Antrenamentul Mariei Pedraza pentru silueta zveltă
 

Antrenamentul Mariei Pedraza pentru silueta zveltă

María Pedraza are un corp frumos și tonificat. Cum se antrenează vedeta pentru a obține silueta de invidiat?
Antrenamentul Mariei Pedraza pentru silueta zveltă
Leonardo Biolatto

Scris și verificat de medicul Leonardo Biolatto.

Ultima actualizare: 28 noiembrie, 2022

María Pedraza are 26 de ani și cei care o urmăresc spun că din 2020 și-a modificat rutina de antrenament pentru a se tonifica. Fotografiile publicate pe rețelele de socializare arată parcursul acestui proces. Descoperă antrenamentul Mariei Pedraza pentru silueta zveltă!

După rolurile din seriale celebre precum Money Heist, artista a devenit din ce în ce mai populară. Aceasta se antrenează cu Ángel Merchán. Antrenorul lucrează în Madrid și colaborează cu diferite vedete pentru slăbire, creștere în masă musculară și definire.

Antrenamentul Mariei Pedraza pentru silueta zveltă

1. Scândura și variantele sale

Antrenamentul Mariei Pedraza include scândura. Secretul actriței este faptul că modifică ușor exercițiul pentru a stimula echilibrul. Ea schimbă punctul de sprijin în timpul execuției. Forța necesară pentru a menține corpul stabil este mare. Scândura întărește și spatele și îmbunătățește postura corpului.

Un studiu din 2016 a arătat că activarea musculară este mai mare atunci când scândura este efectuată cu variații.

2. Abdomene cu bara

Rutina de antrenament a Mariei Pedraza folosește și bara, dar nu pentru a ridica greutăți. Actrița se prinde de bară pentru a efectua mișcări cu membrele inferioare. Unul dintre exercițiile pe care le efectuează constă în ridicarea picioarelor în timp ce atârnă de bara situată la înălțime. În acest fel, actrița stimulează abdomenul inferior.

Zona abdominală nu este alcătuită doar din muşchii pe care ne propunem să-i transformăm în „pătrățele”. Există și alte fibre importante care trec oblic prin zona centrală și laterală a corpului.

Uneori, ne concentrăm pe efectuarea clasicelor crunchuri, gândindu-ne că acest lucru este suficient pentru a lucra abdomenul. Cu toate acestea, antrenorii afirmă că este esențial să variem mișcările:

Antrenamentul Mariei Pedraza include abdomene
Nu există o singură modalitate de a face abdomene. Variațiile stimulează diferite puncte ale trunchiului.

3. Genuflexiuni cu săritură

La genuflexiunile tradiționale, simulăm așezarea pe scaun fără a trece cu genunchii de vârfurile degetelor de la picioare. Variațiile înseamnă dificultate, complexitate și mai mult potențial de tonifiere. María Pedraza folosește genuflexiunile cu săritură.

4. Scara orizontală

Când eram copii, foloseam scările orizontale din parcuri. Acum, scările orizontale sunt la mare căutare în centrele de crossfit.

María Pedraza a distribuit videoclipuri în care traversează rapid scara orizontală. Deși pare că doar membrele superioare sunt activate în timpul acestui exercițiu, și trunchiul este antrenat.

Mișcarea de deplasare între trepte necesită stabilitate care se obține prin contracția abdomenului. Și, desigur, bicepșii și umerii au cele mai mari beneficii.

Box și dans pentru a completa antrenamentul Mariei Pedraza

Antrenamentul Mariei Pedraza implică și dans
Actrița a fost dansatoare profesionistă, așa că își menține obiceiul între antrenamente.

Boxul este preferatul vedetelor. Acestea profită de mișcarea aerobă pentru a-și tonifica mușchii.

Boxul are multe calorii. De altfel, o cercetare recentă, publicată la începutul anului 2022, a relevat faptul că boxerii au nevoie de o cantitate imensă de nutrienți pentru a înlocui pierderile cauzate de antrenamente.

Este o opțiune bună pentru a slăbi, dar și pentru a spori capacitatea cardiovasculară. Odată atinsă greutatea ideală, includerea boxului în antrenament oferă rezistență și protecție pentru sănătatea inimii.

María Pedraza își completează rutina cu dans. Nu toată lumea știe, dar actrița a fost dansatoare profesionistă timp de 7 ani. Apoi, o accidentare a forțat-o să-și schimbe cariera și a ales actoria.

Deși nu mai dansează intensiv, ea continuă să adauge rutine aerobice antrenamentului său. În filmul Las niñas de cristal, actrița a reușit să îmbine pasiunea pentru dans cu actoria.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Kim, Soo-Yong, et al. “Comparison of EMG activity on abdominal muscles during plank exercise with unilateral and bilateral additional isometric hip adduction.” Journal of Electromyography and Kinesiology 30 (2016): 9-14.
  • Ramírez, Luis Felipe Cardona, and Rafael Ernesto Avella Chaparro. “LA SENTADILLA: UN EJERCICIO FUNDAMENTAL EN LA ACTIVIDAD FÍSICA Y EL DEPORTE.” Revista digital: Actividad Física y Deporte 1.1 (2015).
  • Zamora, Andrés Aquilino Castro, et al. “Consumo calórico, necesidades energéticas y masa grasa en boxeadores al inicio de la preparación física.” riccafd: Revista Iberoamericana de Ciencias de la Actividad Física y el Deporte 11.1 (2022): 63-80.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.