Tehnica blanching pentru atenuarea ridurilor fine
 

Tehnica blanching pentru atenuarea ridurilor fine

O nouă modalitate de a elimina ridurile faciale este tehnica blanching. Vă invităm să descoperiți această metodă care hidratează, catifelează și împrospătează tenul!
Tehnica blanching pentru atenuarea ridurilor fine
Leidy Mora Molina

Verificat și aprobat de asistenta Leidy Mora Molina.

Ultima actualizare: 07 noiembrie, 2022

În timp, pielea își pierde capacitatea de regenerare și fermitatea. În plus, dezvoltă o tendință mai mare de uscare. Ridurile sunt alte consecințe fizice ale îmbătrânirii. Din fericire, tehnica blanching pentru atenuarea ridurilor fine este o rază de speranță!

Denumirea este o referire directă la efectul de albire produs de infiltrații. Rezultatele sunt rapide și este o tehnică preferată de mulți pacienți. Cine poate încerca tehnica blanching pentru atenuarea ridurilor fine? Chiar funcționează? Injecțiile prezintă vreun risc?

Ce este tehnica blanching pentru atenuarea ridurilor?

Blanching-ul constă în aplicarea unui amestec de acid hialuronic (HA) reticulat dinamic pe ridurile mai puțin pronunțate. Netezirea nu modifică tonul expresiv al feței.

Filler-ul dermic este infiltrat în straturile superficiale ale pielii, cu o înclinare de 10 sau 15 grade a acului. Scopul este ca depozitele de HA să rămână în riduri, prevenind formarea de noduli sau vânătăi.

Asociația de Medicină Estetică din Madrid menționează faptul că, pe lângă aspectul reîmprospătat, tehnica asigură hidratarea pielii și netezește liniile de expresie incipiente sau superficiale. Este recomandată pentru netezirea ridurilor din următoarele zone:

  • Decolteu
  • Obraji
  • Între sprâncene
  • Colțurile ochilor
  • Șanțuri nazogeniene
  • Sub ochi
  • Colțurile gurii
Riduri în jurul ochilor
Ridurile din jurul ochilor pot fi tratate cu această tehnică.
Tratamentul cu HA ajută și la estomparea cicatricilor produse de acnee.

De ce să folosiți acid hialuronic pentru riduri?

HA funcționează ca un regenerant, având potențialul de a atrage și de a prinde apa pentru a hidrata pielea, a crește grosimea acesteia și a-i reda elasticitatea. HA este un ingredient al multor produse cosmetice de top.

Acta Bioclinica susține că HA este un material extrem de biocompatibil și biodegradabil. Este util pentru tratarea semnelor de îmbătrânire a pielii.

HA umple ridurile statice sau pasive, care tind să fie mai pronunțate atunci când nu sunt tratate de la început.

Tehnica blanching pentru atenuarea ridurilor fine: etape

Injectarea cutanată se efectuează folosind metoda multipunct. Nu provoacă durere și nu lasă urme. Și unele cosmeticiene efectuează această procedură, dar ideal este să apelați la un chirurg plastician sau la un dermatolog. Acești specialiști cunosc anatomia feței.

După stabilirea planului de injectare și alegerea concentrației de acid hialuronic, urmează infiltrarea în trei pași:

  1. Anestezia: deși nu este o procedură dureroasă, este necesară anestezia locală pentru a reduce disconfortul.
  2. Injectarea: se introduce HA în riduri, având grijă ca microacul să atingă stratul superficial al pielii.
  3. Masajul: la sfârșitul procedurii și fără prea multă presiune, zona injectată trebuie masată cu mișcări ușoare circulare.

Precauții

Dacă persoana în cauză are o afecțiune medicală, este însărcinată sau alăptează, trebuie să informeze medicul.

Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite (FDA) subliniază faptul că tratamentele de reducere a ridurilor faciale, în special cele care implică un anumit tip de ac, necesită expertiza unui dermatolog sau a unui chirurg plastician și aplicarea unor materiale aprobate de instituțiile guvernamentale.

Ce avantaje oferă tehnica blanching în comparație cu alte proceduri?

Printre principalele avantaje se remarcă rapiditatea apariției efectelor. Într-o ședință care durează aproximativ o jumătate de oră, medicul tratează toate ridurile superficiale. Procedura nu provoacă vânătăi sau umflături.

Pacienții își reiau activitățile imediat și arată normal.

Un alt beneficiu este faptul că FDA aprobă această clasă de umpluturi dermice, deoarece sunt materiale resorbabile sau temporare. Blanchingul este o alternativă la Botox.

Tehnica blanching pentru atenuarea ridurilor
Această tehnică este o alternativă la celebrul Botox.

Cât durează efectele?

Efectele sunt practic imediate, spre deosebire de ceea ce se întâmplă cu toxina botulinică, care acționează în 15 zile.

În ceea ce privește durata, efectele se mențin între 4 și 10 luni, în funcție de preparatul injectat și de modul în care fiecare persoană îl asimilează. Îndrăzniți să încercați?


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.