Logo image
Logo image

Beneficiile lettering-ului pentru sănătate

5 minute
Lettering-ul este un hobby, dar și o terapie antistres. Oricine poate face acest lucru și unii oameni chiar câștigă bani din asta!
Beneficiile lettering-ului pentru sănătate
Ultima actualizare: 25 octombrie, 2022

Ai auzit de beneficiile lettering-ului pentru sănătate? Aceasta este arta de a desena litere. Nu este vorba despre a le folosi ca simboluri pentru a comunica. Poate că nu-ți vine să crezi, dar este terapeutic. Nu, nu este același lucru cu caligrafia.

Oricine poate excela la asta. Trebuie doar să respecți câteva reguli de bază ale dexterității manuale, cum ar fi scrisul mai des. În plus, nu necesită instrumente scumpe. Tot ce ai nevoie este suficientă motivație pentru a începe. Veți vedea cum practica te transformă în curând în expert, deoarece este crucial să înveți tehnica.

Lettering-ul este despre a face cuvintele să arate frumos. Oamenii îl folosesc în zilele noastre în medii academice. Există mai multe beneficii ce au fost atribuite lettering-ului, cum ar fi eliberarea de stres.

Hai să aruncăm o privire!

Beneficiile lettering-ului pentru sănătate

Mulți cred că nu merită să investești timp în stăpânirea artei scrisului. Cu toate acestea, adevărul este că beneficiile sale variază de la scăderea nivelului de stres până la generarea venituri suplimentare.

1. Sporește creativitatea

Creierul este forțat să ia decizii atunci când practici această tehnică: ce tipar și culori să folosești și cum va arăta compoziția la sfârșit, de exemplu. Lettering-ul este ideal pentru a îmbunătăți procesul creativ, deoarece rezultatul este frumusețea.

Some figure
Procesul creativ are nevoie de stimuli zilnici. Acesta este motivul pentru care scrisul poate fi inspirant.

2. Poți câștiga bani

Poți câștiga bani din lettering, mai ales dacă ai talent. Oportunitățile variază de la deschiderea unui magazin online, până la oferirea serviciilor pentru a realiza produse personalizate. Acest gen de artă atrage multă atenție, crezi sau nu!

3. Este terapeutic

Potrivit unui studiu publicat de Biblioteca Națională de Medicină din SUA, lettering-ul poate relaxa persoanele cu niveluri ridicate de stres, având efecte similare cu cele ale meditației.

După cum poți vedea, este o activitate relaxantă în sine. Nu este de mirare că tutorialele acestei practici devin virale pe rețelele de socializare. Acest lucru se datorează faptului că transmit un sentiment de relaxare și pace și chiar dorința de a încerca.

Îți recomandăm:

5 relaxante musculare naturale și eficiente

4. Înveți ceva nou

Specialiștii de la APeL sugerează că învățarea a ceva nou are beneficii sociale. Este o modalitate de a stimula cultura generală și de a întâlni oameni cu interese similare.

În plus, există și avantaje la nivel fizic, deoarece mărește centrul limbajului din creier.

5. Împărtășești ceva pozitiv

Nu știi niciodată ce impact pot avea aceste cuvinte transformate în artă asupra altor oameni atunci când începi să exersezi. Mulți oameni care stăpânesc deja această tehnică împărtășesc fraze motivaționale pe rețelele de socializare. Se pare că are un impact pozitiv asupra lumii din jur. Este un impact destul de mare!

6. Beneficiile lettering-ului: încurajează abilitățile motorii

Această practică îmbunătățește abilitățile motorii, precum și coordonarea mâinilor. Totuși, trebuie să stăpânești tehnica. Acest lucru, combinat cu ceilalți factori menționați mai sus, te va ajuta să devii expert și să obții rezultate incredibile.

Acest proces necesită perseverență, mai ales când vine vorba de începători. Mișcarea încheieturii mâinii este esențială pentru a avea succes, dar toată lumea o poate învăța.

Cum se face lettering-ul

Poate vrei să te antrenezi ușor la început. Vei descoperi astfel mișcarea necesară pentru a desena literele. Trebuie să stăpânești elementele și caracteristicile fiecărei litere, în funcție de instrumentele pe care le utilizezi. Elementele necesare sunt:

  • Marker de caligrafie cu vârf tip pensulă
  • Creion moale din grafit
  • Radieră
  • Hârtie specială
  • Riglă
  • Caiet cu spiră

Poți adăuga și materiale noi, cum ar fi markerele colorate, creioanele și orice simți că îți va perfecționa munca după un timp. Nu-ți fie frică de o pagină goală, pur și simplu începe să desenezi și nu te opri până nu dobândești dexteritatea necesară.

Unele dintre mișcările de bază

  • Fă linii diagonale și drepte, subțiri, în sus și în jos. Variază între subțire și gros pentru a putea crea literele B, D, L, P și altele.
  • Linia trebuie să fie subțire atunci când cobori. De asemenea, ar trebui să fie groasă atunci când faci linii ascendente. Acest tipar te va ajuta să realizezi literele V, W și Y.
  • Buclele nu sunt ușoare, dar practica te va face expert. Este vorba, în principal, de efectuarea de linii ascendente și descendente care servesc drept bază pentru literele F, J, Q, Z.
  • Ovalul este una dintre cele mai dificile mișcări pentru începători, dar practica te va ajuta să reușești. Este util pentru literele A, O, C, D, E.

După ce stăpânești aceste mișcări, trebuie să exersezi, să exersezi și să exersezi. Creează alfabete cu o varietate de forme, dimensiuni, finisaje și culori. Există multe tutoriale video online pe care le poți folosi ca ghid.

Desenul regulat este fundamentală, așa că începe cu un cuvânt sau două. Apoi, începe să creezi propoziții și chiar paragrafe folosind această tehnică. Caută inspirație în lucruri care te pasionează sau în gânduri și experiențe din trecut.

Vezi și:

Tehnica de relaxare biofeedback contra stresului

Some figure
Ia cu tine un caiet și creioane oriunde mergi și exersează tehnica cât de mult poți pentru a o îmbunătăți.

Poți deveni specialist și poți profita de beneficiile lettering-ului

Poți urma câteva cursuri și poți învăța mișcările inițiale pentru a începe mai ușor. (Nu uita că poți monetiza această tehnică, deci gândește-te la ea ca la o investiție.)

Un lucru carete va ajuta foarte mult atunci când vine vorba de învățare este faptul că linia care coboară este întotdeauna subțire, iar cea care urcă este întotdeauna groasă. Acest principiu se aplică tuturor literelor, indiferent de tipul de font pe care îl utilizezi. Nu-ți fie teamă să te jocu cu stiluri noi!

Apoi, odată ce capeți experiență, poți adăuga și alte detalii literelor, precum sclipiciul, umbrele, codițele, culorile, panglicile sau barele. Nu există limite pentru creativitate în lumea literelor; totul depinde de tine și de rezultatele dorite!


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Calligraphy and meditation for stress reduction: an experimental comparison [Internet]. NCBI. 2013 [citado 19 abril 2021]. Disponible en: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3928403/
  • Flor, Martina. The Golden Secrets of Lettering. Estados Unidos da América: Princeton Architectural Press, 2017.

 


Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.