Accidentarea la genunchi a lui Paul Pogba: participă la Cupa Mondială?
 

Accidentarea la genunchi a lui Paul Pogba care îl poate lăsa fără Cupa Mondială

În funcție de tratamentul pe care îl alege pentru accidentarea la genunchi și de modul în care se desfășoară recuperarea, starul Franței Paul Pogba ar putea lipsi câteva luni și rata Cupa Mondială.
Accidentarea la genunchi a lui Paul Pogba care îl poate lăsa fără Cupa Mondială

Ultima actualizare: 07 august, 2022

Paul Pogba este unul dintre cei mai talentați fotbaliști din fotbalul european contemporan. Mijlocașul, transferat recent la Juventus în Italia, este nelipsit din echipa Franței. Totuși, accidentarea la genunchi a lui Paul Pogba amenință să-l țină departe de Cupa Mondială din Qatar din 2022.

Este un multicampion foarte apreciat de cluburi. Pogba a obținut mari realizări în echipa Franței (Cupa Mondială din Rusia, 2018). De asemenea, a câștigat UEFA Nations League și Cupa Mondială U-20.

Cu toate acestea, problemele fizice l-ar putea împiedica să-și apere cel mai înalt titlu în Qatar. În continuare, vom discuta despre accidentarea la genunchi a lui Paul Pogba, care l-ar putea priva de a juca a treia oară la Cupa Mondială.

Accidentarea la genunchi a lui Paul Pogba

Mijlocașul francez în vârstă de 29 de ani suferă de o problemă la meniscul extern al genunchiului drept. Ce este meniscul ? Este un fibrocartilaj situat între femur și tibie, a cărui funcție este de a permite rotația genunchiului, precum și de a da flexibilitate articulației, fără a uza oasele.

Meniscul poate fi lezat prin mișcări bruște, traumatisme sau răsucirea necorespunzătoare a genunchiului. Și trecerea timpului poate duce la uzură și la ruperea acestei structuri.

În ceea ce privește accidentarea la genunchi a lui Paul Pogba, timpul de recuperare de care va avea nevoie nu a fost încă determinat, deși este cert că va trebui să treacă prin sala de operație.

Leziunea a fost depistată prin teste radiologice după durerea pe care jucătorul a avut-o la genunchi. „Leziune laterală a meniscului” este diagnosticul oficial.

Medicii lui Juventus au estimat un timp de recuperare între 30 și 35 de zile. Cu toate acestea, durata poate fi extinsă și, din acest motiv, nu se poate stabili când va juca din nou.

Accidentarea la genunchi a lui Paul Pogba

Alte accidentări ale lui Paul Pogba

Pogba a avut mai multe accidentări de-a lungul carierei. La fel ca mulți fotbaliști, a practica un sport de contact și-a pus amprenta asupra sa de-a lungul anilor.

Cele mai grave au fost la gleznă, inclusiv o leziune osoasă care, deși nu este o fractură, l-a forțat să se opereze și l-a ținut pe bancă mai bine de 5 luni în sezonul 2019/2020.

Restul accidentărilor lui Pogba au fost la nivel muscular. Cele mai afectate zone au fost gambele și coapsele.

Paul Pogba ratează Cupa Mondială din cauza accidentării?

Recuperarea după o intervenție chirurgicală ar însemna pentru fotbalist aproximativ 2 luni de inactivitate dacă se decide îndepărtarea unei bucăți din menisc. Această procedură, numită menisectomie, este recomandată jucătorilor mai tineri. Alternativa presupune „coaserea” meniscului.

Problema în acest al doilea scenariu este că, după operație, jucătorul ar trebui să petreacă aproximativ 1 lună fără a călca în piciorul afectat pentru ca meniscul să se vindece. Apoi, recuperarea s-ar extinde până la 6 luni. Paul Pogba nu ar putea păși pe terenul de joc până în 2023 și, în consecință, ar rata Cupa Mondială din Qatar din 2022.

Fotbalistul francez Paul Pogba

Decizia este a lui Paul Pogba

Cu mai puțin de 4 luni înainte de începerea celui mai mare eveniment din fotbalul mondial, nu se știe dacă Paul Pogba va fi în lotul Franței. Totul va depinde de condiția lui fizică și, bineînțeles, de alegerea antrenorului naționalei Franței.

Deocamdată, totul depinde de jucător și de decizia pe care o ia pentru viitorul său. Are opțiunea să prioritizeze Cupa Mondială sau să-și acorde timpul necesar pentru a-și reveni pe deplin în ultimii ani de carieră în fotbalul de elită.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.



Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.