7 greșeli în îngrijirea pielii pe care să le eviți - Doza de Sănătate
 

7 greșeli în îngrijirea pielii pe care să le eviți

Somnul odihnitor, evitarea fumatului și a consumului de alcool, folosirea protecției solare, utilizarea corectă a machiajului... Multe detalii din viața de zi cu zi îți afectează îngrijirea pielii. În acest articol, vei descoperi 7 greșeli de îngrijire a pielii pe care trebuie să le eviți.
7 greșeli în îngrijirea pielii pe care să le eviți

Ultima actualizare: 09 august, 2022

Pentru a avea o piele sănătoasă, fină și luminoasă, trebuie să dedici timp îngrijirii acesteia. Nu este suficient să te demachiezi în fiecare seară și să folosești o cremă hidratantă în fiecare zi. Unele greșeli în îngrijirea pielii sunt foarte dăunătoare, ceea ce înseamnă că ar trebui să le eviți cu orice preț pentru a avea grijă de ea.

Îngrijirea pielii nu este doar o chestiune estetică. Este și o chestiune de sănătate! De aceea, dincolo de produsele de înfrumusețare și tratamentele estetice, este important să identifici greșelile de îngrijire a pielii pe care le-ai putea face și să le elimini din obiceiurile tale.

Mai jos, vei descoperi 7 greșeli în îngrijirea pielii pe care ar trebui să le eviți pentru a fi mereu frumoasă!

7 greșeli în îngrijirea pielii

Exfolierea excesivă

Femeie care își exfoliează fața cu zaț de cafea
Exfolierea excesivă afectează straturile exterioare ale pielii, modificându-le structura și iritându-le.

Da, este adevărat că exfolierea elimină celulele moarte și ajută la îmbunătățirea aspectului pielii. Cu toate acestea, nu trebuie să exagerezi. Exfolierea excesivă poate deteriora grav pielea.

Dacă îți exfoliezi în exces pielea, elimini și celulele care încearcă să se vindece și să se dezvolte corespunzător. În plus, exfolierea mecanică îți poate usca pielea, favorizând apariția ridurilor. Ar trebui să-ți exfoliezi pielea doar o dată pe săptămână.

Lipsa protecției solare

Soarele este foarte dăunător sănătății pielii. Este cauza principală a îmbătrânirii tegumentului, deoarece razele UV provoacă pete și riduri și favorizează dezvoltarea cancerului de piele. Din acest motiv, ar trebui să utilizezi o protecție solară adaptată tipului tău de piele, atât în timpul verii, cât și în timpul iernii.

Mersul la culcare cu machiajul pe față

Fată care nu face greșeli în îngrijirea pielii
În timpul nopții, machiajul poate înfunda porii pielii, ducând la probleme viitoare, cum ar fi punctele negre și acneea.

Când ajungi târziu acasă și ești foarte obosită, să te culci fără să te demachiezi poate fi o tentație uriașă. Aceasta nu este doar una dintre cele mai frecvente greșeli în îngrijirea pielii, ci și una dintre cele mai dăunătoare. Îndepărtarea corectă a machiajului înainte de culcare este esențială, astfel încât pielea să se poată reînnoi și să se hrănească în timpul nopții.

Dacă nu-ți îndepărtezi machiajul, pielea va fi uscată și ternă. În plus, murdăria de pe piele îți va înfunda porii și acest lucru ar putea favoriza apariția acneei, a punctelor negre și a eczemelor. Îndepărtează-ți tot machiajul cu ajutorul unei loțiuni de curățare a feței sau al unui produs recomandat pentru tipul tău de piele.

Utilizarea greșită a produselor de înfrumusețare

Aceasta este o altă greșeală frecventă. De multe ori, începe prin a nu-ți cunoaște tipul de piele. Acesta este primul lucru pe care trebuie să-l faci: analizează dacă ai pielea normală, uscată, grasă, mixtă sau sensibilă. Cu ajutorul acestor informații, vei putea alege produsele care se potrivesc cel mai bine pielii tale.

De asemenea, este important să știm ce funcție îndeplinește fiecare produs: cremă de zi, cremă de noapte, ser, cremă pentru conturul ochilor, toner facial, gel de curățare… Fiecare produs are un efect specific asupra pielii. Așadar, trebuie să știi cum să-l folosești.

Stoarcerea coșurilor

Stoarcerea coșurilor pe lista de greșeli în îngrijirea pielii
Stoarcerea coșurilor poate duce la infecții și cicatrici ulterioare.

Stoarcerea coșurilor este tentantă. Dar aceasta este o mare greșeală în îngrijirea pielii. Cel mai bine este să eviți să le atingi. Lasă-le în pace și aplică un produs tratament, astfel încât acestea să dispară cât mai rapid posibil. De asemenea, poți aplica un corector, dacă acest lucru este necesar.

Dieta dezechilibrată

Dieta este un factor cheie în îngrijirea pielii. Pentru a avea o piele sănătoasă și strălucitoare, este important să consumi multe fructe, legume și alimente nutritive. În acest fel, îi oferi pielii nutrienții și antioxidanții de care are nevoie.

De asemenea, este esențial să te hidratezi și să eviți obiceiurile dăunătoare, cum ar fi fumatul.

Somnul insuficient

Femeie care se șterge pe față cu prosopul
Obiceiurile sănătoase joacă un rol important în sănătatea pielii. Astfel, adoptarea unei diete sănătoase și somnul odihnitor te vor face să arăți mai bine.

Pentru ca pielea ta să se reînnoiască în timpul nopții, trebuie să dormi suficient și bine în fiecare noapte. Deși fiecare persoană este diferită, în general, experții recomandă un somn de 8 ore în fiecare noapte. În acest fel, pielea ta va arăta proaspătă și odihnită dimineața.

Lipsa somnului va duce imediat la cearcăne și pielea ta va arăta obosită, uscată și ternă. De asemenea, este important să speli des fețele de pernă, deoarece acestea acumulează multe impurități și substanțe care pot fi dăunătoare pielii.

După cum ai văzut, aceste obiceiuri corecte îți vor ajuta pielea să pară mai strălucitoare și mai sănătoasă. Prin urmare, ar trebui să încerci să le pui în practică în fiecare zi pentru a obține rezultatele frumoase la care speri!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.