Logo image
Logo image

4 moduri naturale ca să scapi de durerea de spate

4 minute
Pentru a ameliora durerile de spate, trebuie să combini diferite metode. Acest lucru va maximiza beneficiile și va accelera procesul de vindecare.
4 moduri naturale ca să scapi de durerea de spate
Sergio Alonso Castrillejo

Verificat și aprobat de farmacistul Sergio Alonso Castrillejo

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Durerile de spate sunt un disconfort foarte frecvent care afectează adulții. Ele îți pot afecta întregul spate, iar durerea poate deveni intensă. Disconfortul lombar cauzează cele mai multe probleme zilnic și trebuie să știi cum să scapi de durerea de spate. Estimările indică faptul că 80% dintre adulți suferă de dureri de spate cel puțin o dată în viață și caută diverse modalități de ameliorare a durerii.

Potrivit Asociației Americane de Chiropractică, durerile de spate sunt una dintre principalele cauze ale dizabilității în întreaga lume. Statisticile acestei organizații indică faptul că mai mult de jumătate din populația activă din SUA raportează an de an dureri de spate. Acesta este motivul pentru care oamenii caută în permanență metode de ameliorare a disconfortului, inclusiv remedii naturale.

Principalele cauze ale durerii lombare (spate inferior)

Some figure
Obiceiurile sedentare joacă un rol imens în apariția durerilor lombare.

Partea inferioară a spatelui este supusă zilnic tensiunii, deoarece suportă greutatea zonei superioare a corpului. În termeni generali, greutatea corpului superior este susținută de coloana vertebrală prin vertebrele suprapuse și discurile care o compun. Aceste discuri funcționează ca un amortizor pentru a împiedica oasele vertebrelor să se atingă. Cu toate acestea, tind să se uzeze pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, iar leziunile devin mult mai probabile.

Această uzură apare în timp, din cauza suprasolicitării sau lipsei de mișcare. Provoacă durere temporară sau rigiditate. În unele cazuri, devine o durere cronică care afectează rutina zilnică și bunăstarea oamenilor.

Partea inferioară a spatelui este cea mai afectată în timp. Cauzele pot fi:

  • Persoana desfășoară activități care necesită un efort fizic mare și implică mișcări incomode și o postură greșită.
  • Persoana afectată stă mult timp fără să se miște.

Citește mai mult:

Anatomia mușchilor spatelui: informații esențiale

4 moduri naturale ca să scapi de durerea de spate

Oricare ar fi cazul, trebuie să consulți un medic, care va identifica problema reală. Este adesea dificil să găsești motivul care stă la baza durerii de spate, în ciuda numeroaselor tehnici și progrese medicale. Cu toate acestea, este necesar să parcurgi procedeul de diagnosticare pentru a primi un tratament adecvat. Din fericire, există și câteva metode naturale pe care le poți folosi ca să scapi de durerea de spate, astfel încât să nu fi nevoit/ă să-ți întrerupi activitățile zilnice.

Subliniem faptul că trebuie să consulți un medic pentru a obține un diagnostic corect. Tratamentele de mai jos sunt doar o modalitate de ameliorare a simptomelor și nu un remediu definitiv.

1. Rece și cald

O terapie naturală destul de eficientă pentru ameliorarea durerilor de spate este aplicarea directă a frigului și a căldurii. Aceste schimbări de temperatură ajută la reducerea inflamației prin stimularea fluxului de sânge în zona afectată de leziuni sau muncă fizică. Metoda funcționează chiar și în cazul acumulării de tensiune rezultate din adoptarea unei posturi incomode pentru o perioadă lungă de timp.

  • Poți plasa pachete cu apă rece, pachete de gheață sau gel rece (într-un prosop) direct pe zona dureroasă pentru a reduce inflamația.
  • Apoi, utilizează comprese cu apă fierbinte sau fă băi calde pentru a favoriza circulația. Această metodă relaxează mușchii și reduce disconfortul.

2. Usturoi pentru durerea lombară

Some figure
Proprietățile usturoiului sunt celebre. De fapt, este deosebit de bun ca antiinflamator și poate ameliora durerile de spate.

Usturoiul este un remediu natural eficient pentru ameliorarea durerilor de spate. Acest lucru se datorează conținutului său de alicină, care are proprietăți antiinflamatoare. Consumul său în stare crudă este cel mai simplu mod de a-l folosi pentru a calma durerea. De asemenea, poți aplica acest analgezic la nivel local. Pentru a face acest lucru, trebuie să prepari un ulei pe bază de usturoi.

Ingrediente

  • 10 căței de usturoi
  • 4 linguri de ulei de cocos

Mod de preparare

  • Încălzește uleiul într-o tigaie și adaugă cățeii de usturoi. Trage-i în tigaie la foc foarte mic.
  • Apoi, strecoară remediul și depozitează uleiul într-un recipient de sticlă.
  • De asemenea, poți face și o versiune rece: pur și simplu pune usturoiul în ulei și lasă-l să stea timp de 5-10 zile.

3. Activitate fizică

Sportul este o terapie naturală excelentă pentru ameliorarea durerilor musculare și de spate. Poți începe cu un plan de fitness care include exerciții zilnice cu impact redus, cum ar fi întinderile ușoare, înotul sau mersul pe jos. Acestea sunt excelente pentru a face față rigidității din zonă.

O viață sedentară afectează foarte mult mușchii zonei lombare. Întărindu-i, vei evita leziunile suplimentare atunci când faci mișcare. Cu cât mușchii sunt mai puternici, cu atât vor apărea mai puține afecțiuni.

Îți recomandăm:

Exerciții cu benzi elastice pentru spate

4. Odihna adecvată

Some figure
Odihna adecvată ajută la alinierea zonei lombare. Un somn optim poate fi cea mai bună soluție pentru multe dintre problemele de sănătate.

Endorfinele sunt eliberate atunci când dormim, iar acești hormoni pot fi la fel de eficienți ca și medicamentele pentru durere. Atunci când corpul produce endorfine, semnalele de durere înregistrate în creier scad ușor. Somnul odihnitor ameliorează anxietatea, stresul și depresia asociate cu durerile lombare cronice. De fapt, se întâmplă adesea ca persoanele cu dureri de spate să aibă și tulburări de somn.

Un somn prost poate agrava durerile de spate. Acesta este motivul pentru care este important să găsești o soluție pentru ambele probleme, pentru a evita un cerc vicios care poate fi dăunător sănătății. O idee bună este să soliciți sfatul medicului profesionist.

Sperăm că ți-a plăcut acest articol!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.