7 exfoliante care elimină punctele negre în mod natural
Punctele negre reprezintă o problemă de natură estetică. Din păcate, este foarte dificil să le eliminăm permanent. Însă poți folosi regulat exfoliante care elimină punctele negre, astfel încât să scapi de impurități în mod natural.
Descoperă 7 exfoliante naturale incredibile în acest articol!
Ce sunt punctele negre?
Punctele negre sunt o consecință a înfundării porilor din cauza oxidării celulare.
Producția de sebum și melanină, în special la nivelul nasului și al bărbiei, blochează porii deschiși. Acest fenomen împiedică curățarea glandelor sebacee. Drept consecință, se acumulează murdărie și porii se înnegresc.
Există mai mulți factori care duc la apariția punctelor negre. Printre aceștia se numără:
- Contaminarea din mediu
- Praful
- Machiajul și alte produse cosmetice
- Excesul de sebum
- Curățarea inadecvată a feței
- Dietele bogate în grăsimi nocive
Top 7 exfoliante care elimină punctele negre
În cele ce urmează, îți vom prezenta 7 exfoliante pe care probabil le ai deja în casă. Cu ajutorul lor, îți vei menține pielea curată.
1. Sarea de mare
Sarea de mare este un exfoliant ușor de obținut. Este ieftină și foarte eficientă. Pe lângă textura sa grunjoasă, componentele sale facilitează curățarea profundă a pielii. În plus, sarea de mare are proprietăți minerale antiseptice.
Citește și:
Exfoliantele pe bază de sare de mare sunt ideale pentru persoanele cu tenul uleios, mixt sau cu acnee. Însă acest produs nu este recomandat persoanelor cu piele mai sensibilă, foarte uscată sau matură.
2. Zahărul
Zahărul este o opțiune puțin mai blândă decât sarea de mare. Poate fi aplicat pe orice tip de ten. Dacă pielea ta este foarte delicată, te sfătuim să-l combini cu un ulei (de cocos, de migale, de măsline și nu numai).
Exfoliantele cu zahăr și ulei sunt utile pentru eliminarea punctelor negre. Totodată, acestea curăță în profunzime pielea.
3. Zațul de cafea
Bei cafea în fiecare dimineață? Dacă răspunsul la această întrebare este da, este posibil să arunci zațul de cafea. Dar acest ingredient are numeroase întrebuințări, cum ar fi curățarea chiuvetelor sau ca îngrășământ pentru flori.
O altă utilizare interesantă a zațului de cafea este exfolierea pielii în scopul eliminării punctelor negre. Iată de ce:
- Textura aspră a zațului de cafea este ideală pentru piele. Poate să o curețe în profunzime, fără a o irita.
- Datorită conținutului de cafeină, zațul de cafea este benefic pentru persoanele a căror față are un aspect obosit sau umflat.
4. Bicarbonatul de sodiu
Și bicarbonatul de sodiu intră în categoria de produse extraordinare pe care le avem în casă. Acesta prezintă diverse beneficii pentru frumusețe și sănătate.
Textura grunjoasă a bicarbonatului de sodiu și puterea sa alcalină îl fac să fie unul dintre cele mai bune exfoliante care elimină punctele negre.
- Te sfătuim să folosești bicarbonat în acest scop o dată pe săptămână.
- Ca să-i amplifici efectele, amestecă-l cu o picătură de oțet de mere. Acest lichid echilibrează pH-ul pielii și crește numărul efectelor benefice ale tratamentului.
5. Ovăzul
Ovăzul este cel mai bun exfoliant împotriva punctelor negre dacă ai tenul sensibil.
Datorită conținutului său de mucilagiu, această cereală acoperă pielea cu o barieră protectoare și hidratantă, care va ține la distanță agenții externi.
Mai mult, ovăzul nu este foarte abraziv, drept pentru care pielea ta nu se va irita și nici nu se va înroși.
- Pentru a-l folosi pe post de exfoliant, pisează ovăzul și amestecă-l cu apă. Obiectivul tău este să obții o pastă.
- Folosește pasta de ovăz pentru a-ți curăța pielea sau aplic-o asemenea unei măști și las-o să acționeze timp de 15 minute.
6. Roșiile
Ultimele două exfoliante care elimină punctele negre nu au o textură grunjoasă. Eficiența lor are la bază conținutul de enzime. Acestea pot curăța pielea rapid și eficient.
Roșiile reprezintă cea mai blândă variantă pentru persoanele care caută un exfoliant pe bază de enzime.
- Pur și simplu freacă-ți fața cu o felie de roșie, apoi lasă lichidul să se usuce.
- Spală-te pe față cu multă apă.
7. Ananasul
Ananasul este un exfoliant puternic datorită enzimelor din componența sa.
- Îl poți aplica la fel ca pe roșii.
- Nu-l lăsa să acționeze mai mult de 5 minute.
Ar putea să te intereseze:
La final, vei avea o piele curată, moale și luminoasă. Nu-ți face griji dacă ai o senzație ușoară de usturime. În doar câteva minute, te vei putea spăla pe față și vei observa un rezultat spectaculos.
S-ar putea să te intereseze...Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Azcona, L. E. I. R. E. (2006). Exfoliación. Farmacia Profesional, 20(7). https://www.elsevier.es/es-revista-farmacia-profesional-3-articulo-exfoliacion-13091132
- Bernabéu, A. (2008). Acné: etiología y tratamiento. Offarm: farmacia y sociedad, 27(8), 76-80. https://www.elsevier.es/es-revista-offarm-4-articulo-acne-etiologia-tratamiento-13126071
- Muñoz, J. (2001). El acné y su tratamiento. Offarm, 20(8), 71-71. https://www.elsevier.es/es-revista-offarm-4-articulo-el-acne-su-tratamiento-13018369
- Omodamiro, O. D., & Amechi, U. (2013). The phytochemical content, antioxidant, antimicrobial and anti-inflammatory activities of Lycopersicon esculentum (Tomato). Asian Journal of Plant Science and Research, 3(5), 70-81. https://www.semanticscholar.org/paper/The-phytochemical-content%2C-antioxidant%2C-and-of-OmodamiroO.-Amechi/dbc30c73c811b9fdae21bc0cf22436d0a02bc3f6