Măşti faciale pentru fiecare zi a săptămânii - Doza de Sănătate
 

Măşti faciale pentru fiecare zi a săptămânii

Vrei să ai un ten frumos și luminos toată săptămâna? Descoperă cele mai bune măști faciale pentru fiecare zi a săptămânii!
Măşti faciale pentru fiecare zi a săptămânii

Ultima actualizare: 10 august, 2023

Te trezeşti lunea cu cearcăne? Vinerea, după o săptămână de muncă, faţa ta arată obosită? Vrei să ai un ten proaspăt şi luminos pentru planurile tale de weekend? Folosește măşti faciale pentru fiecare zi a săptămânii!

Iată 7 alimente cu ajutorul cărora îţi poţi prepara singură acasă măşti faciale naturale care îţi hrănesc pielea, o catifelează, o tonifică, înlătură semnele oboselii din primele zile ale săptămânii şi te ajută să arăţi minunat tot weekendul.

Măşti faciale pentru fiecare zi a săptămânii

Luni: mască din fulgi de ovăz

Lunea ai nevoie de ceva foarte hrănitor şi energizant, aşa că prepară-ţi o mască facială din fulgi de ovăz. Transformă-i în pulbere cu ajutorul unei râşniţe, amestecă-i cu apă caldă şi pune-i la răcit timp de 10 minute. Aplică masca pe faţă şi las-o să acţioneze o jumătate de oră. După un astfel de tratament, vei fi pregătită să-ţi continui săptămâna.

Măști faciale pentru fiecare zi a săptămânii cu ovăz

Marţi: mască cu iaurt

Marţea nu te simţi la fel de obosită ca lunea, dar tot ai nevoie de un impuls pentru a face faţă lungii săptămâni care te aşteaptă. De aceea, prepară-ţi o mască cu iaurt, pentru că acest aliment hidratează pielea fără să o lăse grasă. Este o mască uşoară şi rapidă. Pur şi simplu aplică iaurtul pe faţă şi lasă-l să acţioneze o jumătate de oră.

Miercuri: mască cu argilă

La mijlocul săptămânii, este momentul potrivit pentru o mască naturală de curăţare, care ajută  la eliminarea toxinelor şi a impurităţilor şi are efect remineralizant.

Prepară-ţi o mască pe bază de argilă verde, un ingredient cosmetic care poate fi cumpărate din orice magazin de produse naturiste sau chiar din farmacii. Amestecă argila cu apă călduţă, puţin câte puţin, până capătă o consistenţă omogenă. Aplică masca pe toată faţa, mai puţin în zona din jurul ochilor şi las-o 20-30 de minute, până se usucă. Îndepărteaz-o apoi uşor cu apă calduţă.

Acest tip de mască ajută la eliminarea excesului de sebum şi la atenuarea aspectului lucios al tenului gras. Dacă ai tenul uscat, este bine să amesteci argila cu iaurt în loc de apă. După îndepărtarea măştii, hidratează-ţi întotdeauna pielea cu crema sau uleiul pe care îl foloseşti de obicei.

Mască facială cu argilă

Joi: mască cu ulei şi miere

Se apropie weekendul, aşa că este momentul pentru o curăţare şi mai profundă a pielii. Pentru aceasta, nimic nu este mai eficient decât lămâia. Combin-o cu miere, aliment care hidratează şi conferă pielii un aspect sănătos.

Prepară o mască din coajă rasă de lămâie şi miere. Este destul de lipicioasă, dar, dacă o încălzeşti puţin, se va întinde mai uşor. Aplic-o pe faţă şi las-o să acționeze circa o jumătate de oră.

Vineri: mască cu castravete

A venit sfârşitul săptămânii şi eşti gata să ieşi în oraş. Tenul tău poartă însă semne de oboseală după o săptămână de muncă, aşa că nu ar fi rău să încerci o mască pe bază de castravete. Îţi va revigora pielea, o va hidrata în profunzime şi îi va reda fermitatea.

Rade castravetele şi amestecă-l cu lapte de vacă sau lapte de orez. Pentru că este o mască lichidă, aplic-o cu ajutorul unei dischete din bumbac ca şi cum te-ai demachia. Taie două rondele de castravete şi aşază-le pe pleoape, pentru a le reda ochilor vitalitatea.

Lasă tratamentul să acţioneze 20 de minute. Poţi să-l aplici şi înainte de culcare, pentru curăţarea pielii.

Castravete parțial decojit

Sâmbătă: mască cu avocado

Sâmbătă ai mai mult timp de odihnă. Prepară o mască care să-ți facă tenul să radieze de sănătate. Pentru acest tratament, îţi trebuie jumătate de avocado. Pentru că este un fruct bogat în acizi graşi, vitamine şi minerale, nu ai nevoie de nimic altceva. Zdrobeşte-l cu ajutorul unei furculiţe, întinde pasta uşor pe faţă şi las-o până se usucă puţin. Îndepărteaz-o apoi cu apă.

Duminică: mască cu infuzie de levănţică

Duminică este bine să îţi răsfeţi tenul cu un tratament relaxant, cum ar fi o infuzie concentrată de levănţică. Tot ce trebuie să faci este să îţi tamponezi faţa cu aceasta, cu ajutorul unei dischete demachiante.

 


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.