2 rețete ușoare de tort de morcovi - Doza de Sănătate
 

2 rețete ușoare de tort de morcovi

Tortul de morcovi este perfect pentru o gustare după-amiaza alături de o cafea și prieteni. Nu rata aceste 2 rețete delicioase și ușoare de tort de morcovi!
2 rețete ușoare de tort de morcovi

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Cauți o rețetă de desert rapidă și delicioasă? Sau poate vrei să faci un tort care să-ți ofere și beneficii nutriționale? Avem ceea ce cauți! Citește mai departe pentru a descoperi 2 rețete delicioase și ușoare de tort de morcovi!

Tortul de morcovi

Tortul cu morcovi este un desert tipic și popular în Statele Unite. Cu toate acestea, câștigă popularitate în întreaga lume. Și nu ar trebui să fie o surpriză, având în vedere cât de delicios este!

Morcovii

Morcovi proaspeți
Această legumă rădăcinoasă se remarcă ca fiind bogată în flavonoizi și antioxidanți, cum ar fi carotenoizii.

Unul dintre principalele ingrediente este, desigur, morcovul! Dar ești conștient de toate beneficiile pe care le oferă această legumă delicioasă?

  • Morcovii sunt bogați în vitaminele A, B3, E și K.
  • În același timp, morcovii sunt bogați în carotenoizi.
  • Morcovii sunt, de asemenea, o sursă de minerale, inclusiv potasiu, fosfor, magneziu, iod și calciu.
  • Consumul acestor legume favorizează sănătatea ochilor.
  • Flavonoizii din morcovi contribuie la îmbunătățirea sănătății pielii.
  • Având în vedere conținutul lor de fibre și apă, morcovii ajută tranzitul intestinal.

Deci, dacă ești în căutarea unei delicioase și sănătoase rețete de tort de morcovi, citește mai departe!

2 rețete ușoare de tort de morcovi

Tort tradițional de morcovi

Rețete ușoare de tort de morcovi
Consistența tortului de morcovi ar trebui să-ți permită să-l tăi în jumătate pentru a adăuga un strat de glazură.

Ingrediente

Pentru tort:

  • 7 căni de morcovi mărunțiți
  • 2 căni de făină
  • 4 ouă
  • 1/2 cană zahăr granulat alb
  • 3/4 cană zahăr brun
  • 1 cană de ulei de măsline
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • Un vârf de cuțit de sare
  • 2 linguri de drojdie

Ingrediente pentru glazură:

  • 800 g cremă de brânză
  • 1 1/4 căni de zahăr pudră

Mod de preparare

  • În primul rând, va trebui să speli, să cureți și să dai pe răzătoare morcovii. Apoi, preîncălzește cuptorul la 180 °C.
  • Amestecă făina, sarea, scorțișoara și drojdia într-un bol mare. Recomandăm cernerea făinii.
  • Apoi, într-un alt castron, bate ouăle cu zahărul alb și zahărul brun până când se dizolvă îndulcitorul.
  • Acum, adaugă amestecul de ouă puțin câte puțin în bolul cu ingrediente uscate. Amestecă bine cu un tel de mână până când obții un aluat omogen.
  • Apoi, adaugă morcovii și amestecă pentru a-i integra în aluat.
  • Acum este timpul să pui uleiul. Adaugă câte puțin, amestecând bine.
  • Unge tava și toarnă aluatul. Pune-l în cuptorul preîncălzit și lasă-l să se coacă timp de 14 minute.
  • Pentru cele mai bune rezultate, utilizează o tavă de 20 cm. În acest fel, vei obține un tort înalt, pe care va trebui să îl tai pe jumătate mai târziu.
  • Când tortul este copt bine, scoate-l din cuptor și lăsă-l să se răcească.
  • Între timp, poți pregăti glazura. Tot ce trebuie să faci este să amesteci crema de brânză și zahărul pudră cu un blender manual.
  • Odată ce tortul s-a răcit, taie-l pe jumătate orizontal. Apoi, întinde jumătate din glazură peste jumătatea inferioară a tortului. Pune jumătatea superioară la loc.
  • În cele din urmă, utilizează glazura rămasă pentru a acoperi partea superioară a tortului. Pune-l în frigider să se răcească și apoi… savurează-!

Tort vegan cu morcovi

Felie de tort vegan
Există rețete ușoare de tort cu morcovi în stil vegan. Acestea oferă și beneficiile nutrienților prezenți în ghimbir.

Ingrediente

  • 2 căni de făină integrală
  • 1 1/3 căni de zahăr brun
  • 6 căni de morcovi mărunțiți
  • 1 cană de apă
  • 3/4 căni de ulei de măsline sau de floarea-soarelui
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • Semințele dintr-o păstaie de vanilie
  • Un vârf de cuțit de pudră de ghimbir
  • 1 linguriță de drojdie uscată

Mod de preparare

  • În primul rând, spală, curăță și dă prin răzătoare morcovii. De asemenea, preîncălzește cuptorul la 180 °C.
  • Apoi, cerne făina într-un castron și adaugă zahărul, sarea, drojdia, scorțișoara și ghimbirul. Cu alte cuvinte, toate ingredientele uscate, cu excepția păstăii de vanilie. Amestecă bine.
  • Într-un alt castron, pune uleiul, vanilia și apa și amestecă bine.
  • Apoi, adaugă încet conținutul celui de-al doilea castron în vasul cu ingrediente uscate. Amestecă până obții un aluat omogen.
  • Pune morcovii răzuiți și amestecă bine cu o lingură.
  • Acum, unge tava de copt și toarnă amestecul în ea. Apoi, introdu-l în cuptorul preîncălzit și lasă-l să se coacă timp de 40-45 de minute.
  • Odată ce timpul a trecut, scoate tortul din cuptor și lasă-l să se răcească.
  • Acum este timpul să te bucuri de tortul vegan cu morcovi!

După cum poți vedea, ambele rețete sunt ușor de preparat. Tot ce trebuie să faci este să amesteci ingredientele și să le pui în cuptor!

În plus, dacă vrei să oferi o notă specială desertului, poți adăuga felii de migdale deasupra tortului de morcovi. Migdalele adaugă și aromă și sunt nutritive. Dacă nu ești fan al migdalelor, stafidele sunt o altă opțiune excelentă.

În orice caz, suntem siguri că te vei bucura de oricare dintre aceste rețete ușoare de tort de morcovi. Savurează-le alături de cafea împreună cu prietenii sau familia!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Infoagro. El cultivo de la zanahoria. Oleaginosos: 38-41. 1992.
  • TeenHealth FN. Información nutricional. From Nemours. 2013.
  • Dias, J. (2014). “Nutritional and Health Benefits of Carrots and Their Seed Extracts”. Food and Nutrition Sciences. 05. 2147-2156. 10.4236/fns.2014.522227.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.