Accidentările Serenei Williams: un an în afara terenului
 

Accidentările Serenei Williams: un an în afara terenului

La 40 de ani, una dintre cele mai de succes jucătoare de tenis din istorie a revenit pe teren pe iarba englezească. Deși nu a avut revenirea visată, vrea să lase în urmă o serie de probleme fizice care au afectat-o multă vreme.
Accidentările Serenei Williams: un an în afara terenului

Ultima actualizare: 01 iulie, 2022

Fiecare ediție de Wimbledon este specială; nu există nicio îndoială. Anul acesta a fost însă marcat, printre altele, de revenirea Serenei Williams, afectată de accidentări care au ținut-o în afara competiției timp de 363 de zile. În ce au constat accidentările Serenei Williams?

Revenirea celei mai mici dintre surorile Williams nu este un fapt minor pentru acest turneu. În „catedrala tenisului”, sportiva a fost sfințită de nu mai puțin de 7 ori. În plus, ea deține recordul celei mai tinere campioane, la 16 ani, la dublu mixt în 1998.

În ciuda talentului ei incontestabil, timpul trece pentru toată lumea. La 40 de ani, jucătoarea de tenis a fost nevoită să lupte în ciuda unor accidentări pentru a-și termina cariera sportivă concurând așa cum merită.

Accidentările Serenei Williams: un an în afara terenului

Serena Williams revine pe iarba clubului All England Lawn Tennis and Croquet, unde se joacă turneul Wimbledon, după 363 de zile. La același turneu, în 2021, a avut o accidentare la piciorul drept care a forțat-o să se retragă în primul tur.

Mai exact, Serena Williams a suferit o ruptură musculară. Este o problemă care apare din cauza unei contracții bruște sau repetate a fibrelor. Dacă mușchii sunt obosiți sau starea de hidratare a persoanei este insuficientă, riscul crește.

Leziunea a apărut în partea din spate a coapsei, în grupa musculară numită hamstrings. Zona este formata din 3 mușchi: semitendinosul, semimembranosul și bicepsul femural. Toți sunt esențiali pentru mișcările genunchiului și șoldului.

Serena Williams pe teren

Alte complicații care au afectat-o pe Serena Williams

Deși este una dintre cele mai grave leziuni musculare, o ruptură nu lasă un atlet  atât de mult timp în afara terenului. Ce altceva s-a întâmplat cu Serena Williams?

După tratamentul rupturii, Serena Williams a trebuit să se confrunte cu o afecțiune veche, dar celebră: migrenele. În lumea sportului, este o boală despre care se vorbește rar, dar care poate fi foarte invalidantă pentru cei care suferă de ea.

Aceste dureri de cap acute o însoțesc pe tenismenă de mulți ani, dar, după cum a povestit ea presei, s-au agravat în timpul pandemiei. Presiunea din sport, problemele personale și proiectele de afaceri pot fi câțiva dintre factorii care au influențat cel mai mult apariția episoadelor, motivate și de aspecte ereditare și de mediu.

Pentru a combate migrena, Serena Williams a folosit o dublă strategie. Pe de o parte, și-a redus volumul de muncă și și-a suspendat activitatea sportivă. Pe de altă parte, a urmat sfatul medicului său cu privire la medicamente.

Benzile de la ochii Serenei Williams

Unul dintre detaliile care a atras atenția la reapariția Serenei Williams după accidentări a fost folosirea benzilor negre sub ochiul drept. Sportiva suferă de sinuzită, o boală care provoacă inflamarea sinusurilor paranazale, durere și dificultăți de respirație.

Deoarece cazul lui Williams este cronic, ea recurge la aceste benzi pentru a evita disconfortul. Atât la antrenament, cât și în competiție, respirația scurtă este un obstacol.

Accidentările Serenei Williams au ținut-o departe de teren

Depășirea accidentărilor este scopul Serenei

Anul trecut, sportiva intenționa să concureze din nou la New York, la US Open, ultimul Grand Slam al anului. Totuși, problemele menționate mai sus au împiedicat-o.

De-a lungul carierei, accidentările Serenei Williams au fost numeroase. De exemplu, a trebuit să fie operată de două ori la genunchiul stâng. De asemenea, a fost operată după ce a suferit mai multe tăieturi la unul dintre picioare la o petrecere. A fost operată și la un tendon.

Serena Williams a fost nevoită și să depășească o embolie pulmonară pentru care a fost internată de urgență. Această boală constă în obstrucția trecerii sângelui către plămâni din cauza unui cheag. Este o tulburare gravă care poate pune viața în pericol în funcție de dimensiunea cheagului și de artera afectată.

Dar toate acestea fac parte din trecut. În 2022, câștigătoarea a 23 de Grand Slam-uri va căuta să revină la cea mai bună formă. În plus, ceea ce este cel mai important, va încerca să lase în trecut fantomele rănilor care i-au furat atât de mult timp din cariera sportivă.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.