8 sfaturi pentru a simplifica treburile casnice
Dacă nu vreți să dedicați zile întregi curățeniei, puneți în aplicare câteva sfaturi pentru a simplifica treburile casnice. Deși este adevărat că aceste trucuri nu vor rezolva complet problema, veți elimina o parte semnificativă din această muncă grea.
Trucuri pentru a simplifica treburile casnice
1. Folosiți cutii și sertare pentru a menține ordinea
Poate că dezordinea nu deranjează atât de mult când nu se vede. Așadar, puteți recurge la cutii și sertare pentru a ascunde acele lucruri pe care le folosiți doar sporadic: jucării, notițe de la școală, universitate sau serviciu, cărți și reviste vechi, pantofi, etc.
Evitați să lăsați lucrurile în dezordine cu scuza de a le pune deoparte mai târziu. Este mai bine să alegeți să le depozitați până când aveți nevoie de ele sau până când aveți timp să așezați totul.
2. Încercați să nu vă lăsați hainele înșirate
Să vă întoarceți acasă și să vedeți haine peste tot este, fără îndoială, obositor. Puteți evita acest lucru acordând câteva secunde pentru a împături cămașa, a atârna jacheta în cuier sau a pune pantalonii în sertar.
Chiar dacă nu aveți chef să faceți asta, pe termen lung va deveni un obicei care menține armonia căminului.
3. Organizați rufele
Pentru a evita munții de rufe, setați un program regulat de spălare. De exemplu, puteți spăla la fiecare trei zile, intercalând hainele albe și colorate sau delicate și comune. În orice caz, evitați acumularea lor.
4. Spălați vasele zilnic pentru a avea mai puține treburi
Nu există o perspectivă mai descurajantă decât vasele îngrămădite în chiuvetă. Prin urmare, cea mai bună alternativă este spălarea vaselor după ce ați terminat de mâncat.
5. Măturați sau aspirați câte puțin în fiecare zi
Curățenia este o obligație zilnică. Așa că petreceți 15 minute pe zi curățând baia, chiar și superficial. A doua zi, curățați bucătăria, apoi dormitorul.
În acest fel, veți evita un volum mare de muncă, deoarece nu va trebui să faceți o curățare profundă de fiecare dată.
6. Aerisiți baia
Când vine vorba de simplificarea treburilor casnice care au legătură cu baia, există două secrete:
- Primul este susținut de dr. Enrique Molina Esquivel: Aerisirea după fiecare duș va împiedica formarea mucegaiului din cauza umidității.
- În al doilea rând, schimbați săpunul obișnuit cu un gel de duș. Astfel, compușii de săpun nu vor rămâne pe gresie și pe podea.
7. Evitați călcarea
O informație cheie pentru a preveni șifonarea excesivă a hainelor la spălare este să le scoateți din mașina de spălat imediat ce ciclul se încheie. În plus, este esențial să le atârnați pentru a se usca.
Atârnați cămășile de jos și fără să le pliați, iar pantaloni de talie și pe dos pentru a usca buzunarele. Ciorapii pot fi agățați de ambele părți.
Vedeți și: Cum folosești acidul citric la curățenie
8. Folosiți bicarbonat de sodiu, oțet și lămâie pentru a simplifica treburile casnice
Puteți face curățenie în stil clasic cu articole pe care le aveți în bucătărie.
După cum arată acest studiu publicat de Universidad Católica de Santiago de Guayaquil în 2019, eficiența ingredientelor precum bicarbonatul, oțetul și lămâia pentru dezinfectare este ridicată. Acestea vă vor ajuta să curățați robinete, suprafețe dificile, oale, tigăi și chiar cuptorul.
Aceste trucuri pentru a simplifica treburile casnice au scopul de a le ușura, nu de a le elimina cu totul. De fapt, deși par oarecum plictisitoare, necesită puțin efort, iar rezultatele vor influența confortul și timpul liber.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Ubillus Lombeida, Carlos Andrés (2019). Propuesta para la fabricación y comercialización de un desinfectante que no posea químicos, a base de vinagre de manzana, bicarbonato y limón en la ciudad de Guayaquil. Universidad Católica de Santiago de Guayaquil. http://repositorio.ucsg.edu.ec/handle/3317/13440
- Molina Esquivel, Enrique. (2015). Contaminantes biológicos del aire interior de la vivienda: factores contribuyentes, afecciones relacionadas y medidas correctivas. Revista Cubana de Higiene y Epidemiología, 53(1) Recuperado en 24 de mayo de 2020, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1561-30032015000100008&lng=es&tlng=es.