Dieta și antrenamentul lui Álex González pentru abdomenul de oțel
 

Dieta și antrenamentul lui Álex González pentru abdomenul de oțel

La 41 de ani, Álex González afișează un fizic frumos sculptat. Vă spunem ce dietă și ce antrenament folosește actorul!
Dieta și antrenamentul lui Álex González pentru abdomenul de oțel
Leonardo Biolatto

Scris și verificat de medicul Leonardo Biolatto.

Ultima actualizare: 25 octombrie, 2022

Abdomenul pe care Álex González îl afișează în cele mai noi proiecte de actorie arată că și după vârsta de 40 de ani putem să ne modelăm fizicul. Spaniolul a mărturisit că nu este fan al sălii de sport, dar că cerințele ultimelor sale roluri l-au obligat să aibă o formă fizică excelentă. În ce au constat dieta și antrenamentul lui Álex González?

Actorul a apelat la experți în nutriție pentru a-i crea o dietă care să-i permită să fie sănătos și să câștige masă musculară. În câteva luni, a trebuit să se transforme pentru a juca rolul lui El Turco în seria Toy boy.

Despre personajul său, actorul a spus următoarele:

Este un tip perfecționist și nu admite greșelile la nivelul corpului său.

Dieta și antrenamentul lui Álex González pentru abdomenul de oțel

Antrenamentul lui Álex González

Actorul a intrat în formă în cel mai scurt timp. Deși a avut o experiență sportivă anterioară, rolul din serial l-a încurajat să se concentreze pe conturarea și definirea trunchiului.

Serialul are mai multe scene în care El Turco apare sumar îmbrăcat. Deci, abdomenul lui Álex González nu a putut trece neobservat.

Fondul anterior despre care am vorbit constă în aerobic. Spaniolul a declarat că a practicat alergarea, triatlonul şi chiar boxul. Toate sunt discipline care promovează un consum ridicat de oxigen. Sunt activități tipice pe care le numim cardio.

Exercițiile aerobice nu fac mare lucru pentru masa musculară. Ne mențin în formă, dar necesarul caloric este atât de mare, încât nu apare hipertrofia.

Dieta și antrenamentul lui Álex González

Aerobicul și hipertrofia

Un studiu științific efectuat pe femei a analizat ce s-a întâmplat cu fibrele musculare și dimensiunea acestora după o rutină de 3 luni de exerciții de rezistență și forță combinate. Specialiștii au vrut să vadă dacă a existat anabolism (crearea de țesut). Rezultatele au arătat că femeile foloseau mai ales fibre de tip I din mușchi. Fibrele de tip II nu au fost folosite în cele 12 săptămâni de observație.

Fibrele de tip I au mai multe structuri energetice și mioglobină. Prin urmare, sunt concepute pentru a rezista la oboseală. Este logic să credem că acestea sunt activate atunci când alergăm sau mergem cu bicicleta, de exemplu.

Fibrele de tip II sunt fibre mai puternice. Sunt cele care se activează atunci când cărăm ceva greu. Ele furnizează multă putere într-un timp scurt. Deci, sunt care sunt legate de hipertrofie, adică de creșterea în dimensiune a masei musculare.

În concluzie, studiul citat afirmă faptul că aerobicul ne oferă rezistență, dar nu hipertrofie. De aceea, Álex González a trebuit să varieze și să se concentreze pe o altă modalitate de antrenament care să-i permită să-și definească abdomenul.

Pe ce s-a bazat antrenamentul lui Álex González pentru abdomenul de oțel?

Întrucât actorul nu este un fan al sălii de sport, a optat pentru crossfit. Și-a menținut activitatea aerobă, folosind propria greutate corporală și greutăți libere pentru a antrena și fibrele de tip II.

A folosit și aparat de antrenament. Și-a planificat 6 zile pe săptămână de rutine scurte, dar intense. Nu mai mult de 50 de minute. Între seturi, pauzele au fost active. Nu s-a oprit doar ca să-și tragă respirația, ci a făcut abdomene și apoi a continuat cu repetările pe care le programase.

Deși medicina sportivă promovează odihna între seturile de exerciții, variind grupa musculară activată, maximizarea timpului este o altă opțiune. Álex González a făcut abdomene după ce și-a lucrat brațele, de exemplu. A lăsat celulele bicepsului să se odihnească, iar acestea și-au recuperat energia în timp actorul antrena abdomenul.

Dieta lui Álex González pentru a evidenția abdomenul

Nici un antrenament nu dă roade dacă nu există disciplină nutrițională. Pentru a face acest lucru, actorul a apelat la experți în domeniu care i-au conceput mesele în funcție de programul și obiectivele sale.

Crononutriția a jucat un rol major în planul lui González. A fost încurajat să facă antrenamente cardio în starea de fasting în anumite zile, astfel încât organismul să folosească grăsimea ca sursă de energie.

În același timp, dacă urma să aibă antrenamente de forță seara, carbohidrații erau limitați în timpul zilei și lăsați pentru cină. După folosirea depozitelor de glicogen în sala de sport sau la crossfit, actorul își refăcea glicogenul la cină.

Vă antrenați, consumați carbohidrați, iar sistemul nervos se relaxează, așadar câștigați mușchi… este momentul potrivit!

~ Javier Fernández Ligero, nutriționistul lui Álex González ~
Persoană care mănâncă paste
Consumul de paste după antrenamentul de forță ajută la reaprovizionare cu glicogen.

Rolul testosteronului după 40 de ani

Un aspect pe care nutriționistul lui Álex González nu l-a trecut cu vederea este vârsta lui. După vârsta de 40 de ani, bărbații au o producție mai mică de testosteron.

Este mai puțin probabil să construiască masă musculară și pierd mai greu grăsimea. Din acest motiv, actorul a fost supus unor teste de sânge pentru a confirma valorile hormonului din corpul său.

Diverse studii au găsit o relație între cantitatea de testosteron liber și hipertrofia musculară. Pentru bărbații cu vârsta peste 40 de ani, o strategie bună pentru a susține aceste niveluri de hormoni este suplimentarea naturală.

Aici devine relevantă o dietă bogată în zinc și vitaminele A, C și E. Acestea sunt incluse în dietă sau suplimentate prin aportul de multivitamine.

Dieta și antrenamentul lui Álex González implică perseverență

Actorii cu mușchi nu au reușit prin magie. Există rutine de antrenament și dietă care trebuie respectate întocmai.

Dacă aveți peste 40 de ani, este momentul să consultați specialiștii. Diverși factori ne influențează (cum ar fi testosteronul) și avem tot mai multe instrumente pentru a-i modifica.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Hudelmaier, Martin, et al. “Effect of exercise intervention on thigh muscle volume and anatomical cross‐sectional areas—Quantitative assessment using MRI.” Magnetic resonance in medicine 64.6 (2010): 1713-1720.
  • Azzeme, Mohamad Shahrul Azzfar Mohamad, et al. “The effects of interset rest duration on performance and muscle activation during resistance training.” Journal of Physics: Conference Series. Vol. 1529. No. 2. IOP Publishing, 2020.
  • Kowal, Marta, et al. “A positive relationship between body height and the testosterone response to physical exercise.” Evolution and Human Behavior 42.3 (2021): 179-185.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.