7 remedii naturiste pentru mâinile uscate - Doza de Sănătate
 

7 remedii naturiste pentru mâinile uscate

Aloe vera și măceșele sunt celebre datorită proprietăților lor hidratante și abilității de a susține regenerarea celulară. Combinându-le, le amplifici efectele benefice, prevenind uscarea în exces a pielii.
7 remedii naturiste pentru mâinile uscate
Karla Henríquez

Verificat și aprobat de doctorul Karla Henríquez.

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

Mâinile reprezintă, fără îndoială, componenta cea mai solicitată a corpului uman. Acestea intră în contact direct cu diverse suprafețe și medii, iar consecința acestui fapt este că pielea care le acoperă se usucă și se înăsprește. Ai nevoie de remedii naturiste pentru mâinile uscate?

Pielea mâinilor necesită îngrijire zilnică specială. Mâinile tind să piardă umezeala foarte ușor și sunt afectate de mai mulți factori de mediu care atacă pielea.

În zilele noastre magazinele ne pun la dispoziție numeroase produse pentru a combate aspectul mâinilor uscate și aspre. Cel mai bine însă este să optăm pentru remedii naturiste pentru mâinile uscate care—dacă sunt aplicate în mod regulat—îngrijesc pielea  și îmbunătățesc rapid sănătatea acesteia.

7 remedii naturiste pentru mâinile uscate

Tratament cu ulei de măsline

Remedii naturiste pentru mâinile uscate cu ulei de măsline

Datorită antioxidanților și acizilor grași esențiali din componența sa, uleiul de măsline este unul dintre cele mai bune remedii naturiste pentru mâinile uscate. Acest produs hrănește și hidratează pielea, prevenind îmbătrânirea prematură care poate surveni din cauza îngrijirii necorespunzătoare.

Instrucțiuni

 • Încălzește puțin ulei de măsline și utilizează-l pentru a-ți masa mâinile uscate timp de 5-10 minute. Aplică acest tratament de două ori pe zi.
 • De asemenea, poți să prepari un exfoliant natural cu ulei de măsline și zahăr, care te va ajuta să îndepărtezi celulele moarte ale pielii.

Remediu cu ovăz

Această cereală acționează ca un agent natural de curățare și exfoliere, îndepărtând impuritățile de pe mâini și prevenind uscarea pielii. Mai mult, ovăzul conține proteine ce previn pierderea umezelii și care mențin pielea bine hidratată.

Instrucțiuni

 • Prepară o pastă cu o lingură de fulgi de ovăz pisați și o lingură de miere.
 • Aplică pasta pe mâini, las-o să acționeze pentru 10 minute, apoi clătește-te cu apă caldă.

Tratament cu ulei de nucă de cocos

Remedii naturiste pentru mâinile uscate cu ulei de cocos

Acizii grași din componența uleiului de nucă de cocos și conținutul său de antioxidanți facilitează hidratarea pielii și ameliorează daunele provocate de razele ultraviolete.

Instrucțiuni

 • Aplică puțin ulei de nucă de cocos extravirgin pe mâini înainte de culcare și masează-le pentru 5 minute.
 • Pentru cele mai bune rezultate posibile, pune-ți o pereche de mănuși înainte să adormi și lasă uleiul de nucă de cocos să acționeze peste noapte.

Remediu cu aloe vera și măceșe

Aloe vera este celebră datorită utilizărilor sale medicinale și proprietăților hidratante și antioxidante pe care le posedă. Aceste beneficii susțin regenerarea celulară și reduc efectele nocive ale radicalilor liberi.

Următorul tratament presupune să combini aloe vera cu măceșe, astfel încât să-i amplifici beneficiile. Dacă ai mâinile uscate sau crăpate, nu ezita să încerci acest remediu.

Instrucțiuni

 • Extrage gelul unei frunze de aloe vera și amestecă-l cu câteva picături de ulei esențial de măceșe.
 • Aplică crema obținută pe mâini, cu mișcări blânde de masaj. Las-o să acționeze câteva minute, astfel încât nutrienții săi să pătrundă adânc în piele.

Remediu cu portocale și miere

Remedii naturiste pentru mâinile uscate cu miere

Acest remediu natural combină antioxidanții portocalelor cu proprietățile hidratante ale mierii. Printre altele, loțiunea rezultată poate trata mâinile uscate, făcându-le din nou moi.

Instrucțiuni

 • Stoarce sucul unei portocale și amestecă-l cu o lingură de miere pentru a obține o loțiune.
 • Masează-ți ușor mâinile cu această loțiune și las-o să acționeze pentru 15 minute.

Remediu cu iaurt natural

Iaurtul natural este unul dintre cele mai eficient produse pentru îngrijirea pielii. Pe lângă efectul său hidratant, acest aliment conține un compus activ numit acid lactic care acționează asemenea unui agent de curățare și exfoliere natural, putând îndepărta celulele moarte ale pielii.

Instrucțiuni

 • Masează-ți mâinile cu o lingură de iaurt natural pentru 5 minute. Folosește mișcări circulare blânde.
 • O altă variantă este să amesteci 2 linguri de iaurt natural cu puțină făină de năut pentru a prepara o pastă exfoliantă cu abilitatea de a regenera pielea mâinilor. Masează-ți ușor mâinile cu această pastă și aplică tratamentul de două ori pe săptămână.

Remediu cu banane coapte

Remedii naturiste pentru mâinile uscate cu banane

Bananele coapte au proprietăți hidratante și regenerante, fiind ideale ca remedii naturiste pentru mâinile uscate.

Instrucțiuni

 • Pisează o banană pentru a obține o pastă. Aplică această pastă pe mâini și las-o să acționeze timp de 30 de minute.
 • Poți amesteca banana pisată cu puțină miere și ulei de măsline. Masează-ți ușor mâinile cu remediul obținut pentru 10-20 de minute.
 • La final, indiferent de metoda aleasă, clătește-ți mâinile cu apă caldă și aplică o cremă hidratantă de calitate.

În cazul în care ai mâinile uscate, nu ezita să aplici remediile din acest articol!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.