4 infuzii naturale pentru scăderea tensiunii arteriale
Tratamentele pentru scăderea tensiunii arteriale sau a hipertensiunii arteriale pot fi completate cu infuzii naturale. De aceea, vă prezentăm 4 infuzii naturale pentru scăderea tensiunii arteriale în mod eficient!
Infuziile naturale pentru scăderea tensiunii arteriale nu funcționează de la sine, ci alături de tratamentul medical. Să vedem ce argumente științifice există în spatele acestor plante. Amintiți-vă că acest articol este doar un ghid. Consultați un profesionist în domeniul sănătății pentru a clarifica orice îndoieli care pot apărea cu privire la consumul plantelor descrise mai jos.
Abordarea hipertensiunii arteriale
Atunci când o persoană este diagnosticată cu tensiune arterială crescută, se evaluează severitatea bolii. Tensiunile sistolice mai mari de 180 mm Hg nu sunt același lucru cu starea de prehipertensiune.
Clasificarea hipertensiunii arteriale
După cum a raportat Clinica Mayo, pacientul poate fi încadrat în unul dintre următoarele grupuri:
- Prehipertensiv: persoane cu tensiune sistolică de 120 până la 129 mm Hg și presiune diastolică sub 80 mm Hg. Nu este un diagnostic clar de hipertensiune arterială, dar valorile sunt deja peste normal.
- Hipertensiune de gradul I: tensiunea sistolică depășește 130 mm Hg (dar este sub 140 mm Hg), iar tensiunea diastolică este cuprinsă între 80 și 89 mm Hg. Există deja hipertensiune de gradul 1.
- Hipertensiune de gradul II: acești pacienți au valori repetate ale tensiunii arteriale sistolice mai mari de 140 mm Hg și ale tensiunii arteriale diastolice mai mari de 90 mm Hg. Este o imagine patologică cu risc de deteriorare a organelor pe termen mediu.
Urgența hipertensivă, atunci când o persoană ajunge la spital cu valori mai mari de 180/120 mm Hg, necesită acțiuni terapeutice imediate.
Citiți mai mult: Menopauza și hipertensiunea: care este legătura?
Tratamentul hipertensiunii
Pacienții hipertensivi vor fi instruiți să facă schimbări în stilul de viață. Acestea sunt măsurile igienico-dietetice care permit reducerea valorilor tensiunii în mod natural. Este posibil ca indivizii hipertensivi să nu aibă nevoie de opțiuni farmacologice dacă această primă abordare funcționează.
Printre cele mai recomandate măsuri igienico-dietetice avem următoarele:
- Faceți mișcare și evitați sedentarismul.
- Controlați stresul prin reglarea anxietății și tehnici de relaxare.
- Reduceți prezența sării în dieta obișnuită.
- Renunțați la țigări și alcool.
Farmacologia oferă o varietate de substanțe care pot fi prescrise. Printre medicamentele cele mai utilizate pentru tratarea hipertensiunii arteriale avem diuretice, inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei (ACEI), beta-blocante, blocante ale canalelor de calciu și vasodilatatoare. Nu pot fi consumate niciodată fără prescripție medicală.
4 infuzii naturale pentru scăderea tensiunii arteriale
Având în vedere considerațiile anterioare, vom vorbi despre 4 infuzii naturale care reduc în mod dovedit tensiunea arterială. Din nou, menționăm faptul că nu sunt un tratament de primă linie. Acestea vin să completeze măsurile igienico-dietetice și medicamentele.
1. Țelină
Țelina conține substanțe fitochimice și antiinflamatoare. Are și cu o anumită putere diuretică, ce permite evacuarea excesului de lichide care crește tensiunea arterială la unii pacienți.
Conform studiilor științifice, laptele fermentat cu extract de țelină ar putea reduce nivelul tensiunii arteriale la persoanele peste 50 de ani cu hipertensiune arterială moderată. Rezultatele finale după 15 zile de utilizare a preparatului au fost similare cu cele obținute cu un medicament precum losartanul.
Puneți 20 grame de țelină în apă clocotită. După 15 minute de odihnă, strecurați și consumați.
2. Oregano
Oregano a fost mult timp studiat. Se presupune că ajută în controlul sindromului metabolic, obezității, diabetului și hipertensiunii arteriale.
De asemenea, poate ajuta la reducerea consumului de sare. Oregano poate condimenta preparatele și oferi o aromă care învinge nevoia de clorură de sodiu.
Oregano și compușii săi moleculari pot îmbunătăți profilul lipidic. În studiile controlate, reduce colesterolul rău sau LDL și crește concentrația de HDL sau colesterol bun. Acest lucru contribuie la protecția cardiovasculară.
Puteți pregăti o infuzie naturală cu oregano pentru a reduce tensiunea arterială. Puneți o linguriță de substanță în apă clocotită. După 15 minute, beți infuzia.
3. Păpădie
Planta Taraxacum officinale W. este considerată a fi diuretică. De aceea, păpădia este asociată cu posibilitatea de a reduce tensiunea arterială, deoarece elimină lichidele care ar putea suprasolicita sistemul cardiovascular.
Deși păpădia este considerată utilă în forțarea eliminării calculilor biliari, aceasta trebuie utilizată cu precauție la pacienții care, pe lângă faptul că sunt hipertensivi, au colelitiază. Efectul său de stimulare a mișcărilor vezicii biliare ar putea genera colici severe dacă există o obstrucție a căilor biliare. Acest lucru este clarificat de revista Medicina Naturista.
Puneți o lingură de păpădie în apă clocotită. Fierbeți 3 minute și strecurați infuzia.
4. Măslin
Utilizarea măslinului poate fi legată de o sănătate cardiovasculară mai bună. Trebuie să ne amintim că derivații săi fac parte din dieta mediteraneană. Acest model alimentar a fost studiat ca o modalitate de a reduce evenimentele cardiace și factorii de risc care pun în pericol funcționarea inimii și arterelor. În orice caz, nu este clar dacă este beneficiile observate sunt utile pe termen lung
Frunzele de măslin sunt bogate în polifenoli. Aceste substanțe au un efect metabolic care nu se limitează la hipertensiunea arterială. Sunt de ajutor în controlul obezității și în prevenirea sindromului metabolic.
Puneți o lingură de frunze uscate într-o cană de apă clocotită. Strecurați ți consumați infuzia. Mulți sunt obișnuiți să o bea după mese.
Citiți mai mult: 6 alimente interzise în hipertensiune
Folosiți infuzii pentru scăderea tensiunii arteriale supraveghere medicală
După cum am clarificat deja, utilizarea acestor infuzii naturale pentru scăderea tensiunii arteriale ar trebui să completeze abordarea medicală. Nu sunt ceaiuri miraculoase și nici nu vor avea un efect imediat.
De asemenea, informați medicul dacă veți consuma frecvent infuzii. Acesta va putea evalua dacă există interacțiuni cu medicamentele prescrise sau dacă o altă afecțiune de sănătate reprezintă o contraindicație.
S-ar putea să te intereseze...