Cele mai bune 3 infuzii naturale pentru gastrită
Gastrita poate avea diverse cauze, de la o infecție apărută din cauza bacteriei Helicobacter pylori, la efectul anumitor medicamente, alimente sau chiar țigări. Care sunt cele mai bune 3 infuzii naturale pentru gastrită?
Cu toții am suferit la un moment dat de această problemă: provoacă dureri intestinale foarte intense, arsuri, greață și, în cazurile cele mai grave, sânge în scaun.
Diagnosticul va fi pus de medic, fie prin gastroscopie, fie în funcție de simptome dacă acestea nu sunt deosebit de severe. În ceea ce privește tratamentul, acesta va varia foarte mult în funcție de situație. Unii oameni au nevoie de antiacide și de schimbarea alimentației. Alți pacienți au avea nevoie de o medicație mai specifică.
Noi recomandăm întotdeauna respectarea îndrumărilor medicilor și consumul acestor infuzii naturale foarte eficiente pentru a ameliora gastrita.
Muşeţel, în capul listei cu cele mai bune 3 infuzii naturale pentru gastrită
În latină, mușețelul se numește „Matricaria” (uter) datorită proprietăților sale de a trata multiple probleme legate de sănătatea femeilor. Este benefic pentru a trata orice inflamație legată de sistemul digestiv:
- Promovează vindecarea și reduce inflamația prezentă în mucoasa intestinală.
- Are un efect calmant și sedativ, esențial pentru a ameliora durerea.
- Mușețelul este foarte puternic în protejarea și repararea mucoasei gastrice. Astfel, va acționa nu numai în intestine, ci și în stomac.
Ingrediente
- O lingură de mușețel (10 g)
- Un pahar cu apă (200 ml)
- O linguriță de miere (7,5 g)
Pregătire
- Vom bea ceaiul de mușețel la 20 de minute după masa principală a zilei. Pentru a face acest lucru, va trebui doar să infuzăm o lingură din această plantă în apă fierbinte.
- Așteptăm o jumătate de oră. Important este ca, în caz de gastrită, să nu bem băuturi foarte calde. Este mai bine să fie călduțe, la aceeași temperatură cu corpul.
- Se poate îndulci cu miere.
Recomandăm și: Remedii pentru gastrita la copii
Infuzie de cardamom pentru gastrită
Semințele de cardamom pot fi cumpărate din orice magazin naturist. În ultimii ani, au devenit o resursă naturală foarte benefică atât pentru gătit, cât și pentru multe terapii naturiste.
- Cardamomul facilitează digestia, reduce aciditatea și inflamația intestinală și ameliorează colicile.
- Este foarte util în caz de diaree și, datorită uleiurilor sale esențiale, favorizează vindecarea oricărei mucoase gastrice rănite sau inflamate.
- Aceste mici semințe conțin proteine, vitamine și acizi grași foarte sănătoși.
- Este important să țineți cont de faptul că, dacă suferiți de colon iritabil, această plantă nu este potrivită.
Ingrediente
- O lingură de semințe de cardamom (10 g)
- Un pahar cu apă (200 ml)
Pregătire
- Vom consuma o singură infuzie de cardamom pe zi, după masa principală.
- Pentru a face acest lucru, va trebui doar să infuzăm semințele timp de 20 de minute și să așteptăm ca ceaiul să se răcească.
Ceai de boldo
Proprietățile curative și medicinale ale plantei boldo sunt celebre, mai ales când vine vorba de sănătatea ficatului:
- Datorită acțiunii sale antiinflamatorii, putem face o infuzie terapeutică pentru gastrită.
- Ameliorează dispepsia, flatulența, arsurile și digestia proastă.
- Protejează stomacul și îngrijește mucoasa gastrică.
Rețineți că ceaiul de boldo, consumat în exces, poate fi periculos. Vă recomandăm o cană pe zi și niciodată mai mult de 15 zile la rând. Nu-l consumați dacă aveți calculi biliari.
Ingrediente
- O lingură de frunze uscate de boldo (10 g)
- Un pahar cu apa (200 ml)
- O linguriță de miere (7,5 g)
Pregătire
- Vom începe prin a fierbe acel pahar cu apă. Odată ce este fierbinte, punem frunzele de boldo.
- Se lasă sa fiarbă 20 de minute, apoi se lasă sa se odihnească până ce infuzia devine călduță.
- Se bea la 20 de minute după masa principală.
Citiți și: 4 obiceiuri pe care să le eviți dacă ai gastrită cronică
Considerații finale în cazul în care suferiți de gastrită
- Alegeți infuzia care vi se potrivește cel mai bine. Fiecare organism este mai receptiv la un tip de tratament naturist.
- Stomacul nu trebuie să fie gol mai mult de două sau trei ore. Dacă se întâmplă acest lucru, vor apărea acizii gastrici și senzația de durere va crește.
- Începeți ziua cu un pahar de apă cu o lingură de miere.
- Consumați iaurt alb cu bifidus, suc de morcovi și apă de cocos. Vă vor îmbunătăți gastrita.
- Beți multe lichide pe parcursul zilei pentru a evita deshidratarea și, de asemenea, a elimina bacteriile din organism.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Angós, R. (2016). Gastritis. Medicine (Spain). https://doi.org/10.1016/j.med.2016.01.011.
- Dixon, M. F., Genta, R. M., Yardley, J. H., Correa, P., Batts, K. P., Dahms, B. B., … Watanabe, H. (1996). Classification and grading of Gastritis: The updated Sydney system. American Journal of Surgical Pathology. https://doi.org/10.1097/00000478-199610000-00001
- Mayo Clinic. Gastritis.
- Mayo Clinic. Infección por Helicobacter pylori.
- Nair M, Chouhan D, et al. Fermented foods: are they tasty medicines for Helicobacter pylori associated peptic ulcer and gastric cancer? Frontiers in Microbiology. Julio 2016. 7: 1148. doi: 10.3389/fmicb.2016.01148.
- Sipponen, P., & Maaroos, H. I. (2015). Chronic gastritis. Scandinavian Journal of Gastroenterology. https://doi.org/10.3109/00365521.2015.1019918.
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.