Blanca Suárez: rutina de antrenament pentru silueta perfectă
 

Blanca Suárez: rutina de antrenament pentru silueta perfectă

Actrița din Madrid are un fizic de invidiat la 34 de ani. Cum l-a obținut? Descoperiți antrenamentul său complet!
Blanca Suárez: rutina de antrenament pentru silueta perfectă
Leonardo Biolatto

Scris și verificat de medicul Leonardo Biolatto.

Ultima actualizare: 13 martie, 2023

După rolul său din El internado, actrița madrilenă și-a continuat ascensiunea. Dar nu totul se rezumă la seriale și filme. Pe rețelele de socializare, Blanca Suárez își dezvăluie rutina de antrenament care o menține activă.

Antrenorul ei, Crys Dyaz, este alături și alte vedete, precum Sara Sálamo, Carla Pereyra și Laura Escanes. Rutina completă a Blancăi Suárez este concepută de Crys Dyaz. Nu este ușor de urmat. Cerințele sunt ridicate.

Blanca Suárez: rutina de antrenament pentru silueta perfectă

Intensitatea pare să caracterizeze modelul de pregătire al actriței. Aceasta combină exerciții care folosesc propria greutate, ganterele și aparatele de fitness. Puteți reproduce rutina, dar veți avea nevoie de câteva lucruri suplimentare.

Nu cunoaștem numărul de repetări sau durata fiecărui exercițiu. De asemenea, nu este clar dacă cele 16 mișcări sunt efectuate în circuit sau sunt separate pe mai multe zile. În orice caz, Blanca Suárez folosește această rutină de antrenament:

  1. Fandări cu gantere
  2. Îndreptări diagonale cu gantere
  3. Îndreptări cu kettlebell
  4. Abdomene izometrice cu bara
  5. Abdomene la aparat
  6. Abdomene cu gantere
  7. Ridicarea genunchilor
  8. Podul cu banda elastică
  9. Genuflexiuni cu gantere
  10. Ridicare diagonală cu gantere
  11. Balansare cu gantere
  12. Trepte
  13. Bicicletă staționară
  14. Deplasare laterală cu disc
  15. Lovituri cu discuri
  16. Box cu sac

Fandări și îndreptări

Fandările vin din lumea halterofililor. Astăzi, au devenit populare în sălile de sport, alături de îndreptări. Controlul biomecanic este necesar pentru a adopta poziția corectă. Dincolo de forță, care poate fi reglată în funcție de greutate, coordonarea joacă un rol cheie.

Același lucru este valabil și pentru îndreptările tradiționale, deși într-o măsură mai mică. Ambele procese implică mușchii din centrul corpului (core). Abdomenul este tonificat fără exercițiile clasice.

Blanca Suárez are un antrenament cu greutăți
Halterele sunt folosite adesea în sălile de forță

Abdomene

În orice sală cu antrenor, orice sportiv va lucra abdominalii. Zona abdomenului este formată din diverși mușchi. O activare completă a regiunilor centrale, laterale și oblice ne va oferi rezultate mai bune pe termen lung.

De fapt, unele studii științifice arată faptul că abdomenele tradiționale activează mai puțin trunchiul. În schimb, adăugarea unor variații, cum ar fi o minge medicinală, generează o contracție izometrică și o capacitate de tonifiere mai mare.

Inevitabilul pod

Când vine vorba de antrenamentele femeilor, podul pentru fesieri este esențial. Beneficiile acestei mișcări sunt vaste. Șoldurile sunt întărite, iar fesele sunt tonificate.

Nu există o singură modalitate de a face podul pentru fesieri. Puteți folosi greutăți sau benzi elastice. Știința a arătat că fiecare variație are beneficiul ei. Diferite poziții activează diferiți mușchi (fesieri sau cvadricepși). Ideal este să variați mișcarea.

Gantere

Ganterele nu puteau lipsi din rutina completă a vedetei spaniole. Sunt instrumente accesibile ce pot fi folosite cu ușurință acasă. Versatilitatea ganterelor constă în posibilitatea de a le adăuga la mișcările tradiționale pentru a crește intensitatea. Sunt ideale pentru îndreptări, genuflexiuni și chiar flotări.

Ceva similar putem spune despre discuri, dar acestea sunt ceva mai greu de prins și pot pune presiune pe degete.

Femeie care se antrenează cu gantere
Ganterele mici măresc intensitatea exercițiilor tradiționale.

Boxul, favoritul vedetelor

Când căutăm pe internet informații despre antrenamentele vedetelor, descoperim mereu boxul. Rezultatele sunt evidente. Boxul combină aerobicul și exercițiile anaerobe. În acest sens, seamănă cu crossfitul sau antrenamentul funcțional. Un studiu științific din 2019 a arătat că o singură sesiune săptămânală de antrenament de box a crescut diverse abilități adiacente.

Blanca Suárez are un antrenament complet

Crys Dyaz ghidează pas cu pas rutina Blancăi Suárez. Antrenorul urmărește mișcările de la sală și intervine și cu consilierea dietetică și nutrițională.

Rolul nostru depășește aspectul fizic. Suntem antrenori, psihologi și chiar prieteni.

~ Crys Dyaz ~

Acest antrenor personal celebru folosește aceeași metodă cu toți clienții. Nu antrenează doar celebrități.

Așa cum am clarificat deja, cele 16 mișcări pe care le-am prezentat mai sus nu trebuie efectuate brusc. Antrenamentul corpului este un drum lung care necesită perseverență.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Çakmakci, Evrim, et al. “Does once-a-week boxing training improve strength and reaction time?.” International Journal of Sport Exercise and Training Sciences-IJSETS 5.2 (2019): 88-92.
  • Dolenec, Aleš, Mojca Svetina, and Vojko Strojnik. “Electromyographic Comparison of an Abdominal Rise on a Ball with a Traditional Crunch.” Sensors 22.5 (2022): 1979.
  • García, César L. Collazo, et al. “Differences in the electromyographic activity of lower-body muscles in hip thrust variations.” The Journal of Strength & Conditioning Research 34.9 (2020): 2449-2455.
  • Gutiérrez, Juan José Andújar, José Luis López del Amo, and Michel Marina Evrard. “Caracterización del tiempo de vuelo en relación con variables biomecánicas del tirón en la arrancada de halterofilia.” Apunts. Educación física y deportes 4.118 (2014): 68-78.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.