Liftingul facial fără operație: ce este? - Doza de Sănătate
 

Liftingul facial fără operație: ce este?

Liftingul facial fără operație (Soft Lift) este o nouă procedură de întinerire a feței care combină toxina botulinică cu acidul hialuronic. În ce constă? Care sunt avantajele sale? În acest articol, îți vom spune totul despre Soft Lift!
Liftingul facial fără operație: ce este?

Ultima actualizare: 11 septembrie, 2020

Soft Lift devine noul aliat al frumuseții multor femei. Fața ta este importantă, deoarece este ceea ce arăți lumii. Prin urmare, este perfect normal să vrei să-i păstrezi aspectul tânăr și natural. Din fericire, începând tratamentele estetice noninvazive de la o vârstă fragedă, ai avantajul de a aborda îmbătrânirea fără prea multe modificări și fără a fi nevoie să apelezi la o intervenție chirurgicală. Descoperă ce este liftingul facial fără operație!

Liftingul facial fără operație: ce este?

Soft Lift este o tehnică indicată pentru orice sex sau vârstă, care oferă rezultate naturale prin restabilirea armoniei și a expresivității feței. Nu are contraindicații și este potrivit pentru toți cei care doresc să-și revadă aspectul proaspăt al feței.

Poți face acest lucru în clinica unui medic. De fapt, după o singură ședință, poți reveni la activitățile tale normale. Rezultatele pe care le oferă Soft Lift le sunt foarte plăcute, deoarece fața va fi vizibil reînnoită. În plus, efectele sale durează aproximativ patru luni.

Deși procedura este minim invazivă, trebuie efectuată de un medic calificat și specializat. Un consult prealabil te poate poate ajuta să decizi dacă această tehnică ți se potrivește sau nu.

Fată care ia în calcul liftingul facial fără operație
Soft Lift este o tehnică non-chirurgicală antiîmbătrânire care oferă rezultate interesante. În general, ajută la menținerea pielii tinere și sănătoase.

Îmbătrânirea cronologică naturală

Îmbătrânirea feței provoacă mai multe modificări, cum ar fi ridurile dinamice, ridurile statice și pierderea colagenului și a acidului hialuronic. Pielea lăsată este un alt exemplu. Alte semne ale îmbătrânirii feței sunt:

 • Pierderea conturului feței din cauza efectelor gravitației
 • Lipsa fermității
 • Pierderea volumului
 • Modificări ale texturii și culorii pielii

Toate aceste schimbări pe care pielea le suferă odată cu trecerea timpului îți fac fața să pară îmbătrânită și obosită. Tehnici precum cea de Soft Lift ajută la atenuarea problemelor estetice.

Ce presupune liftingul facial fără operație?

Procedura Soft Lift utilizează două substanțe:

 • Toxina botulinică de tip A, indicată pentru tratamentul ridurilor dinamice, adică cele care se formează prin mișcarea mușchilor feței (mimică).
 • Acidul hialuronic, care umple ridurile statice (care sunt permanente). Acestea din urmă sunt adesea mai profunde și mai vizibile atunci când fața este odihnită. De asemenea, această substanță este indicată pentru armonizarea contururilor feței și buzelor sau pentru înlocuirea volumului zonelor feței care au fost modificate prin îmbătrânire.

După cum a menționat un studiu publicat în Jurnalul Internațional de Macromolecule Biologice, acidul hialuronic are efecte pozitive în îmbunătățirea aspectului pielii.

Femeie care are riduri
Pentru a efectua liftingul facial fără operație, experții apelează la toxina botulinică de tip A și la acidul hialuronic.

Modificări după ședința de Soft Lift

Soft Lift este o procedură noninvazivă și nonchirurgicală care ajută la combaterea semnelor de îmbătrânire de la nivelul feței. Rezultă un aspect mai natural, mai întinerit și mai plăcut. În plus, partea ce mai bună este faptul nu trebuie să-ți asumi riscuri sau să treci prin perioada de odihnă pe care o implică o intervenție chirurgicală la nivel estetic.

Soft Lifting este o tehnică medicală avansată care, prin utilizarea tratamentelor antiîmbătrânire de ultimă oră (injecții cu acid hialuronic și toxină botulinică de tip A), ajută la obținerea întineririi totale a feței.

Zonele pe care intervenția Soft Lift le poate trata

Această tehnică poate fi utilizată în orice zonă a feței în care consideri că este necesară corectarea semnelor de îmbătrânire. Acestea includ următoarele:

 • Regiunea nazală (rinomodelare și riduri marionetă)
 • Zona frontală (ridicarea sprâncenelor și ridurile frontale)
 • Pliuri nazolabiale, riduri în colțul ochiului  (laba gâștii)
 • Înlocuirea volumului în obraji
 • Definirea conturului feței
 • Buze (volumizare și conturare și riduri ale buzelor)

Cele mai noi tendințe în ceea ce privește întinerirea feței au scopul de a obține rezultate naturale și armonioase care înfrumusețează chipul.

Dermatolog care folosește liftingul facial fără operație
Liftingul facial fără operație poate fi folosit pe aproape orice zonă a feței. Rezultatele sunt vizibile încă de la prima ședință.

Cele 3 aspecte ale întineririi

Marea diferență între tehnicile convenționale de întinerire este abordarea bidimensională pe care o folosesc experții pentru a evalua fața. Înainte, se lua în considerare doar tratamentul unui singur rid.

Această tehnică a revoluționat liftingul facial și analizează fața din punct de vedere tridimensional. În acest sens, liftingul facial fără operație tratează toate semnele îmbătrânirii feței, provocând următoarele:

 • Relaxarea musculară. Reduce ridurile dinamice (cu toxina botulinică A).
 • Redefinirea conturului feței. Ajută la ameliorarea ridurilor statice (acid hialuronic + toxina botulinică A).
 • Înlocuirea volumului. Oferă repoziționare în zonele în care este necesar, fie pentru că volumul s-a pierdut, fie pentru nu a existat niciodată simetrie (cu acid hialuronic).

Pe scurt, Soft Lift este un tratament inovator care combină cele mai bune tehnici de întinerire facială.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Small, R. (2014). Botulinum Toxin Injection for Facial Wrinkles. American Family Physician90(3), 168–175.
 • Sulamanidze M, Sulamanidze G. Facial lifting with Aptos Methods. J Cutan Aesthet Surg. 2008;1(1):7‐11. doi:10.4103/0974-2077.41149
 • Floyd, E. M., Sukato, D. C., & Perkins, S. W. (2019, May 1). Advances in Face-lift Techniques, 2013-2018: A Systematic Review. JAMA Facial Plastic Surgery. American Medical Association. https://doi.org/10.1001/jamafacial.2018.1472
 • Nigam, P., & Nigam, A. (2010, January 1). Botulinum toxin. Indian Journal of Dermatology. https://doi.org/10.4103/0019-5154.60343
 • Jankovic, J. (2010). Botulinum Toxin. In Encyclopedia of Movement Disorders (pp. 144–150). Elsevier Inc. https://doi.org/10.1016/B978-0-12-374105-9.00098-8

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.