3 rețete de sos barbeque pentru carne
Cele mai frumoase momente sunt cele pe care le trăim alături de cei dragi, adesea reunindu-ne la un grătar. Noi, Doza De Sănătate, ne-am gândit să-ți oferim câteva arome minunate pentru a le adăuga peste carnea ta. Prin urmare, astăzi îți vom prezenta 3 rețete de sos barbeque absolut delicioase.
Sosul barbeque este utilizat pentru a oferi o aromă deosebită cărnii atunci când o pui pe grătar și are de obicei un gust dulce acrișor (în funcție de ingredientele care sunt folosite la prepararea sa). Deși este folosit de obicei pentru a da o aromă deosebită coastelor și cărnii de pui, sosul barbeque a devenit popular pentru toate tipurile de carne și a ajuns chiar să înlocuiască sosul de roșii pe anumite tipuri de pizza.
Poți cumpăra acest produs din comerț, însă îl poți prepara și acasă din ingrediente complet naturale. Folosește cu încredere următoarele rețete de sos barbeque pentru carne!
3 rețete de sos barbeque pentru carne
Rețeta nr. 1
Preparatele de casă sunt mult mai sănătoase decât cele din comerț, deoarece nu conțin conservanți, coloranți și alte ingrediente nocive. De aceea, este bine să înveți să pregătești propriul sos barbeque. Sperăm să-ți placă această rețetă, fiind potrivită pentru orice tip de carne.
Ingrediente
- 1 ceașcă de jaggery (120 g)
- 2 linguri de sos de soia (30 ml)
- 1/4 cană de sos de roșii (60 ml)
- 3 linguri de oțet (45 ml)
- 3 linguri de ulei de măsline (45 ml)
- 1 lingură de pudră de usturoi (15 g)
- 1 cană de apă (250 ml)
- 1/2 lingură de sare (8 g)
Mod de preparare
- Mai întâi, pune jaggery într-o tigaie cu o cană de apă și încălzește-l la foc mediu. Amestecă totul până când se îngroașă.
- Apoi, adaugă sosul de soia, sucul de roșii și oțetul, amestecând constant în vas.
- Ia tigaia de pe foc și adaugă uleiul, sarea și usturoiul. Amestecă din nou toate ingredientele.
- La final, întinde sosul barbeque pe carne și pune-o pe grătar.
Îți recomandăm și:
Rețeta nr. 2
În cazul acestei rețete de sos barbeque, nu va trebui să gătești nimic termic. Vei obține un sos ideal pentru aripioare de pui, coaste și fripturi suculente.
Ingrediente
- 2 linguri de miere (30 g)
- 1/2 cană de apă (125 ml)
- 1 lingură de sos picant (15 ml)
- 4 linguri de suc de roșii (60 ml)
- 2 linguri de sos Worcestershire (30 ml)
- 2 linguri de sos de soia (30 ml)
- 1 praf de sare (5 g)
- 2 linguri de suc de ananas natural (30 ml)
- 2 căței de usturoi
Mod de preparare
- Într-un bol de dimensiune medie, amestecă sosul de roșii cu mierea și apa.
- Apoi, adaugă sosul de soia, sosul picant și sosul Worcestershire. Amestecă totul ușor.
- Adaugă sarea, cățeii de usturoi zdrobiți și lingurile de suc de ananas. Amestecă din nou pentru ca aromele să se îmbine armonios.
- La final, unge carnea cu sosul barbeque obținut cu ajutorul unei pensule și pune-o pe grătar. Poftă bună!
Îți recomandăm:
Rețeta nr. 3
Știai că poți adăuga legume în aceste rețete de sos barbeque pentru a le oferi o aromă mai interesantă? Deși nu este ceva tradițional, vei rămâne surprins/ă de aroma sosului!
Ingrediente
- 2 cepe (200 g)
- 1 lingură de ardei roșu tocat fin (15 g)
- 2 linguri de zahăr brun (30 g)
- 2 linguri de sos Worcestershire (30 ml)
- 1 lingură de muștar Dijon (15 ml)
- 1 lingură de sos de soia (15 ml)
- 2 linguri de suc de roșii (30 ml)
- 4 linguri de oțet (60 ml)
- 2 linguri de miere (30 ml)
- 1 lingură de ulei de măsline extravirgin (15 ml)
- 1/2 linguriță de piper negru proaspăt măcinat (8 g)
- 1 lingură de sare (15 g)
- 1/4 cană de apă (60 ml)
Mod de preparare
- Pentru început, taie ceapa în bucățele mici și călește-o în puțin ulei de măsline, sare și zahăr brun până se caramelizează și se înmoaie.
- Apoi, adaugă sucul de roșii, sosul de soia, sosul Worcestershire, ardeiul roșu, muștarul Dijon, mierea și piperul negru. Amestecă bine pentru ca aromele să se îmbine.
- Adaugă puțină apă pentru a dilua sosul barbeque.
- Acoperă vasul și lasă totul la gătit timp de 5 minute. Ia apoi vasul de pe foc și așteaptă ca sosul să se răcească.
- Pune-l pe carne și bucură-te de aroma sa minunată!
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.