5 plante care stimulează circulația sanguină
Verificat și aprobat de medicul Maricela Jiménez López
Problemele circulatorii pot avea consecințe grave pentru sănătate. Pentru a le combate, îți recomandăm să apelezi la plante care stimulează circulația sanguină.
Sângele este un element vital pentru toate organele și țesuturile din corp. Dacă acesta întâmpină anumite dificultăți, pot exista consecințe grave pentru sănătate.
Oxigenul, nutrienții și alte substanțe de care celulele au nevoie pentru a funcționa în mod corespunzător sunt transportate constant prin sânge. Astfel, dacă circulația este blocată, durerile din corp se agravează. Prin urmare, se declanșează anumite reacții care pot provoca probleme mai grave de sănătate.
Din fericire, există remedii naturale care, dacă sunt utilizate în mod regulat, combat problemele circulatorii. În cele ce urmează, îți prezentăm 5 plante care stimulează circulația sanguină.
Care sunt cauzele circulației deficitare?
Problemele circulatorii pot fi cauzate de diverși factori. Dacă apar la o vârstă fragedă, acestea sunt provocate, în general, de o alimentație precară și de sedentarism. Alte posibile cauze sunt problemele arteriale, dezechilibrele hormonale și multe alte boli.
Factori de risc
- Acumularea colesterolului în artere
- Alimentația nesănătoasă
- Sedentarismul
- Fumatul
- Consumul de alcool
- Stresul
- Lenjeria intimă prea strâmtă
- Expunerea la toxine sau zone contaminate
- Diabetul
- Bolile cardiace
Simptomele circulației deficitare
Efectele problemelor circulatorii diferă la fiecare pacient în parte, în funcție de gravitatea situației. În general, pot apărea următoarele manifestări:
- Inflamații la nivelul extremităților
- Durere și greutate în articulații
- Varice
- Nuanță albăstruie a pielii (cianoză)
- Extremități reci
- Păr și unghii fragile
- Răni care se vindecă greu
- Sistem imunitar slăbit
- Senzație de oboseală
- Amorțeli și crampe în diferite părți ale corpului
- Probleme cu memoria și concentrarea
- Probleme în plan sexual
Plante care stimulează circulația sanguină
Există diferite tipuri de plante care stimulează circulația sanguină la nivelul arterelor. Unele sunt vasodilatatoare, venotonice și diuretice, aceste proprietăți ajutând la tratarea problemelor circulatorii.
1. Salcie
Salcia conține o substanță numită salicină, unul dintre cele mai bune anticoagulante naturale.
Ingrediente
- O linguriță de salcie
- O cană de apă
Mod de preparare
- Pune planta într-o cană cu apă clocotită și acoperă vasul.
- Las-o la infuzat 10 minute, apoi strecoară.
Mod de consum
- Bea acest ceai cu 30 de minute înainte de micul dejun.
- Dacă ți se pare necesar, bea încă o cană între prânz și cină.
2. Crețușcă
La fel ca salcia, crețușca are compuși anticoagulanți și antiinflamatori care îmbunătățesc circulația sanguină afectată de blocaje și probleme arteriale.
Ingrediente
- 1 linguriță de crețușcă
- 1 cană de apă
Mod de preparare
- Adaugă crețușca în apă și pune-o la fiert.
- Când dă în clocot, acoperă vasul și ia-l de pe foc.
- Lasă amestecul să stea deoparte 10 minute, apoi strecoară lichidul.
Mod de consum
- Bea o cană de ceai de crețușcă dimineața, în fiecare zi.
3. Țelină
Având proprietăți diuretice și detoxifiante, țelina nu poate lipsi de pe lista de remedii și plante care stimulează circulația sanguină. Compușii săi benefici combat inflamațiile și măresc producția de urină. Astfel, sângele se subțiază și este mai sănătos.
Ingrediente
- 1 tijă de țelină
- 3 căni de apă
Mod de preparare
- Spală și taie țelina. Adaug-o în cratița cu apă și pune-o la fiert.
- Când începe să fiarbă, acoperă vasul și lasă amestecul să stea 10 minute la temperatura camerei.
Mod de consum
- Bea până la trei căni de ceai de țelină pe zi.
4. Urzică
Dacă suferi de anemie, poți folosi urzica pe post de supliment de fier. În plus, această plantă are proprietăți anticoagulante și vasodilatatoare, care stimulează circulația sângelui.
Ingrediente
- 1 linguriță de urzici
- 1 cană de apă
Mod de preparare
- Adaugă urzicile în apa clocotită. Lasă-le la infuzat 10 minute.
- Strecoară apoi lichidul.
Mod de consum
- Bea două căni de ceai de urzică pe zi, până la dispariția problemelor circulatorii.
5. Flori de tei
Florile de tei sunt folosite de ani buni pentru întărirea arterelor și combaterea problemelor circulatorii. Compușii lor reduc stresul și sunt benefici pentru persoanele hipertensive.
Ingrediente
- 1 linguriță de flori de tei uscate
- 1 cană de apă
Mod de preparare
- Adaugă florile de tei în apă și pune amestecul la fiert.
- Când apa dă în clocot, oprește aragazul și lasă planta la infuzat 10 minute.
Mod de consum
- Bea o cană între mic dejun și prânz sau seara, înainte de culcare.
Ai o senzație de greutate la nivelul extremităților? Ai observat că ți-au apărut varice sau vene dilatate? Consumă aceste plante care stimulează circulația sanguină și scapă de simptomele neplăcute.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
-
Mohd Shara y Sidney J. Stohs. (2015). Efficacy and Safety of White Willow Bark (Salix alba) Extracts. Phytotherapy research. Volume 29, Issue 8: 1112-1116.
- Joanne, M. Benefits of linden flower. [Online] Avaiable at: https://www.livestrong.com/article/401394-benefits-of-linden-flower-tea/
- Mahdi, J. G. (2010). Medicinal potential of willow: A chemical perspective of aspirin discovery. Journal of Saudi Chemical Society. https://doi.org/10.1016/j.jscs.2010.04.010
- Harbourne, N., Marete, E., Jacquier, J. C., & O’Riordan, D. (2009). Effect of drying methods on the phenolic constituents of meadowsweet (Filipendula ulmaria) and willow (Salix alba). LWT – Food Science and Technology. https://doi.org/10.1016/j.lwt.2009.05.005
- “Extrait des grain de célery, une solution pour l´hypertension, la gutte, et le rhumatism”, lhttp://www.naturalfactors.com/ca/fr/products/frontend/WebsiteImages/naturalfactorscanada/documents/537
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.