12 trucuri ca să scoți guma din păr - Doza de Sănătate
 

12 trucuri ca să scoți guma din păr

Lipirea gumei de păr poate fi o cauză de panică. Ce poți face? Trebuie să-ți tunzi părul și să te rogi să arate bine la final? Nu-ți face griji: există opțiuni mai bune! În acest articol, descoperă cum să-ți scoți guma din păr!
12 trucuri ca să scoți guma din păr

Ultima actualizare: 09 august, 2022

Accidentele se întâmplă mai des decât ai putea crede. La urma urmei, cine nu și-a lipit gumă în păr la un moment dat? Cu toate acestea, a merge la coafor și a-ți tunde părul ar trebui să fie ultima ta opțiune. Înainte de a face acest lucru, încearcă aceste trucuri ca să scoți guma din păr!

12 trucuri ca să scoți guma din păr

Femeie care știe cum să scoți guma din păr

Copiilor le place să facă baloane de gumă. Cu cât mai mari, cu atât mai bine! Totuși, acest lucru poate duce la accidente, deoarece baloanele de gumă pot rămâne lipite de păr. Mai jos, îți vom împărtăși câteva trucuri pentru a scoate guma fără a deteriora părul sau a-l tăia.

1. Separă șuvița afectată

Primul pas este să separi șuvițele afectate de restul părului. Folosește un elastic de păr, o bucată de folie de aluminiu sau orice ai la îndemână pentru a te asigura că guma nu ajunge și în alte zone.

2. Folosește gheață pentru a scoate guma din păr

Acest truc este la fel de simplu pe cât este de practic. Răcește guma cu gheață. Pentru a realiza acest lucru, trebuie să pui gheața pe gumă timp de câteva minute. Ține-o așa până când guma se întărește. Apoi, scoate-o bucată cu bucată cu degetele.

3. Aplică ulei de măsline

Ulei de măsline util ca să scoți guma din păr
Uleiul de măsline te poate ajuta să-ți lubrifiezi părul și să scoți guma din el.
  • În primul rând, unge-ți părul bine cu ulei de măsline (poți folosi și alt ulei de gătit). Uleiul va ajuta guma să alunece pe firele părului.
  • După aceea, folosește un pieptene cu dinți fini pentru a îndepărta guma încetul cu încetul.
  • În cele din urmă, spală-ți părul pentru a elimina urmele de ulei de măsline.

4. Aplică vaselină

La fel ca uleiul de măsline, vaselina este un lubrifiant care te poate ajuta să scoți guma din păr puțin câte puțin. Mai întâi, acoperă-ți părul cu vaselină. Apoi, las-o să acționeze câteva minute. În cele din urmă, scoate guma de mestecat foarte încet pentru a evita să-ți tragi accidental părul.

5. Folosește pastă de dinți

Probabil nu te-ai gândit niciodată la asta, dar pasta de dinți te poate ajuta să îndepărtezi guma din păr. Cremozitatea sa poate fi exact ceea ce ai nevoie pentru a desprinde guma și a o îndepărta ușor.

6. Utilizează cremă de pieptănat

Am discutat deja despre utilitatea lubrifianților pentru a scoate această substanță lipicioasă din păr. În acest caz, îți sugerăm să utilizezi o cremă de pieptănat. Pentru a o aplica, pur și simplu urmează aceiași pași ca și în cazul uleiului de măsline sau al vaselinei.

7. Apelează la siliconul pentru păr

Dacă ai silicon pentru păr acasă, nu ezita să îl utilizezi pentru a încerca să rezolvi această problemă. Este un lubrifiant puternic care te poate ajuta să scoți guma din păr. Dacă optezi pentru acesta, urmează aceiași pași ca la punctul trei.

8. Scoate guma din păr cu alcool

Deși acesta este un truc foarte obișnuit, este mai puțin eficient decât precedentele. Îți recomandăm să-l încerci ca ultimă soluție, deoarece alcoolul poate usca mult părul. Tratamentul este similar cu trucul anterior. Pur și simplu înmoaie firele afectate în alcool. Apoi, lasă-l să acționeze câteva minute și îndepărtează guma puțin câte puțin.

9. Oțet alb

Remediu cu oțet ca să scoți guma din păr
Folosește oțet alb ca solvent pentru a putea scoate guma din păr.

În acest caz, ideea nu este să îndepărtezi guma, ci să o dizolvi. Pentru a face acest lucru, înmoaie șuvița afectată în oțet alb, lasă-l să acționeze câteva minute și îndepărtează guma cu degetele puțin câte puțin.

Dacă nu reușești să scoți toată guma, repetă procedura. Spală-ți părul după ce termini.

10. Îndepărtează guma din păr cu suc de lămâie

Lămâia este un alt solvent natural care te poate ajuta. Pentru început, stoarce o lămâie și folosește sucul în același mod ca și oțetul alb. Guma ar trebui să se dizolve încet, putând să o scoți din păr.

11. Maioneză

Un alt truc destul de obișnuit pentru a îndepărta guma din păr este să pui niște maioneză pe ea. Acest lucru se datorează faptului că maioneza este considerată solvent și ar trebui să acționeze în același mod ca cele două substanțe pe care le-am descris la punctele anterioare.

12. Bicarbonat de sodiu

Am vorbit de nenumărate ori despre beneficiile bicarbonatului de sodiu în curățenia casnică. În acest caz, îți sugerăm să amesteci două linguri de bicarbonat de sodiu cu jumătate de pahar de apă și să aplici soluția pe păr pentru a dizolva încet guma. Repetă ori de câte ori este necesar.

Pe scurt, deși scoaterea gumei din păr poate părea o misiune imposibilă, după cum poți vedea, poți încerca multe trucuri înainte de a merge la coafor. Sperăm că îți vor permite să rezolvi această problemă fără a fi nevoită să te tunzi!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.