Fillerul cu hidroxiapatită de calciu, un tratament de întinerire
 

Fillerul cu hidroxiapatită de calciu, un tratament de întinerire

Fillerele cu hidroxiapatită de calciu au câștigat mult teren în tratamentele cosmetice anti-îmbătrânire. Este o procedură simplă, rapidă, care oferă rezultate imediate.
Fillerul cu hidroxiapatită de calciu, un tratament de întinerire

Ultima actualizare: 09 august, 2022

Fillerul cu hidroxiapatită de calciu este un tratament nechirurgical aplicat pentru întinerirea feței. Mai exact, este folosit pentru a corecta pierderea de volum în unele zone ale feței.

De obicei, fillerul cu hidroxiapatită de calciu este folosit pentru a umple pomeții și pliul nazolabial (ridurile care se formează între capătul nasului și ambele colțuri ale gurii), pentru a reduce lăsarea gâtului și a obrajilor și pentru a redefini conturul feței.

Este considerat un tratament eficient și sigur. Este folosit pentru corectarea problemelor estetice cauzate de îmbătrânire.

Ce este fillerul cu hidroxiapatită de calciu?

Fillerul cu hidroxiapatită de calciu este un tratament anti-îmbătrânire. Hidroxiapatita de calciu este o substanță naturală care este produsă biosintetic. A fost aprobată de FDA (Food and Drug Administration of the United States) pentru diferite tipuri de umpluturi în țesuturile moi.

Substanța este injectată sub piele și generează un proces numit neocolagenogeneză. Acesta reprezintă producerea de colagen nou. Astfel, apare creșterea volumului în zona tratată.

Procedura durează aproximativ o oră. Primul lucru care se face este aplicarea unei creme anestezice. Produsul, care este sub formă de gel, este injectat cu un ac foarte fin.

La final, se masează zona tratată. Umplerea cu hidroxiapatită de calciu este progresivă, iar rezultatele finale sunt vizibile la 4 luni mai târziu. Cu toate acestea, schimbările pozitive pot fi observate din primul moment.

După procedură, pacientul poate reveni imediat la viața normală. Machiajul poate fi aplicat fără niciun risc. Efectele durează până la 2 ani.

Femeie care folosește fillerul cu hidroxiapatită

Beneficiile fillerului cu hidroxiapatită de calciu

Principalul beneficiu al fillerului cu hidroxiapatită de calciu este faptul că oferă un aspect mai tineresc. Netezește și corectează trăsăturile faciale asociate cu îmbătrânirea.

Acest tip de procedură este potrivit pentru orice tip de ten. Prin urmare, răspunde în mod adecvat nevoilor estetice particulare. De asemenea, fillerul este biocompatibil, nefiind necesară efectuarea testelor de alergie.

Procedura se efectuează foarte repede și nu necesită îngrijire ulterioară. Nu generează reacții secundare, așa că oricine o poate folosi. Efectul de lungă durată este, de asemenea, un alt mare beneficiu.

Diferențe față de alte tratamente

În prezent, există multe tratamente de umplere. Cu toate acestea, cel care folosește hidroxiapatită de calciu oferă câteva avantaje față de celelalte:

 • Are o acțiune de lungă durată.
 • Riscul de alergie este aproape inexistent.
 • Se estimează că hidroxiapatita de calciu este de 2 ori mai eficientă decât acidul hialuronic.
 • Poate fi aplicat pe toate țesuturile moi ale feței și mâinilor.

Utilizări și recomandări

Fillerul cu hidroxiapatită de calciu este utilizat pentru a crește volumul diferitelor zone, a elimina ridurile, a netezi liniile de expresie, a restabili elasticitatea și fermitatea pielii și a reface tegumentul mâinilor.

Utilizările sunt următoarele:

 • Pomeții și obrajii: îi face să pară mai pronunțați.
 • Linia maxilarului: se obține o linie mai fină și mai fermă a maxilarului.
 • Canalele nazogeniene: aspect tineresc și natural.
 • Pliul sublabial: este linia care se formează sub buza inferioară a gurii. Fillerul reduce acest pliu fără a afecta țesutul din jur.
 • Bărbia: mai fină și mai fermă. Aceasta completează celelalte trăsături faciale.
 • Liniile marionetă: sunt liniile care pornesc din colțul gurii și merg în jos. Umplerea cu hidroxiapatită de calciu le face să se estompeze.
 • Cearcănele: combate lăsarea pielii în zona inferioară a ochilor.
 • Nasul: acest tratament este cunoscut și sub denumirea de rinoplastie nechirurgicală, deoarece ajută la reconstruirea podului nasului.
Riduri la ochi

Precauții

Este important de reținut că fillerul cu hidroxiapatită de calciu nu trebuie folosit pe buze sau pe mucoasa bucală. Această utilizare nu este aprobată și ar putea fi riscantă, ducând la un efect secundar numit reacție granulomatoasă.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Erazo, P. J., De Carvalho, A. C., Alexander, T., Ramos, M., & Vianna, P. (2009). Relleno facial con ácido hialurónico: técnica de pilares y malla de sustentación. Principios básicos para obtener una remodelación facial. Cirugía Plástica Ibero-Latinoamericana, 35(3), 181-194.
 • Rivera, Z. M. (2020). Uso de enzimas como tratamiento dermatológico regenerador de las líneas de expresión. Vive Revista de Salud, 3(8), 77-84.
 • Briner, J., Mackenney, T., Briner, M., Briner, A., & Pinto, D. Relleno estético con Hidroxiapatita Cálcica: Reporte de un Caso.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.