Pielea de pe mâini - tratament pentru întinerire
Scris și verificat de doctorul Karla Henríquez
Pielea de pe mâini este delicată și expusă zilnic unei multitudini de factori care o slăbesc și care provoacă apariția ridurilor.
Contactul cu diverse suprafețe, folosirea substanțelor chimice și expunerea la soare pot duce la deteriorarea pielii de pe mâini, oferindu-i acesteia un aspect inestetic. Drept urmare, încep să-ți apară pete, riduri și alte imperfecțiuni specifice îmbătrânirii premature.
Te-ar putea interesa și:
În general, aceste probleme își fac apariția după vârsta de 30 de ani, atunci când pielea începe să se lase și scade producția de colagen și de elastină din corp.
Din fericire, avem la dispoziție numeroase produse și tratamente cosmetice care stopează procesul de deteriorare și care prelungesc sănătatea și frumusețea mâinilor.
Deși multe dintre acestea se găsesc în magazine, există și creme 100% naturale care oferă rezultate similare, fără să provoace alergii sau efecte secundare.
În articolul de azi, îți prezentăm o rețetă specială pentru întinerirea mâinilor care hidratează și înmoaie pielea.
Vrei să afli despre ce este vorba?
Remediu natural pentru pielea de pe mâini
Acest tratament pentru întinerirea mâinilor este compus din produse naturale: ceară de albine, unt de mango, ulei de cocos și esență de morcov. El are un conținut ridicat de acizi grași și antioxidanți care crează o barieră protectoare împotriva efectelor radicalilor liberi.
Este o cremă hidratantă naturală care îndepărtează celulele moarte, face pielea fină și îi redă acesteia elasticitatea naturală. Compușii săi activi apără pielea împotriva razelor ultraviolete și diminuează petele închise la culoare și ridurile fine.
Beneficii oferite de ceara de albine
Ceara de albine este un produs organic care hrănește, hidratează și înmoaie pielea delicată de pe mâini. Aceasta are proprietăți emoliente și antiinflamatoare care elimină celulele moarte și bătăturile.
În plus, ceara de albine are proprietăți antibacteriene și antifungice care reduc prezența microorganismelor și a ciupercilor ce provoacă infecții.
Te-ar putea interesa și:
Beneficiile untului de mango
Untul de mango este un produs tropical asemănător ca și compoziție cu untul de cacao, dar care conține acizi grași diferiți. Este bogat în antioxidanți și vitamine care împiedică oxidarea celulelor și îmbunătățesc procesul natural de regenerare a pielii.
În cazul de față, untul de mango face mâinile moi și le protejează de factorii externi, menținându-le tinere pentru mai mult timp.
Beneficiile uleiului de cocos
Datorită conținutului său de acizi grași cu lanț mediu și de vitamina E, acest produs este minunat pentru îngrijirea pielii. El are proprietăți emoliente și antibacteriene care curăță în profunzime mâinile, prevenind bătăturile, umflăturile și infecțiile.
Aplicarea regulată a uleiului de cocos hrănește celulele pielii, stimulează regenerarea și diminuează efectele negative ale razelor ultraviolete.
Beneficiile esenței de morcov
Esența de morcov are un conținut bogat de beta-caroten, un antioxidant care înfrumusețează nuanța pielii și stopează deteriorarea celulelor. Este considerată a fi unul dintre cele mai bune produse pentru menținerea flexibilității pielii și combaterea deshidratării.
Este bine să o folosești atunci când te expui la soare, deoarece esența de morcov te protejează împotriva razelor UV și a impurităților din mediu.
Cum să prepari tratamentul pentru pielea de pe mâini
Acest produs natural este ușor de preparat și oferă mult mai multe beneficii decât o cremă obișnuită de mâini. Pentru a obține rezultatele dorite, trebuie să cumperi ingrediente ecologice, care nu au fost supuse niciunui proces de rafinare.
Ingrediente
- 4 linguri de ceară de albine (60 g)
- 2 linguri de unt de mango (24 g)
- 8 linguri de ulei de cocos (120 g)
- 10 picături de esență de morcov
- 1 recipient etanș din sticlă
Instrucțiuni
- Topește ceara de albine la baie de aburi.
- Adaugă untul de mango și amestecă bine cu o ustensilă din silicon.
- Adaugă uleiul de cocos și esența de morcov.
- Continuă să amesteci și ia vasul de pe foc după ce toate ingredientele au fost bine încorporate.
- Lasă amestecul să stea timp de câteva minute. Înainte să se solidifice, toarnă-l într-un recipient din sticlă cu capac.
- Când ajunge la consistența potrivită, poți să îl folosești.
- Aplică-l de două ori pe zi: dimineața și seara, înainte de culcare.
Încă îți neglijezi mâinile? Acum că știi cum trebuie să le protejezi și să le hidratezi, nu ezita să folosești acest tratament natural pentru întinerirea mâinilor și să îl incluzi în rutina zilnică de îngrijire a pielii.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Muñoz, D. H. D. V. (2006). Guia para lavado de manos. Ministerio de Salud CUSCO. https://doi.org/10.1145/1138450.1138456
- Guerra, D. (2005). Uso de antisépticos y desinfectantes. Revista Del Hospital Materno Infantil Ramón Sardá.
- Limón Cáceres, E. (2008). La importancia del lavado de manos y de utilizar guantes para evitar las infecciones cruzadas. Enfermeria Clinica. https://doi.org/10.1016/S1130-8621(08)72201-0
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.