6 moduri de a avea mereu ordine în bucătărie
 

6 moduri de a avea mereu ordine în bucătărie

Separarea elementelor pentru utilizare zilnică și a celor pe care le folosim doar ocazional este esențială pentru a avea loc și ordine în bucătărie.
6 moduri de a avea mereu ordine în bucătărie

Ultima actualizare: 05 noiembrie, 2021

Bucătăria este unul dintre colțurile casei care este folosit în fiecare zi. Atunci când pregătim diferite preparate, lăsăm în urmă resturi de mâncare și ambalaje, precum și ustensilele pe care le folosim. Când totul este dezorganizat, trebuie să luați măsuri pentru avea ordine în bucătărie.

Mulți oameni visează în fiecare zi să aibă o bucătărie complet îngrijită, fără niciun fel de obiecte care să îi afecteze funcționalitatea și aspectul. Realizarea acestui țel va costa multă muncă, adăugată obligațiilor zilnice.

Iată câteva recomandări pentru a avea mereu ordine în bucătărie! Sunt ușoare și simple: dacă le aplicați zilnic, în mai puțin de o săptămână, veți schimba radical dinamica acestui spațiu din casă.

6 trucuri pentru a avea mereu ordine în bucătărie

1. Inutilul, afară

Ordine în bucătărie la casă

 

V-ați gândit vreodată la numărul de căni, vase, borcane și alte articole de bucătărie pe care le-ați depozitat fără nicio utilitate? Este timpul să vă luați la revedere de la aceste obiecte și să alocați spațiu lucrurilor cu adevărat utile.

Dacă sunteți unul dintre oamenii cărora le este greu să scape de obiectele stocate, există două întrebări pe care ar trebui să vi le puneți pentru o evaluare corectă:

 • Când a fost ultima oară când ați folosit acele obiecte?
 • Când le veți folosi din nou?

2. Folosiți spațiul vertical

Atât pereții, cât și interioarele ușilor de mobilier pot fi utile pentru amplasarea rafturilor sau suporturilor pentru obiecte pentru care nu găsim niciodată loc. Un exemplu clar în acest sens sunt capacele de oale și tigăi.

 • Există spațiu și pentru alte elemente: căni, tacâmuri… Aproape orice ustensilă culinară își poate găsi locul datorită acestor valoroase accesorii.

3. Opțiuni de stocare

Pentru a avea o bucătărie ordonată, trebuie să aveți suficient spațiu pentru a stoca lucrurile. În acest sens, puteți alege una dintre următoarele variante de stocare:

 • Deschis: A avea un dulap deschis sau rafturi pe care să puneți condimente sau alte rezerve de alimente este atractiv și practic, mai ales dacă folosiți niște borcane de sticlă frumoase.
 • Pliabil: Prin deschiderea sertarului și desfășurarea tăvii interioare, puteți vedea toate materialele sau ingredientele pe care le aveți. O opțiune fantastică, fără îndoială.
 • Rotire: O altă idee excelentă pentru mai multă ordine în bucătărie este să folosiți rafturi care se rotesc. Sunt minunate pentru a multiplica spațiul disponibil, mai ales în sertare mici.
 • Mobil: Farmecul și caracterul practic al cărucioarelor multifuncționale nu pot fi ignorate. Sunt ideale pentru plasarea ustensilelor și obiectelor de zi cu zi.

4. Organizator de tacâmuri

Cumpărați un organizator de tacâmuri și oferiți-i spațiul meritat. Este un detaliu care oferă armonie și ordine în orice bucătărie.

5. Ce să faceți cu lucrurile mici?

Dulap bine organizat

 

În acest caz, alternativele pot varia în funcție de preferințele personale. De exemplu, există ibrice de cafea din argint care arată foarte bine ca ornamente în bucătărie.

6. Sertare pentru orice

În bucătărie, cu cât aveți mai multe opțiuni pentru depozitarea lucrurilor, cu atât mai bine. Aceasta, desigur, se traduce prin necesitatea ca sertarele să stocheze, de exemplu, următoarele articole:

 • Veselă
 • Coșuri de gunoi
 • Containere
 • Condimente
 • Ustensile mici

Dacă nu aveți suficiente sertare pentru toate aceste lucruri, puteți lua în considerare reciclarea cutiilor și utilizarea acestora pentru depozitare. De exemplu, cutiile din lemn recondiționate și vopsite sunt excelente pentru această sarcină.

Pe de altă parte, există și alternativa creării propriilor rafturi. Nu necesită investiții mari sau reforme complexe. Dați aripi creativității și creați o bucătărie ordonată și curată!


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.