5 elemente decorative indispensabile pentru confort
Știai că, adăugând câteva elemente decorative indispensabile pentru confort în locuință, îți poți face casa mai primitoare?
În acest articol, vei descoperi ce elemente decorative te pot ajuta să obții stilul dorit în casa ta. Nu uita: casa ar trebui să fie refugiul tău și să fie primitoare pentru oaspeții.
Ești gata să vezi câteva idei?
5 elemente decorative indispensabile pentru confort
1. Perne
Pernele te pot ajuta să-ți faci casa mai confortabilă. Pare un lucru prostesc, dar așa este: pernele îi ajută pe oameni să se simtă confortabil și bineveniți. Așadar, nu ezita să-ți cumperi sau să-ți faci perne noi!
Poți pune perne de diferite dimensiuni pe fotolii și poți utiliza o tehnică de patchwork pentru a le face acasă, profitând de resturile de pânză sau de hainele vechi pe care le ai în casă.
O altă idee interesantă este să faci perne uriașe cu imprimeuri frumoase și să le stivuiești într-o parte a sufrageriei. Atunci când ai o mulțime de invitați, roagă-i să folosească acele perne pentru a sta jos. Puteți chiar să serviți împreună o cină japoneză și să mâncați pe măsuța de cafea!
Dacă ai copii, poți crea un colț de lectură cu salteaua pentru pătuț sau altă saltea pe care nu o folosești. Adaugă suficiente perne colorate deasupra, astfel încât locul să fie confortabil în timp ce copilul se afundă în poveștile lui preferate.
Citește și:
2. Lumini
Un element decorativ extrem de important pentru a-ți face casa mai confortabilă este iluminatul. Alege perdele care să permită pătrunderea luminii naturale și care se pot deschide complet. În plus, este important să alegi corect diferitele lumini și lămpi din casă.
De multe ori, nu acordăm atenție luminilor și lămpilor din casă și aceasta este o greșeală majoră. Iluminatul este cheia pentru a adăuga căldură unei camere. Atunci când cumperi becuri, asigură-te că alegi variante cu lumina caldă.
În ceea ce privește lămpile, lampa cu picior pentru citit este perfectă chiar lângă fotoliu. De asemenea, te poți juca cu luminile pentru a evidenția zone specifice, cum ar fi raftul pentru cărți sau o pictură.
Cum ar fi să ai o lampă reglabilă în camera de zi sau o lampă care imită lumânările? Aceste opțiuni care oferă lumină slabă sunt perfecte pentru a adăuga căldură și confort casei tale noaptea.
3. Lemn
Folosirea lemnului este una dintre cele mai frecvente tactici pentru a-ți face casa mai confortabilă. O podea din lemn, plinte din lemn natural sau vopsite, mobilier din lemn rustic, etc. Totul oferă camerei căldura pe care o cauți.
De asemenea, te poți juca puțin cu nuanțele. Orice maro, portocaliu și galben vor adăuga un stil atrăgător locului. În plus, poți folosi răchită, fie la mobilier, fie la coșuri, pentru a întări sentimentul de natural.
4. Covoare
Covoarele te pot ajuta să atingi obiectivul acestui articol: adăugarea de elemente decorative indispensabile pentru confort în locuință.
Poți folosi culori neutre, dar îți recomandăm să cauți tonuri calde. Acordă o atenție specială locului în care le așezi: sub fotoliu, într-un colț de lectură sau în fața patului sunt opțiuni interesante. Ideea este de a induce relaxarea.
Îți recomandăm:
5. Pături
Păturile sunt un alt truc util atunci când decorezi o cameră. Le poți plia peste latura unui fotoliu sau chiar le poți lăsa să atârne.
Cine nu ar vrea să se așeze în fotoliul confortabil plin de perne și pături?
La fel ca în cazul pernelor, îți recomandăm să te joci cu culorile, texturile (țesute sau imitație de blană) și imprimeurile. Lasă-ți imaginația să zburde și dă-i dormitorului o notă de culoare prin pături.
Ai deja câteva modificări în minte pentru a-ți face casa mai confortabilă? Combină ideile noastre cu fotografii, picturi și orice altceva îți place pentru un stil cald și primitor!
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Mendoza, E. (2017). Diseño de Interiores. Manual de Diseño de Interiores.
- Pérez Jaimes, A. E. (2004). Diseño interior: solución integral a los espacios. (Spanish). INTERIOR DESIGN: INTEGRAL SOLUTION FOR SPACES. (English).
- Migoya, P. (2010). El color en el diseño de interiores. Proyecto de Interiores.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.