5 trucuri pentru a salva telefonul ud
Una dintre cele mai mari temeri este faptul că dispozitivul mobil va intra în contact cu apa și durata sa de viață utilă se va încheia. Motivele pot fi multiple, cum ar fi scăparea dispozitivului într-o piscină, lăsarea acestuia expus la o ploaie torențială sau căderea în toaletă. Cu toate acestea, există câteva trucuri ce ar putea salva telefonul mobil ud.
Acționarea rapidă este esențială pentru a avea șanse de recuperare. Doar așa puteți preveni prelingerea apei în cele mai delicate zone. Posibilele trucuri pentru a salva telefonul mobil ud sunt detaliate mai jos.
5 trucuri pentru a salva telefonul ud
1. Opriți telefonul mobil
Dacă mobilul s-a udat când a fost pornit, primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să îl opriți urgent. Graba de a-l folosi în continuare este cel mai mare dușman în aceste cazuri, deoarece apa poate provoca un scurtcircuit și îl poate topi.
De asemenea, bateria, cartela SIM și cardurile SD trebuie scoase. În acest fel, apa nu se va așeza pe aceste elemente.
2. Uscați telefonul mobil foarte atent
După ce telefonul mobil este oprit, trebuie să continuați să uscați întregul dispozitiv cu o cârpă moale. Este important să rețineți că ar trebui ales un prosop care să nu zgârie materialele și să nu lase reziduuri de bumbac.
Procesul de uscare trebuie efectuat în zonele exterioare și interioare. În același mod, toate canelurile trebuie lăsate libere, astfel încât să se poată usca.
De asemenea, utilizarea aspiratoarelor cu aer rece este foarte utilă, deoarece ajută la îndepărtarea urmelor de apă pe care cârpa nu le-a putut îndepărta. Se recomandă să lăsați telefonul mobil, bateria și cartela SIM pe prosoape absorbante pentru a ajuta la aspirarea lichidului impregnat.
Citiți și:
3. Puneți telefonul mobil într-un castron cu orez
Tehnica orezului este una dintre cele mai performante și nu este un mit. Acest aliment are caracteristica de a absorbi apa. Chiar și așa, trebuie clarificat faptul că nu funcționează tot timpul. Depinde cât de avansată este dauna.
Pentru a pune în aplicare acest truc, telefonul mobil trebuie să fie plasat într-un recipient care conține o cantitate mare de orez. Este important ca dispozitivul mobil să fie fără husă și accesorii care blochează ventilația și uscarea.
Timpul recomandat pentru ca telefonul mobil să stea în orez variază între 24 și 48 de ore. De asemenea, este esențial ca pozițiile terminalului să fie schimbate, astfel încât umezeala să fie absorbită din toate zonele.
4. Folosiți pungi cu silicagel
Silica gelul este un pachet absorbant folosit de multă vreme de companiile de îmbrăcăminte, încălțăminte și bagaje pentru a elimina urmele de umiditate din produsele lor. Drept urmare, este normal să găsești acest element la hainele noi.
Poate fi o alternativă excelentă pentru telefonul mobil, deoarece usucă și absoarbe cantități considerabile de apă, chiar mai mult decât orezul. În acest fel, ceea ce trebuie făcut este să puneți telefonul mobil într-un vas și să îl acoperiți cu mai multe pungi de siliciu. Timpul recomandat este, de asemenea, maxim 1 până la 2 zile.
5. Folosiți așternutul pentru pisici
Litiera pentru pisici este un alt absorbant excelent pentru lichide. Prin urmare, poate fi una dintre metodele de a salva telefonul mobil ud.
Această tehnică a ajuns să fie utilizată în companii specializate de telefonie mobilă. Ce trebuie să faceți este să lăsați dispozitivul mobil într-o pungă care conține o cantitate rezonabilă de nisip și să așteptați să acționeze.
3 lucruri de evitat atunci când încercați să salvați un telefon mobil ud
Așa cum există diferite trucuri pentru a încerca să salvați un telefon mobil ud, există și acțiuni care pot agrava situația. Iată 3 lucruri de evitat:
1. Agitați dispozitivul mobil
Una dintre cele mai frecvente greșeli este de a începe să scuturați telefonul mobil intens sau în mai multe direcții. Apa continuă să circule prin dispozitiv și să pătrundă în zone care nu au fost umede până acum. Suflarea nu este recomandată. Este posibil ca dispozitivul mobil să se usuce, dar mișcarea apei continuă să se extindă.
2. Folosiți căldură
Uscătoarele de păr nu sunt un aliat al telefoanelor mobile ude, deoarece temperatura poate supraîncălzi unele conexiuni și provoca daune ireparabile. În plus, nu este recomandat să îl lăsați lângă dispozitive care transmit căldură constantă și excesivă.
3. Porniți telefonul mobil
Telefonul mobil poate fi pornit doar după ce toată apa a fost eliminată. În caz contrar, singurul lucru care poate fi realizat prin manipularea dispozitivului din disperare este să rămâneți fără el.
Controlul disperării este vital pentru a salva telefonul ud
Incertitudinea, disperarea și lipsa de răbdare apar atunci când telefonul mobil a suferit un accident. Cu toate acestea, deși trebuie să acționați imediat, trebuie să evitați lucrurile care par să faciliteze procesul, dar ajung să înrăutățească situația.
Căldura de la cuptorul cu microunde, uscătoare și sobe nu trebuie luată în considerare pentru a usca apa care a căzut pe telefonul mobil. În mijlocul haosului, ați putea crede că această acțiune reduce timpul, dar adevărul este că supraîncălzește componentele electrice.
În plus, respectarea timpilor de uscare este unul dintre factorii esențiali, astfel încât trucurile cu orez, silicagel și așternut pentru pisici să aibă șanse mai mari de a da rezultate favorabile.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Editorial de electrónica y servicio. Electrónica y servicio: servicio a teléfonos celulares en hardware y software [Internet]. México: México Digital Comunicación S.A; 2014. [citado 25 de mayo de 2021]