Cele mai bune remedii pentru alergia la polen
Mulți oameni suferă de febra fânului atunci când respiră anumite particule, cum ar fi polenul. Atunci când se întâmplă acest lucru, corpul lor eliberează substanțe chimice, ceea ce duce la alergii deranjante. Deci, dacă ai nevoie de remedii naturale pentru alergia la polen, ai ajuns în locul potrivit.
În rândurile de mai jos, îți vom împărtăși cele mai bune 5 remedii naturale pe care le poți folosi pentru a trata febra fânului indusă de polen. Mai multe studii susțin eficacitatea acestora, ceea ce înseamnă că le poți folosi pe lângă tratamentele medicale.
Cele mai bune remedii pentru alergia la polen
1. Probioticele, unele dintre cele mai bune remedii naturale pentru alergia la polen
Organizația Mondială a Sănătății (OMS) vorbește pozitiv despre probiotice. Aceste microorganisme vii îmbunătățesc microbiota intestinală și promovează sănătatea generală atunci când sunt administrate în cantități adecvate.
În primul rând, descoperirile științifice au demonstrat faptul că probioticele pot fi un remediu terapeutic util pentru tratarea alergiilor la polen și alte substanțe. Cu toate acestea, eficacitatea lor depinde de mai mulți factori, cum ar fi tipul de bacterii și doza administrată.
Oamenii de știință vor să afle ce tulpină probiotică este cea mai eficientă în prevenirea și tratarea acestor alergii. Cercetările au demonstrat deja faptul că probioticele pot ajuta la ameliorarea simptomelor atât la copii, cât și la adulți.
Pe lângă faptul că le poți lua ca suplimente, și unele alimente sunt bogate în probiotice. Acestea includ chefirul, varza murată, kombucha și alte alimente care sunt rezultatul unui proces natural de fermentare.
2. Quercetina
În al doilea rând, avem quercetina, un tip de polifenol sau, cu alte cuvinte, un antioxidant. Quercetina este prezentă în anumite alimente, cum ar fi ceapa, broccoli, merele, perele, ceaiul verde și vinul.
Această substanță este eficientă împotriva alergiilor, deoarece stimulează sistemul imunitar, inhibând eliberarea de histamină și ameliorând procesele inflamatorii. Prin urmare, nu este doar unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru alergia la polen, ci ajută și în cazul astmului și al anumitor reacții anafilactice. De fapt, multe produse farmaceutice și suplimente antialergice conțin extract de quercetină.
Citește mai mult:
Cele mai frecvente alergii alimentare și cei mai buni înlocuitori
3. Rădăcină de lemn dulce
Rădăcina de lemn dulce conține glicirizină, un ingredient activ cu proprietăți antiinflamatoare, antivirale, antitumorale, antioxidante și hepatoprotectoare. De fapt, cele mai recente studii menționează proprietățile sale imunomodulatoare.
Consumul de rădăcină de lemn dulce ar putea ameliora simptomele alergiilor la polen, inclusiv strănutul și congestia nazală. Însă acest remediu poate crește și tensiunea arterială. Prin urmare, dacă suferi de hipertensiune arterială, trebuie să iei rădăcină de lemn dulce numai sub supravegherea unui medic specialist. Sau poți încerca o altă opțiune de pe această listă de remedii naturale pentru alergia la polen.
Există mai multe moduri de a consuma rădăcină de lemn dulce, cum ar fi bomboanele, pastilele, infuziile, extractele, etc. Sau poți alege metoda clasică de a mesteca o bucată de rădăcină de lemn dulce pentru a simplifica procesul.
4. Urzica
Frunzele acestei plante medicinale conțin serotonină, acetilcolină și histamină. Această ultimă componentă te poate surprinde. Diferite tehnici bazate pe acest compus au fost deja utilizate intravenos pentru numeroase afecțiuni.
De fapt, studiile demonstrează că cele mai grave reacții alergice au legătură cu nivelurile scăzute de histamină din plasma sanguină. Prin urmare, acest compus poate fi o soluție naturală atunci când vine vorba de alergia la polen.
Există multe modalități de consuma urzica: de exemplu, capsule, extract de urzică, tablete, medicamente homeopate, etc. Poți să o consumi și în supe, sucuri și smoothie-uri. Dacă alegi să recoltezi pe cont propriu urzicile, ia măsurile de precauție necesare.
Citește mai mult:
5. Spirulina
Spirulina este o algă care câștigă popularitate ca supliment nutritiv datorită componentelor sale benefice pentru sănătate. Este un remediu natural excelent pentru prevenirea unora dintre cele mai frecvente carențe.
Mai mult, spirulina ajută la reglarea sistemului imunitar și la ameliorarea congestiei, a mâncărimilor și a strănutului care caracterizează alergiile la polen. De asemenea, reduce nivelurile de histamină și imunoglobuline care participă la procesele alergice.
Poți găsi spirulina sub formă de pulbere, precum și sub formă de tablete. În general, doza inițială recomandată este cuprinsă între 3 și 5 grame. Cu toate acestea, îți recomandăm să o consumi numai sub supraveghere medicală.
Acum cunoști cele mai bune 5 remedii naturale pentru alergia la polen, utile atât pentru tratament, cât și pentru prevenire. Îți recomandăm să discuți cu medicul specialist pentru a stabili cel mai bun tratament și a-ți îmbunătăți calitatea vieții.
Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.
- Yang, G., Liu, Z. Q., & Yang, P. C. (2013). Treatment of allergic rhinitis with probiotics: An alternative approach. North American Journal of Medical Sciences. https://doi.org/10.4103/1947-2714.117299
- Mlcek, J., Jurikova, T., Skrovankova, S., & Sochor, J. (2016). Quercetin and its anti-allergic immune response. Molecules. https://doi.org/10.3390/molecules21050623
- Li, X. L., Zhou, A. G., Zhang, L., & Chen, W. J. (2011). Antioxidant status and immune activity of glycyrrhizin in allergic rhinitis mice. International Journal of Molecular Sciences. https://doi.org/10.3390/ijms12020905
- Resnick, E. S., Bielory, B. P., & Bielory, L. (2008). Complementary therapy in allergic rhinitis. Current Allergy and Asthma Reports. https://doi.org/10.1007/s11882-008-0021-y
Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.