Ce să faci dacă partenerul nu știe ce vrea? - Doza de Sănătate
 

Ce să faci dacă partenerul nu știe ce vrea?

Te simți ca într-o relație unilaterală, deoarece partenerul tău nu știe ce vrea? Astăzi, îți vom oferi sfaturile de care ai nevoie pentru a face față acestei situații dificile.
Ce să faci dacă partenerul nu știe ce vrea?

Ultima actualizare: 21 decembrie, 2022

În etapele de început ale unei relații romantice, presupunem că avem un proiect de viață comun. Cu alte cuvinte, relația se îndreaptă spre un scop comun. Este o proiecție către un viitor plin de vise, responsabilități și eforturi comune. Cu toate acestea, atunci când partenerul nu știe ce vrea, proiectul comun pur și simplu nu există. Este lipsit de sens ca o persoană să domine în relație.

Stabilirea obiectivelor pentru a merge mai departe va produce doar frustrare. De asemenea, poate duce la acuzații din partea ambilor parteneri în viitor.

Partenerul nu știe ce vrea într-o relație
Viața într-o relație este un proiect de viață comun. Dacă termenii relației sunt neclari, pot apărea stresul și frustrarea.

Deci, ce se întâmplă atunci când un partener nu știe ce vrea de la o relație? Dacă acesta este cazul tău, probabil că experimentezi următoarele:

  • Îndoială. Totul este confuz. Într-o zi, partenerul tău te face să simți că își dorește un angajament, dar a doua zi totul se schimbă. În anumite privințe, relația voastră poate părea serioasă, dar în alte moduri, pare doar o aventură. Drept urmare, te afli într-o constantă stare de îndoială și nesiguranță.
  • Frustrare. Atunci când cineva nu știe ce își dorește poate provoca frustrare, stres și suferință. Imaginează-ți că îți pui încrederea în cineva care nu știe ce să facă și, prin urmare, nu îți întoarce favorurile. A da mai mult decât primești în relații este cu adevărat dureros.
  • Teama de comunicare. S-ar putea să eviți să vorbești despre viitorul vostru împreună pe termen scurt, mediu sau lung. Nu știi ce vrea partenerul tău, așa că ocoliți amândoi acest tip de conversație.

Ce să faci dacă partenerul nu știe ce vrea?

Vorbește sincer

Nu are sens să ascunzi sentimentele de îndoială, frustrare și suferință. Prin urmare, cea mai bună opțiune este să porți o conversație sinceră cu partenerul. Exprimă-ți emoțiile, ideile și visele cu privire la relația voastră. Cu toate acestea, trebuie să fii conștient de faptul că partenerul tău ar putea să nu împărtășească planurile și dorințele sau chiar sentimentele tale. În plus, nu poți să-l forțezi. Prin urmare, trebuie să fii pregătit să auzi ceva ce nu-ți place.

O relație este un angajament care implică responsabilități, înțelegere și respect. Dacă acești factori nu există, atunci relația nu va fi sănătoasă.

Ai grijă de tine

Femeie cu atitudine iubitoare
Stresul cauzat de această situație poate duce la eșecul relației. Deci, trebuie în primul rând să te iubești pe tine.

După cum am explicat mai sus, nu este ușor să rămâi într-o relație atunci când partenerul nu știe ce vrea. A oferi mai mult decât primești poate fi frustrant și sfâșietor. Prin urmare, trebuie să ai grijă de tine și să te întrebi dacă partenerul merită cu adevărat tot acest efort.

Dacă două persoane nu împărtășesc aceeași viziune a unui viitor comun, atunci relația este sortită eșecului. Deci, cel mai bun lucru pe care îl poți face este să te gândești la tine și să înțelegi că vă îndreptați în direcții diferite și că vreți lucruri diferite.

Indiferent de situație, nu uita ce vrei

Nu te lăsa purtat de sentimentele pentru cineva care nu știe ce vrea. Mai degrabă, întreabă-te ce vrei tu pentru viitorul tău. Ce planuri ai în minte? Cum vrei să te simți cu persoana cu care urmează să-ți împărtășești viața?

Dacă ești cu cineva care este indecis, este timpul să mergi mai departe. Dacă partenerul tău nu îți este dedicat, atunci nu este persoana potrivită. Logica este simplă.

Îmbunătățește-ți stima de sine, menține-ți demnitatea și ia-ți rămas bun de la persoana care nu este potrivită pentru tine. Vei deschide ușa către ceva mult mai sănătos, care te va face mult mai fericit.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


  • Emily A. Impett, Bonnie M. Le, Aleksandr Kogan, (2008) “When You Think Your Partner Is Holding Back: The Costs of Perceived Partner Suppression During Relationship Sacrifice.” Social Psychological and Personality Science5(5), 542-549
  • Rodríguez, E. M. (2016). 6 cualidades para alcanzar tus metas. Retrieved May 8, 2019, from https://lamenteesmaravillosa.com/6-cualidades-para-alcanzar-tus-metas/

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.