din cauza energiei statice? Există trucuri pentru a mătura casa mai eficient care simplifică sarcina.

Poate că prin cumpărarea unui robot de aspirare economisiți timp în timpul curățării casei, dar prin ajustarea utilizării unei mături tradiționale veți economisi banii pe care i-ați cheltui pe dispozitiv.

Nu înseamnă că trebuie să excludeți complet achiziția aparatului. Totuși, dacă finanțele vă îngreunează investițiile în acest moment, merită să luați în considerare strategiile de mai jos pentru a mătura casa mai eficient.

De ce este importantă măturarea amănunțită?

Când măturați casa, eliminați murdăria care nu este lipită de podea. Sarcina pare simplă, dar pot rămâne particule de praf și murdărie, chiar dacă aplicați multă forță.

Dacă suprafața nu este bine curățată, pe aceasta se acumulează reziduuri dăunătoare sănătății. Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor subliniază faptul că igienizarea regulată a suprafețelor este un obicei care previne răspândirea microbilor, având grijă de sănătatea familiei.

Trucuri pentru a mătura casa mai eficient

Matură pe podea
Trucurile noastre te vor ajuta să cureți casa mult mai rapid.

Dintre toate trucurile utile pentru a mătura casa, cel mai important este să aveți o mătură bună. Există mai multe tipuri de mături în funcție de mărime, peri, lungimea mânerului și forma capului.

Recomandăm măturile cu peri drepți, deoarece se adaptează fără probleme la orice tip de pardoseală. În spațiile înguste, folosiți mături cu cap îngust. Pentru spații mari, cele cu cap lat funcționează cel mai bine.

În ceea ce privește perii, cei sintetici alunecă ușor pe suprafețe netede, iar cei din fibre naturale adună mai multa murdărie de pe podelele din lemn, beton și alte materiale.

Acoperiți mătura cu o pungă

Adunarea părului de pe podea nu este simplă. Același lucru este valabil și pentru părul de animale. Chiar dacă reușiți să-l strângeți, se încurcă în mătură.

Secretul pentru a strânge părul care cade pe podea este învelirea capului măturii într-o pungă de plastic. Legați mânerele pungii și treceți la măturat așa cum faceți de obicei. Părul se va lipi de pungă. Folosiți aceeași pungă pentru a arunca gunoiul.

Folosiți bandă adezivă pentru praf

Femeie care cu mopul

 

Aceasta este o capcană atât pentru praf, cât și pentru alte resturi. Luați benzi de bandă dublu adezivă și lipiți-le pe fiecare parte a măturii; lăsați libere vârfurile perilor care ating podeaua.

Murdăria se va lipi de benzi. La final, scoateți și aruncați benzile.

Folosiți un ciorap vechi

Această idee este similară cu prima. Reciclați un ciorap vechi de poliester și tăiați-i vârful; introduceți șoseta pe mânerul măturii și acoperiți complet fibrele. Grație energiei statice, materialul textil colectează praful și gunoiul.

Umeziți un ziar

O altă metodă eficientă pentru măturarea casei este folosirea unui ziar. Puneți pe podea foi de ziar umede. Praful se va lipi de acestea.

Alte sfaturi pentru a mătura casa mai eficient

Praful cuprinde componente invizibile și dăunătoare. Dacă sunteți hipersensibili la acest element, măturarea trebuie să fie meticuloasă pentru a nu deranja particulele și a vă expune la o reacție alergică. Folosiți instrumente suplimentare.

Colegiul American de Alergie, Astm și Imunologie recomandă curățarea cu mănuși și măști. În plus, acesta vorbește despre suplinirea cu un aspirator al cărui filtru sau colector de particule este de înaltă eficiență (HEPA).

Nu uitați să curățați mătura! Unul dintre cele mai bune trucuri pentru a mătura casa mai eficient

Optimizați măturarea prin igienizarea măturii după utilizare. Folosiți un pieptene pentru scame și mănuși pentru a ajuta la îndepărtarea murdăriei încăpățânate. Nu uitați să purtați o mască, mai ales dacă aveți alergie la praf.

Înmuiați mătura pentru câteva minute într-o găleată cu apă cu săpun; apoi, scurgeți-o și așteptați să se usuce. Curățați mânerul cu apă și dezinfectant. Mătura este acum pregătită pentru o curățenie perfectă!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.