12 remedii naturale pentru anxietate
Dacă aveți probleme de anxietate, probabil că nu vreți să luați medicamente. Există multe remedii naturale pentru anxietate, începând cu tehnicile pentru minte și corp și continuând cu suplimentele sau ceaiurile care vă pot liniști în momentele tensionate. Unele încep să-și facă efectul imediat, în timp ce altele pot ameliora simptomele de anxietate în timp. Mai jos, veți găsi descoperi 12 remedii naturale pentru anxietate.
12 remedii naturale pentru anxietate
1. Mușețelul
Dacă treceți prin perioade de neliniște, o cană cu ceai de mușețel vă poate calma. Anumite componente din mușețel interacționează cu receptorii din creier la fel cum fac anumite medicamente, precum Valiumul.
Într-un studiu realizat de Universitatea din Pennsylvania, pacienții care au luat suplimente de mușețel timp de opt săptămâni au simțit o ameliorare semnificativă a simptomelor de anxietate, spre deosebire de pacienții tratați cu suplimente placebo.
Încercați și:
2. Ceaiul verde
Cercetările au demonstrat faptul că ceaiul verde ajută la menținerea sub control a pulsului inimii și reglează tensiunea arterială. Acesta reduce stările de anxietate la oameni. Subiecții studiilor cu predispoziție la anxietate au devenit mai calmi atunci când au luat 200 de miligrame de ceai verde zilnic.
3. Hameiul
Da, se găsește în bere, dar nu veți beneficia de proprietățile sale calmante dacă beți alcool. Compusul sedativ găsit în hamei este un ulei volatil, pe care îl găsim doar în extracte și tincturi precum cele folosite în aromaterapie. Hameiul este folosit ca sedativ pentru a induce somnul și relaxarea.
4. Rădăcina de valeriană
Rădăcina de valeriană este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru anxietate. De fapt, guvernul german a aprobat folosirea ei pentru tratarea tulburărilor de somn. Rădăcina de valeriană are un miros neplăcut, drept urmare, multe persoane preferă capsulele. Ea este adesea combinată cu alte ierburi cu efect sedativ, precum hameiul, mușețelul și roinița.
5. Exercițiile fizice
Exercițiile fizice sunt foarte bune și sigure pentru minte. Ele sunt un antidot puternic împotriva depresiei și stării de anxietate, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung.
Dacă faceți exerciții în mod regulat, veți avea mai multă încredere în sine și vă veți simți mai sănătoși. Una dintre principalele cauze pentru care avem stări de anxietate este îngrijorarea în privința sănătății și bolilor. Aceasta dispare atunci când suntem din nou în formă.
6. Floarea-pasiunii
Această floare are efect sedativ. Guvernul german a aprobat folosirea ei pentru tratarea stărilor de anxietate.
Unele studii au arătat că floarea-pasiunii poate reduce simptomele de anxietate la fel de eficient ca medicamentele. Este folosită de multe ori pentru insomnie. Ca și alte sedative, aceasta poate induce o stare de somnolență. Aveți grijă când folosiți mai multe plante cu efect sedativ în același timp și nu luați floarea-pasiunii mai mult de o lună fără întrerupere.
7. Lavanda
Mirosul puternic de lavandă poate avea efect antiinflamator. Un studiu a arătat faptul că pacienții care așteptau la medicul stomatolog erau mai puțin agitați dacă în sala de așteptare era pus un ulei volatil de lavandă. Într-un alt studiu, efectuat în Florida, studenții care au inhalat parfumul de lavandă înaintea unui examen au fost mai calmi.
Suplimentele cu lavandă pot reduce simptomele de anxietate la fel de eficient ca Lorazepamul, un medicament din aceeași categorie cu Valiumul.
8. Respirația adâncă
Respirația adâncă din yoga s-a dovedit eficientă în reducerea stresului și stării de anxietate. Motivul pentru care funcționează este faptul că nu putem respira adânc și să fim anxioși în același timp.
Pentru a respira adânc, expirați complet pe gură, apoi inspirați pe nas cât timp numărați până la patru. Țineți-vă respirația cât timp numărați până la șapte. Apoi, lăsați aerul să iasă ușor pe gură, cât numărați până la opt. Repetați exercițiul de cel puțin două ori pe zi.
9. Servirea mesei
De obicei, oamenii au stări de anxietate și de iritabilitate atunci când le este foame. Dacă aveți un atac de anxietate, probabil v-a scăzut glicemia. Cel mai bun remediu este să luați o gustare, precum o mână de nuci sau o bucată de ciocolată neagră, împreună cu un pahar de apă sau o cană de ceai fierbinte.
Pe termen lung, o alimentație echilibrată este cheia reducerii stărilor de anxietate. Vă sfătuim să mâncați alimente integrale, legume, carne și fructe de mare pentru a reduce starea de anxietate.
10. Micul dejun
Multe persoane cu probleme de anxietate sar peste micul dejun. În mod ideal, la această masă ar trebui să mâncați alimente precum ouăle. Acestea conțin proteine sățioase și sunt o sursă naturală de colină. Nivelul scăzut de colină este asociat cu amplificarea stării de anxietate.
11. Omega 3
Uleiurile de pește sunt benefice pentru inimă și combat starea de anxietate. Studenții care au consumat 2,5 miligrame de acizi grași Omega 3 pe zi, timp de 12 săptămâni, au fost mai liniștiți înainte de examene decât ceilalți.
În general, experții ne recomandă să consumăm alimente bogate în Omega 3. Peștii de apă rece, precum somonul, sunt cea mai bună sursă de acizi grași. Anșoa și sardinele conțin și ele cantități mari de acizi grași.
Vă recomandăm:
12. Încălzirea corpului
V-ați întrebat vreodată de ce vă simțiți atât de relaxați după ce mergeți la saună sau faceți o baie? Prin încălzirea corpului, se reduce tensiunea musculară și starea de anxietate.
Senzația de căldură poate modifica circuitele neuronale care controlează starea de spirit, afectând inclusiv neurotransmițătorii serotoninici (neurotransmițători de bază care mențin echilibrul emoțional). Încălzirea corpului este unul dintre motivele pentru care exercițiile fizice îmbunătățesc starea de spirit.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.