Sfaturi pentru a încetini îmbătrânirea mâinilor - Doza de Sănătate
 

Sfaturi pentru a încetini îmbătrânirea mâinilor

Aplicarea de loțiuni cu ajutorul masajelor și folosirea cremelor de protecție solară constituie măsuri esențiale pentru a-ți îngriji mâinile la orice vârstă și a preveni semnele îmbătrânirii premature.
Sfaturi pentru a încetini îmbătrânirea mâinilor
Abel Verdejo

Verificat și aprobat de fizioterapeutul Abel Verdejo.

Ultima actualizare: 04 ianuarie, 2023

Când vine vorba de a ne îngriji corpul, mâinile ar trebui să ocupe un loc fruntaș. Este important să ținem cont de anumite sfaturi pentru a încetini îmbătrânirea mâinilor. Atât pielea, cât și articulațiile lor resimt efectele înaintării în vârstă și ale anumitor activități zilnice.

Din fericire, avem la dispoziție diverse moduri de a ne îngriji mâinile. Tratamentele estetice, care variază în funcție de preț și de metodă de aplicare, sunt foarte eficiente.

În articolul de azi îți propunem o listă de tratamente incredibile oferite de către industria cosmetică. Totodată, îți prezentăm câteva trucuri și obiceiuri pe care le poți include în rutina ta zilnică. Punând în aplicare aceste măsuri, îți vei menține mâinile tinere pentru puțin mai mult timp.

Tratamente estetice pentru a încetini îmbătrânirea mâinilor

Pentru a-ți îngriji adecvat mâinile, o idee bună este să consulți un medic dermatolog sau un alt specialist. Cu ajutorul unei serii de analize medicale, vei putea determina care este tratamentul optim pentru tine, în funcție de tipul de piele și starea ta de sănătate.

Sfaturi pentru a încetini îmbătrânirea mâinilor în mod natural

Mezoterapia

Acest tratament este util pentru a întineri mâinile uscate, cu riduri foarte pronunțate și care necesită hidratare. Pacienților care suferă de artroză li se recomandă, de obicei, mezoterapia.

  • Mezoterapia constă în aplicarea de medicamente homeopate cu vitamine complexe și compuși chimici, care revitalizează țesuturile pielii și o hidratează în profunzime.
  • Astfel, este stimulată producția de colagen, iar pielea pare mai strălucitoare și își recuperează elasticitatea.

Peeling-urile pe bază de chimicale

Tratamente și sfaturi pentru a încetini îmbătrânirea mâinilor

Peeling-urile pe bază de chimicale implică exfolierea mâinilor prin aplicarea unui tratament medical cu substanțe chimice.

Acest tip de tratament este ideal pentru persoanele ale căror mâini prezintă pete sau riduri. Cu ajutorul său, pielea va deveni mai fină și va părea mai tânără.

Umpluturile dermice

Umpluturile dermice sunt recomandate atunci când densitatea mâinilor a scăzut drastic. Așadar, pielea devine aproape transparentă, iar venele par mai groase.

  • Acest tratament se aplică sub anestezie topică sau locală și presupune injectarea cu acid polilactic și acid hialuronic.
  • Rezultatele obținute sunt impresionante deoarece pielea își va recăpăta densitatea în mod considerabil.

Alte sfaturi pentru a încetini îmbătrânirea mâinilor

Include următoarele sfaturi pentru a încetini îmbătrânirea mâinilor în rutina ta zilnică. Sunt foarte simple și nu necesită decât puțină consecvență.

Fă-ți un masaj

În timp ce dormi, corpul tău se adaptează unei stări de relaxare, în cadrul căreia celulele se regenerează și absorb nutrienți. Așadar, îți recomandăm înainte de culcare masajele cu creme care conțin uleiuri naturale sau ceaiuri, pentru a facilita absorbția.

  • Masează-ți mâinile cu mișcări circulare blânde.

Protejează-ți mâinile

Sfaturi pentru a încetini îmbătrânirea mâinilor la plajă

Temperatura mediului este unul dintre principalii factori care pot afecta aspectul mâinilor. Obișnuiește-te să-ți ferești mâinile de căldură și umezeală, la fel cum le protejezi împotriva frigului. Aplicarea unei creme de protecție solară înainte de a ieși din casă și a te expune la razele soarelui reprezintă o măsură de precauție esențială.

Folosește un săpun de calitate și nu te spăla excesiv pe mâini

Spălatul pe mâine este o activitate zilnică. Un aspect important este să folosim un săpun compatibil cu pielea noastră. Totodată, acest produs ar trebui să conțină ingrediente naturale, cum ar fi uleiurile florale, aloe vera, mierea, untul de shea și ovăzul, printre altele.

Deși este esențial să menții o igienă adecvată, evită să te speli pe mâini prea des. Asemenea schimbărilor climatice, spălatul excesiv slăbește pielea, făcând-o mai puțin fină.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Organizacion Mundial de la Salud. Higiene de las manos: ¿por qué, cómo, cuándo? OMS. 2012.
  • World Health Organization. Guía de la OMS sobre Higiene de Manos en la Atención de la Salud. World Heal Organ. 2009.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.