Antrenamentul și dieta lui Natalie Portman pentru Thor: Love and Thunder
 

Antrenamentul și dieta lui Natalie Portman pentru Thor: Love and Thunder

Cum și-a construit Natalie Portman masa musculară? Vă prezentăm dieta și antrenamentul actriței pentru noul rol din Thor!
Antrenamentul și dieta lui Natalie Portman pentru Thor: Love and Thunder
Leonardo Biolatto

Scris și verificat de medicul Leonardo Biolatto.

Ultima actualizare: 04 august, 2022

Toată lumea a observat bicepșii pe care Natalie Portman i-a dezvoltat pentru Thor: Love and Thunder. Actrița, cunoscută pentru roluri cu mai puțini mușchi, a fost surprinsă cu membrele superioare dezvoltate și capabile să ridice emblematicul ciocan. Descoperiți antrenamentul și dieta lui Natalie Portman pentru Thor!

Portman însăși a dezvăluit în diverse interviuri modul în care dieta și antrenamentul i-au oferit fizicul acestui personaj. Este foarte interesant de observat că este vegană de 10 ani. Planul ei de alimentație a fost conceput în detaliu pentru a consuma proteinele care să-i permită să câștige volum muscular.

Dieta lui Natalie Portman pentru Thor: Love and Thunder

Imaginea lui Portman cu multe kilograme în minus în filmul The Black Swan a implicat sacrificii alimente. Acum planurile au fost inversate.

Alegerea proteinelor care ajută la formarea mușchilor la vegani este o provocare pentru antrenori și nutriționiști. Există chiar și suplimente proteice pe bază de plante pentru a ajuta acest proces, dar consumul de proteine animale este net superior.

Întrucât a fost necesară o creștere considerabilă a volumului muscular în mai puțin de un an, actrița a profitat de aceste suplimente. A consumat un shake proteic după antrenamentul de dimineață, unul la prânz și unul la cină.

Întrucât antrenamentul era programat foarte devreme, micul dejun includea fulgi de ovăz, o sursă foarte interesantă de energie pentru veganii care fac sport. La mijlocul dimineții și la mijlocul după-amiezii a mâncat salate, conform cerințelor metabolice pregătite de specialiști în nutriție sportivă.

Un prânz clasic a fost falafel. Această mâncare pe bază de năut conține proteine optime pentru susținerea creșterii țesutului muscular.

Cina vegană cu curry a servit aceluiași scop. Ingredientele principale au fost leguminoasele.

Fată care bea un shake proteic
Suplimentele proteice vegane pot sprijini dezvoltarea musculară la sportivii care au acest stil de alimentație.

Antrenamentul actriței pentru a câștiga bicepși

Antrenoarea lui Natalie Portman, Naomi Pendergast, a explicat cum a pus la punct rutina de antrenament care i-a scos în evidență bicepșii. A avut o comandă directă de la studioul de film pentru a-i tonifia extrem de mult brațele.

Dar, pentru a ajunge la rutinele specifice, actrița și-a întărit mai întâi întărit întregul corp pentru a putea ridica greutățile care urmau să vină mai târziu. A avut nevoie de 4 luni.

În această perioadă, și-a construit puterea și rezistența. A existat o componentă anaerobă, dar și alergarea pentru a nu neglija elasticitatea și agilitatea în mișcări.

Două zile pe săptămână au fost concentrate pe prevenirea leziunilor. Cum? Prin executarea acțiunilor pe care aproape nimeni nu le observă atunci când merge la o sală de sport:

 • Pilates
 • Întinderi
 • Relaxare
 • Dezvoltarea echilibrului

Prevenirea accidentărilor este esențială atunci când vine vorba de persoanele care vor crește semnificativ sarcinile. Există un risc mare de a expune fibrele la rupturi care vor fi reparate prost sau vor duce la tendinite din cauza suprasolicitării.

Superseriile lui Natalie Portman pentru a avea bicepșii de supereroină din Thor: Love and Thunder

Naomi Pendergast a menționat în unele interviuri că metoda de tonifiere musculară pentru bicepși se bazează pe sistemul de superseturi. Este vorba despre eliminarea pauzei dintre serii, combinând în același timp exerciții care, în mod tradițional, se execută separat.

Sunt seturi lungi și intense de repetări. Potrivit unui studiu științific publicat în 2019, superseturile nu conduc întotdeauna la o hipertrofie mai mare a mușchilor, deși ajută la depășirea platourilor.

Folosind superseturile este mai ușor să progresăm în continuare în creșterea masei musculare. Acesta a fost secretul pentru Natalie Portman, care nu a putut lua în considerare un plan de ani de zile.

Dieta lui Natalie Portman pentru Thor

Antrenamentul lui Natalie Portman

Vă prezentăm rutina lui Natalie Portman pentru bicepși, conform celor dezvăluite presei de antrenoare. După cum veți observa, nu este un plan imposibil. Cu toate acestea, necesită dedicare și o dietă corectă.

 • Superset 1: ridicări laterale cu gantere, ridicări cu gantera la ceafă
 • Superset 2: ridicări în față cu gantere, scândura inversă
 • Superset 3: flexii simple, scândura laterală
 • Superset 4: flexii cu răsucire, presă pentru triceps
 • Superset 5: flexii izolate, genuflexiuni

Între fiecare superset, Portman avea programate exerciții de recuperare dinamică: de exemplu, o întindere a spatelui.

În plus, antrenoarea a intercalat momente de box și câteva sprinturi de cel mult 50 de metri. În acest fel, corpul actriței nu și-a pierdut mobilitatea.

Dieta și antrenamentul lui Natalie Portman nu sunt imposibile

Spre deosebire de alte rutine pe care actorii le dezvăluie, acest plan al noii eroine Marvel nu pare exagerat. Strict vorbind, cu o bună îndrumare profesională, aproape oricine se poate pregăti pentru superseturile pe care le descriem.

În ceea ce privește dieta, dieta vegană a lui Natalie Portman este o alegere de stil de viață dincolo de franciza Thor. Nu este o condiție esențială pentru cei care vor să urmeze aceeași rutină.

Este interesant de observat că actrița a reușit să obțină hipertrofie musculară, în ciuda faptului că nu a mâncat proteine animale. Diverse investigații susțin necesitatea unui supliment pentru sportivii vegani care doresc să dezvolte mai multă masă musculară.

Dacă acesta este și cazul vostru, consultați un nutriționist. Acesta vă ca putea recomanda cel mai bun supliment pentru a obține rezultatele dorite.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Krzysztofik, Michal, et al. “Maximizing muscle hypertrophy: a systematic review of advanced resistance training techniques and methods.” International journal of environmental research and public health 16.24 (2019): 4897.
 • Rogerson, David. “Vegan diets: practical advice for athletes and exercisers.” Journal of the International Society of Sports Nutrition 14.1 (2017): 36.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.