3 rețete simple cu broccoli romanesco
 

3 rețete simple cu broccoli romanesco

Vă vom învăța o serie de moduri simple de a pregăti broccoli romanesco. Este o legumă capabilă să ajute la menținerea sănătății.
3 rețete simple cu broccoli romanesco

Ultima actualizare: 03 februarie, 2022

Broccoli romanesco este o legumă din familia cruciferelor care conține un număr mare de fitochimicale cu putere antioxidantă. Din acest motiv, este benefic să-l includeți frecvent în dietă, deoarece poate ajuta la prevenirea unui număr mare de patologii complexe. Vă vom oferi o serie de rețete simple cu broccoli romanesco.

Înainte de a începe, trebuie menționat faptul că includerea legumelor în dietă este decisivă atunci când se încearcă menținerea sănătății de-a lungul anilor. Aceste alimente furnizează vitamine și flavonoide, elemente necesare combaterii producției de radicali liberi și optimizării proceselor fiziologice din organism.

3 rețete simple cu broccoli romanesco

Conopidă și romanesco gratinate

Să începem cu o opțiune care funcționează cel mai bine ca garnitură pentru carne sau pește. Reunește mai multe tipuri de legume crucifere, așadar contribuția sa la nivel nutrițional este mare. Vom evidenția broccoli, deoarece s-a demonstrat că oferă o serie de compuși care ajută la prevenirea anumitor tipuri de cancer.

Ingrediente

  • Jumătate de conopidă
  • Jumătate de broccoli clasic
  • Jumătate de romanesco
  • 75 g de brânză rasă
  • 2 linguri de muștar
  • Sare
  • Chimen pudră
Broccoli este util în slăbire

 

Instrucțiuni pas cu pas

Trebuie să începeți prin a separa buchețelele de crucifere. Puneți pe foc două vase cu apă și sare și așteptați să fiarbă. Într-unul se pune conopida, lăsând-o la fiert minim 7 minute. În al doilea, puneți romanesco și broccoli, prelungind timpul de gătire la 10 minute.

Preîncălziți cuptorul la 200 de grade cu grillul pornit. Legumele se scurg și se așază într-o tavă cu muștarul și brânza rasă deasupra. Gratinați 5-10 minute.

Romanesco cu roșii

Romanesco este o legumă care se combină optim cu roșia. Vorbim despre un alt element care se remarcă prin furnizarea unei cantități mari de fitochimicale benefice. Licopenul a reușit să reducă riscul de a dezvolta probleme de prostată și boli cardiovasculare. Acest lucru este dovedit de cercetările publicate în revista Atherosclerosis.

Ingrediente

  • 1 romanesco
  • 1 kg de roșii ciorchine
  • 3 cepe de primăvară
  • 4 căței de usturoi
  • 4 felii de șuncă
  • Apă
  • Ulei de măsline extravirgin
  • Sare
  • Zahăr
Rețete simple cu broccoli romanesco proaspăt

 

Instrucțiuni pas cu pas

Feliile de șuncă se întind într-o tavă cu hârtie de copt. Deasupra se pune o greutate, de exemplu niște leguminoase. Se coc 30 de minute la 160 de grade. Se dau deoparte.

Tăiați roșiile în cruce în partea de sus pentru a îndepărta tulpina și puneți-le într-o oală cu apă clocotită. După câteva minute se scot, se lasă să se răcească și se curăță de coajă. Ulterior se toacă și se dau deoparte.

Se curăță cei doi căței de usturoi, împreună cu ceapa Ambele elemente sunt tocate fin și sotate într-o tigaie cu ulei de măsline extravirgin. Se adaugă roșiile cu un praf de zahar și altul de sare. Se fierbe totul 3 minute.

Romanesco va trebui gătit într-o cratiță cu apă și sare până devine „al dente”. Se taie mai întâi în bucăți mai mici pentru a accelera procesul de gătire.

Se trece la asamblarea preparatului. În partea de jos, se pune roșia. Se continuă cu romanesco, apoi cu usturoiul călit în ulei de măsline. Pentru a termina, se decorează cu șuncă și se servește.

Romanesco cu bechamel de anșoa

Anșoa este folosită ca ingredient pentru prepararea unui bechamel rafinat. Acest tip de pește conține o cantitate mare de acizi grași omega 3. Acești nutrienți s-au dovedit a fi utili în controlul proceselor inflamatorii din interiorul corpului uman.

Ingrediente

  • 1 broccoli romanesco
  • 400 ml de lapte
  • 25 g de unt
  • 1/2 lingură de ulei
  • 25 g de faină
  • 7 anșoa
  • Un praf de nucșoară
  • 60 g de parmezan

Instrucțiuni pas cu pas

Trebuie să începeți prin a tăia romanesco și a-l fierbe în apă cu sare timp de 10 sau 12 minute, până se înmoaie. Imediat după aceea, se pune sub apă rece. Se pune într-o tavă de copt și se dă deoparte.

A venit momentul să preparați bechamelul de anșoa. Pentru a face acest lucru, topiți untul într-o cratiță și adăugați uleiul. Se ia cratița de pe foc si se pune făina, gătind din nou și amestecând continuu. Este necesar să continuați timp de 2 minute fără a opri amestecarea.

Adăugați laptele și amestecați din nou energic, pentru a evita cocoloașele. Puneti cratița din nou pe foc și așteptați să fiarbă. Adăugați nucșoara și anșoa și procesați totul în blender.

Acoperiți romanesco cu sosul bechamel și puneți deasupra puțină brânză rasă înainte de a băga rezultatul în cuptor. Se gratinează la 200 de grade timp de 5 minute.

Includeți rețețe simple cu broccoli romanesco în dietă în mod regulat

După cum puteți vedea, există mai multe alternative pentru a pregăti romanesco într-un mod simplu. Este un element care poate furniza o mulțime de substanțe cu capacitate antioxidantă, esențiale pentru menținerea sănătații.

Unul dintre pilonii unei diete sănătoase este varietatea. Este recomandat să consumați un număr mare de legume pentru a vă asigura că nu aveți un deficit de nutrienți esențiali. În caz contrar, eficiența proceselor fiziologice poate fi pusă în pericol.

S-ar putea să te intereseze...
Cum să congelezi broccoli: sfaturi utile
Doza de Sănătate
Citește pe Doza de Sănătate
Cum să congelezi broccoli: sfaturi utile

Astăzi am dori să discutăm despre o legumă celebră - broccoli - și să răspundem la o întrebare simplă: cum să congelezi broccoli?



  • Cheng, H. M., Koutsidis, G., Lodge, J. K., Ashor, A., Siervo, M., & Lara, J. (2017). Tomato and lycopene supplementation and cardiovascular risk factors: A systematic review and meta-analysis. Atherosclerosis257, 100–108. https://doi.org/10.1016/j.atherosclerosis.2017.01.009
  • Nandini, D. B., Rao, R. S., Deepak, B. S., & Reddy, P. B. (2020). Sulforaphane in broccoli: The green chemoprevention!! Role in cancer prevention and therapy. Journal of oral and maxillofacial pathology : JOMFP24(2), 405. https://doi.org/10.4103/jomfp.JOMFP_126_19
  • Ishihara, T., Yoshida, M., & Arita, M. (2019). Omega-3 fatty acid-derived mediators that control inflammation and tissue homeostasis. International immunology31(9), 559–567. https://doi.org/10.1093/intimm/dxz001