5 măști pentru a avea pielea fină și strălucitoare
Pentru a avea o piele frumoasă, lipsită de impurități, nu este întotdeauna necesar să vizitați un centru spa sau un centru specializat de înfrumusețare unde cel mai probabil va trebui să investiți sume mari de bani. Există ingrediente naturale cu multe beneficii pentru piele, de care putem profita pentru a prepara măști naturale care, fără îndoială, pot deveni cei mai buni aliați ai frumuseții. Descoperiți 5 măști pentru a avea pielea fină și strălucitoare!
De ce să pregătiți măști pentru a avea pielea fină și strălucitoare?
Tratamentele și produsele de înfrumusețare naturale sunt tehnici care au fost utilizate din cele mai vechi timpuri pentru a avea grijă de piele și a o menține frumoasă.
Măștile sunt, fără îndoială, cele mai populare produse pentru îngrijirea feței, deoarece ne permit profităm de nutrienții și proprietățile ingredientelor obișnuite pentru a ajuta la eliminarea celulelor moarte, a murdăriei și a altor impurități care, zi de zi, afectează frumusețea pielii.
De data aceasta, vrem să vă împărtășim câteva rețete incredibile pentru a pregăti măști faciale cu costuri reduse.
Mască hidratantă din fulgi de ovăz
Utilizarea fulgilor de ovăz pentru îngrijirea feței este destul de populară, deoarece aceștia au proprietăți de exfoliere, hidratare și reparare, așa cum afirmă această cercetare efectuată de Biblioteca Națională de Medicină din Statele Unite.
Îi vom combina cu ingrediente ușoare, precum mușețelul (conform acestui studiu realizat de Universitatea de Științe Medicale din Camagüey, este antiinflamator) și mierea (care, conform acestui raport al Universității La Frontera, din Temuco, Chile, este vindecătoare), care au o acțiune antiinflamatoare și răcoritoare.
Ingrediente
- 3 linguri de ceai rece de mușețel (45 ml)
- 1 lingură de miere (25 g)
- 2 linguri de fulgi de ovăz (30 g)
Pregătirea
- Pregătiți un amestec din toate ingredientele și asigurați-vă că este gros pentru a facilita aplicarea acestuia pe față.
- Întindeți tratamentul pe toată fața folosind o perie și lăsați-l să acționeze 20 de minute.
Citiți mai mult: Măștile faciale cu buttermilk: sunt benefice?
Mască cu miere și lămâie pentru o piele netedă
Atât mierea, cât și lămâia au proprietăți astringente și antioxidante care ajută la regenerarea pielii și la reducerea impactului radicalilor liberi în mediu.
Această mască simplă acționează asupra pielii ca o cremă hidratantă naturală capabilă să contribuie la reducerea cicatricilor, a petelor și a altor afecțiuni ale pielii, cum ar fi acneea, așa cum se menționează în acest articol oferit de Colegiul Oficial al Farmaciștilor din Valladolid.
Ingrediente
- 2 lingurițe de miere (15 g)
- 4 sau 5 linguri de suc de lămâie (60/75 ml)
Pregătirea
- Amestecați cele două ingrediente și aplicați-le pe pielea feței cu o pensulă specială sau cu vârful degetelor.
- Lăsați masca să acționeze timp de aproximativ 10 minute și apoi clătiți-vă cu apă caldă.
Deși este o mască ușoară, nu se recomandă utilizarea acesteia în timpul zilei, deoarece ar putea avea efecte negative dacă pielea este expusă la soare.
Mască de maioneză
Înmuierea și hidratarea pielii uscate nu este o sarcină ușoară. Dacă ați încercat deja multe remedii pentru a vă hidrata și netezi pielea, dar nimic nu pare să funcționeze, ați putea încerca puțină maioneză. Cu toate acestea, nu există dovezi științifice care să susțină utilizarea acestui remediu. Consultați un dermatolog de încredere.
Ingrediente
- 2 linguri maioneză
Pregătirea
- Întindeți un strat subțire de maioneză pe toată fața și lăsați-l să acționeze timp de 20 de minute.
- Îndepărtați-l cu apă caldă și masaje circulare ușoare.
Mască facială cu avocado și lapte
Avocado este bogat în vitamine, minerale și acizi grași esențiali ce hrănesc pielea și oferă umiditate suplimentară. Cu toate acestea, deocamdată nu există suficiente dovezi științifice care să susțină utilizarea sa dermatologică.
Acidul lactic din lapte este recomandat de Colegiul Oficial al Farmaciștilor din Granadah în acest raport pentru a trata diferite tipuri de afecțiuni ale pielii.
Ingrediente
- ½ avocado copt
- 3 linguri de lapte
Preparare
- Zdrobiți pulpa de avocado și amestecați-o într-un castron cu trei linguri de lapte.
- Aplicați pasta pe toată fața și lăsați-o să acționeze timp de 20 de minute înainte de a vă clăti cu apă caldă.
Recomandăm: Măşti faciale pentru fiecare zi a săptămânii
Mască de ananas pentru o piele fină
Ananasul conține o enzimă numită bromelaină, care ajută la îndepărtarea celulelor moarte și tonifierea porilor pielii.
De asemenea, are un efect antiinflamator care ajută la reîmprospătarea pielii și la combaterea iritațiilor sau a daunelor provocate de soare. Acest lucru este confirmat de această cercetare efectuată de Universitatea Mangalayatan din India.
Ingrediente
- 5 felii de ananas
- 2 linguri de ulei de cocos
Pregătire
- Puneți ambele ingrediente în blender și procesați-le până formează o pastă groasă.
- Seara, aplicați amestecul cu o pensulă și lăsați-l să acționeze cel puțin 15 minute înainte de clătire.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Michelle Garay, M. S., Judith Nebus, M. B. A., & Menas Kizoulis, B. A. (2015). Anti-inflammatory activities of colloidal oatmeal (Avena sativa) contribute to the effectiveness of oats in treatment of itch associated with dry, irritated skin. Journal of drugs in dermatology, 14(1), 43-48. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25607907
- Vara-Delgado, A., Sosa-González, R., Alayón-Recio, C. S., Ayala-Sotolongo, N., Moreno-Capote, G., & Alayón-Recio, V. D. C. (2019). Uso de la manzanilla en el tratamiento de las enfermedades periodontales. Revista Archivo Médico de Camagüey, 23(3), 403-414. http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1025-02552019000300403&lng=es&nrm=iso&tlng=es
- Schencke, C., Vásquez, B., Sandoval, C., & del Sol, M. (2016). El rol de la miel en los procesos morfofisiológicos de reparación de heridas. International Journal of Morphology, 34(1), 385-395. https://scielo.conicyt.cl/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0717-95022016000100056
- Pavan, R., Jain, S., & Kumar, A. (2012). Properties and therapeutic application of bromelain: a review. Biotechnology research international, 2012. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3529416/
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.