Tratează menstruațiile abundente cu urzici - Doza de Sănătate
 

Tratează menstruațiile abundente cu urzici

Urzica este o plantă medicinală care poate reduce sângerările din timpul menstruației, aprovizionând organismul cu fier pentru a preveni carențele. Nu ezita să încerci următorul remediu naturist incredibil!
Tratează menstruațiile abundente cu urzici

Ultima actualizare: 28 martie, 2022

Menstruațiile abundente reprezintă o problemă greu de tratat. În general, femeile care le experimentează au un risc crescut de a suferi de anemie și de a experimenta și alte simptome nedorite.

Multe femei cu menstruații abundente nu consultă un medic ginecolog cu privire la această problemă. Resemnate, acestea se străduiesc să suporte disconfortul pe care îl simt.

În articolul de azi îți prezentăm cum poți să tratezi menstruațiile abundente în mod natural cu ajutorul urzicilor. Această plantă medicinală are numeroase utilizări interesante.

Ce factori provoacă menstruațiile abundente?

Cum tratezi menstruațiile abundente și care sunt alți factori de care să țineți cont

De obicei, sângerările abundente, durerile excesive și menstruațiile neregulate prezintă un fundament ereditar și sunt declanșate de hormoni.

Însă femeile care nu vor să accepte că menstruațiile abundente sunt inevitabile și au încredere în medicina naturistă și remediile antice pot încerca diverse tratamente alternative pe bază de plante.

Înainte să optăm pentru un tratament anume, trebuie să ținem cont de faptul că menstruațiile pot fi influențate de mai mulți factori:

 • Probleme emoționale și stres
 • O dietă dezechilibrată bogată în făină rafinată, zahăr, carne și grăsimi nocive
 • Pilule anticoncepționale și alte medicamente populare
 • Poluarea mediului, în special cea din orașe
 • Tabuurile și alte traume asociate sexualității

Beneficiile urzicilor și cum te ajută să tratezi menstruațiile abundente

Când vine vorba de a trata menstruațiile abundente, planta medicinală cea mai bună este urzica. Urzicile reglează ciclul menstrual fără a afecta activitatea hormonală sau a produce efecte secundare nedorite.

Urzica reprezintă un remediu antic pentru a reduce sângerările menstruale, aceasta aprovizionând organismul cu o cantitate semnificativă de fier. Anemia din cauza lipsei de fier este o consecință frecventă a menstruațiilor abundente.

Această plantă sălbatică este bogată în vitaminele A și C, complexul vitaminelor B și alte minerale precum calciul, potasiul și magneziul. Datorită acestor nutrienți, urzica este un remediu purificator care oferă beneficii digestive, diuretice și laxative.

Nu uita, atunci când culegi această plantă dintr-o zonă verde curată, poartă mănuși. Poți neutraliza otrava urzicii fie prin fierbere, fie pisând-o. Îți prezentăm tot ceea ce trebuie să știi mai jos. Te sfătuim să lași planta să stea timp de o jumătate de zi înainte de a o utiliza.

Poți să tratezi menstruațiile abundente cu diferite alimente

Supe, fierturi și creme de urzici

Supa de urzici este o rețetă tradițională care, pe lângă faptul că este delicioasă, reprezintă o modalitate naturală și sănătoasă de a consuma această plantă.

Poți utiliza urzica pentru a prepara supe, fierturi și creme. Nu trebuie decât să o combini cu legume ca țelina, ceapa, morcovii, cartofii, ciupercile, dovlecelul sau napul.

Servește un castron de supă de urzici pe zi, ca felul întâi la una dintre mese. O altă variantă este să incluzi o mână de frunze proaspete de urzici la cină. Ca să tratezi menstruațiile abundente, urmează acest regim pentru cel puțin trei luni.

Poți să tratezi menstruațiile abundente cu urzici

Sucuri și smoothie-uri cu urzici

Poți prepara sucuri și smoothie-uri proaspete cu urzici și alte ingrediente, inclusiv pere, mere, banane, fructe de pădure, țelină, spanac, lapte vegetal sau cacao.

 • Pentru a prepara un suc cu urzici: După ce procesezi frunzele plantei cu ajutorul unui robot de bucătărie sau le pisezi manual, strecoară, adaugă puțină apă și băutura va fi gata.
 • Pentru a prepara smoothie-uri cu urzici: Ai nevoie de un robot de bucătărie sau de un mixer manual.

Servește o cană de suc sau smoothie cu urzici în fiecare zi, pentru cel puțin două luni. Fiecare rețetă trebuie să includă o mână de frunze de urzici.

Ceai de urzici

Ceaiul de urzici este foarte ușor de preparat. Nu ai nevoie decât de câteva frunze de urzici proaspete sau deshidratate. Ține însă seama de faptul că acestea nu trebuie fierte, ci doar infuzate.

Ingrediente

 • 1 lingură (10 g) de frunze de urzici
 • 1 cană (200 ml) de apă

Mod de preparare

 • Pune apa la fiert. De îndată ce atinge punctul de fierbere, ia-o de pe foc.
 • Adaugă frunzele de urzici, acoperă și lasă amestecul să stea 10 minute. După ce s-a scurs acest interval, băutura medicinală este gata.
 • Poți să îndulcești ceaiul de urzici cu puțină miere sau Stevia rebaudiana. Evită zahărul alb.

Te sfătuim să servești ceai de urzici de două ori pe zi, o dată dimineața și încă o dată seara, pentru o perioadă de 3-6 luni. Acest tratament este lent și blând, dar eficient.

Poți să tratezi menstruațiile abundente cu urzici și alte plante

Extracte și pilule cu urzici

Cea mai convenabilă modalitate de a utiliza urzicile pentru a trata menstruațiile abundente este să le consumi sub formă de supliment. Poți achiziționa fie extract lichid de urzici, fie pilule cu urzici.

Ține seama de doza indicată de fabricant. Dacă optezi pentru această variantă, te sfătuim să achiziționezi doar produse de calitate superioarăși, pe cât posibil, ecologice.


Toate sursele citate au fost revizuite în profunzime de către echipa noastră pentru a asigura calitatea, fiabilitatea, actualitatea și valabilitatea lor. Bibliografia acestui articol a fost considerată fiabilă și precisă din punct de vedere academic sau ştiinţific.


 • Lozak, A., Soltyk, K., Ostapczuk, P., & Fijalek, Z. (2002). Determination of selected trace elements in herbs and their infusions. Science of the Total Environment289(1–3), 33–40. https://doi.org/10.1016/S0048-9697(01)01015-4
 • Ait Haj Said, A., Otmani, I. S. E., Derfoufi, S., & Benmoussa, A. (2015). Highlights on nutritional and therapeutic value of stinging nettle (Urtica Dioica). International Journal of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences. International Journal of Pharmacy and Pharmaceutical Science.
 • European Medicines Agency. (2012). Assessment report on Urtica dioica L ., Urtica urens L ., their hybrids or their mixtures , radixEMA/HMPC/461156/2008. Committee on Herbal Medicinal Products (HMPC) Assessment (pp. 1–38).
 • Tajallaie-Asl, F., Mardani, M., Shahsavari, S., & Abbaszadeh, S. (2017). Menstruation phytotherapy according to iran ethnobotanical sources. Journal of Pharmaceutical Sciences and Research9(6), 986–990.

Acest text este oferit numai în scop informativ și nu înlocuiește consultarea cu un profesionist. În caz de îndoieli, consultați-vă cu specialistul dvs.