Baby botox: ce este, beneficii și riscuri
 

Baby botox: ce este, beneficii și riscuri

Baby botox este botox pentru bebeluși? Citiți mai departe pentru a descoperi răspunsul!
Baby botox: ce este, beneficii și riscuri
Leidy Mora Molina

Verificat și aprobat de asistenta Leidy Mora Molina.

Ultima actualizare: 23 ianuarie, 2023

Baby Botox este o procedură cosmetică cu beneficii pentru cei care doresc să netezească liniile de expresie fără a apela la puterea deplină a Botoxului®. Deși ambele proceduri folosesc toxina botulinică, noua tehnică se adresează prevenției.

Candidații pentru baby botox sunt tinerii cu riduri incipiente. Aceștia optează pentru baby botox pentru a ascunde ridurile fine. Totul are legătură cu dozarea substanței în căutarea rezultatelor naturale care să îmbunătățească aspectul feței.

Baby botox: beneficii pentru prevenția ridurilor

Femeie care folosește baby botox pentru că are beneficii împotriva ridurilor
Împiedicați liniile de expresie să se transforme în riduri cu baby botox!

Infiltrarea în piele a unor doze mici de toxină botulinică este cunoscută sub denumirea de baby botox. Spre deosebire de aplicarea normală de Botox, microinjecțiile nu se concentrează pe relaxarea completă a mușchilor, ci mai degrabă pe slăbirea lor.

După cum subliniază Academia Americană de Oftalmologie, primele semne de îmbătrânire apar în zona ochilor, frunții, obrajilor și buzelor. Toxina botulinică diminuează oboseala feței sau aspectul îmbătrânit. Dozele sunt aplicabile și în alte zone sensibile, cum ar fi:

  • Gâtul
  • Decolteul
  • Fruntea
  • Zona maxilarului

Persoanele între 22 și 30 de ani solicită frecvent acest tratament de înfrumusețare, urmărind să împiedice liniile de expresie superfine să devină riduri pronunțate. Baby botox este o tehnică corectivă și preventivă cu rezultate subtile.

Beneficiile baby botoxului

Societatea Internațională de Chirurgie Plastică Estetică a raportat faptul că tratamentele cu toxină botulinică sunt tot mai solicitate, în comparație cu tehnicile de infiltrare a altor fillere. Baby Botox are numeroase beneficii.

În cazul pielii tratate baby botox, se observă o oprire a progresiei liniilor de expresie, fără a „îngheța” fața. Medicul aplică substanța în funcție de nevoile fiecărui pacient.

Baby botox folosește o doză mai mică de substanță decât injecțiile convenționale, datorită faptului că musculatura tânără este mai puțin activă. Nu modifică mișcările feței, este sigur și este mai ieftin.

Atât la bărbați, cât și la femei, baby botox elimină ridurile fine și previne apariția altora noi.

Cum se aplică baby botox?

Specialist care injectează baby botox
În general, rezultatele baby botoxului apar în 15 zile după tratament.

Injecțiile cu toxină botulinică nu provoacă durere. Infiltrația durează mai puțin de jumătate de oră și nu necesită odihnă.

Mini-dozele sunt utilizate într-o singură ședință. Schimbarea apare după 2 zile, iar efectul final este evident după 15 zile. Rezultatul durează 4 luni, ceva mai puțin decât în cazul tratamentului convențional.

Baby botox prezintă riscuri?

După cum se menționează într-un articol din Actas Dermo-Sifiliográficas, pentru a obține rezultate naturale cu toxina botulinică, este esențială o cunoaștere aprofundată a anatomiei și funcționalității mușchilor faciali.

Deși toxina botulinică preventivă este un tratament estetic discret, persoana care efectuează tratamentul trebuie să fie experimentată în infiltrarea și manipularea substanței. Reacțiile adverse sunt legate de utilizarea unei tehnici greșite:

  • Zâmbet strâmb
  • Sprâncene neuniforme
  • Pleoape căzute
  • Ochi umezi sau uscați
  • Durere sau inflamație în zona de injectare

Dacă substanța se răspândește în organism și pacientul prezintă slăbiciune persistentă, probleme de vedere sau probleme la înghițire și vorbire, este important să consulte imediat medicul.

Revista Cirugía Plástica Ibero-Latinoamericana subliniază faptul că efectele adverse nu ar trebui să apară dacă injecțiile sunt efectuate cu atenție. Așteptările nerealiste ar putea declanșa frustrare și complexe.

Cine nu ar trebui să opteze pentru botox?

Aproape orice persoană poate folosi injecțiile cu botox, cu excepția celor care au fost diagnosticate cu anumite patologii. În plus, botoxul nu este o procedură potrivită pentru femeile însărcinate sau care alăptează. Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) nu știe cât de sigure sunt materialele de umplere în timpul sarcinii, în timpul alăptării și la pacienții sub 22 de ani.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.